icon

اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای

EN
شرکت:
سرمايه گذاري شفادارو
سرمایه ثبت شده:
1,179,430
نماد:
شفا( سرمايه گذاري شفا دارو )
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
439902
اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای  6 ماهه منتهی به 1399/06/31 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1399/12/30
وضعیت ناشر:
پذيرفته شده در بورس تهران
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد


گزارش بررسی اجمالی
به هیئت مدیره سرمايه گذاري شفادارو

1. صورتهاي وضعيت‌ مالي تلفيقي گروه و شرکت سرمايه‌گذاري شفادارو (سهامي عام) در تاريخ 31 شهريور 1399 و صورتهاي سود وزيان، تغييرات در حقوق مالکانه و جريانهاي نقدي تلفيقي گروه و شرکت براي دوره مياني شش ماهه منتهي به تاريخ مزبور، همراه با يادداشتهاي توضيحي 1 تا 45 پيوست، مورد بررسي اجمالي اين سازمان قرار گرفته است. مسئوليت صورتهاي مالي ميان دوره‌اي با هيئت مديره شرکت است. مسئوليت اين سازمان، بيان نتيجه‌گيري درباره صورتهاي مالي ياد شده، براساس بررسي اجمالي انجام شده است.

2. به استثناي محدوديت‌ مندرج در بند 5، بررسي اجمالي اين سازمان براساس استاندارد بررسي اجمالي 2410، انجام شده است. بررسي اجمالي اطلاعات مالي ميان دوره‌اي شامل پرس و جو، عمدتا از مسئولين امور مالي و حسابداري و بکارگيري روشهاي تحليلي و ساير روشهاي بررسي اجمالي است. دامنه بررسي اجمالي به مراتب محدودتر از حسابرسي صورتهاي مالي است و در نتيجه، اين سازمان نمي‎تواند اطمينان يابد از همه موضوعات مهمي که معمولا در حسابرسي قابل شناسايي است، آگاه مي‎شود و از اين‎رو، اظهارنظر حسابرسي ارائه نمي‌کند.

3. برخلاف استانداردهاي حسابداري، خالص دارايي‎ها و بدهي‎هاي قابل تشخيص شرکتهاي فرعي و وابسته در زمان تحصيل به ارزش منصفانه تعيين نگرديده و صورتهاي مالي تلفيقي گروه بر اين ‌اساس تهيه نشده است. لذا عمده مبالغ مربوط به شرکتهاي فرعي و وابسته مندرج در صورتهاي مالي تلفيقي گروه از جمله ارزش دفتري دارايي‎هاي ثابت مشهود، سرقفلي، سرمايه‌گذاري در ‌شرکتهاي وابسته و منافع فاقد حق کنترل (يادداشتهاي توضيحي 14، 15، 17 و 30) از صحت لازم برخوردار نمي‌باشند. هرچند انجام تعديلاتي درخصوص موارد فوق ضروري است، ليکن به دليل عدم دسترسي به اطلاعات و مدارک کافي، تعيين ميزان آن در شرايط حاضر براي اين سازمان ميسر نشده است.
4. طي دوره مالي مورد گزارش به موجب 3 فقره مبايعه‌نامه منعقده با شرکت مديريت طرح و توسعه آينده پويا (سهامدار عمده بعنوان خريدار) دو واحد آپارتمان با کاربري اداري و يکدستگاه ساختمان (شامل 24 واحد مسکوني) جمعا به مبلغ 514/4 ميليارد ريال (بهاي تمام شده 172/4 ميليارد ريال) از طريق مزايده واگذار گرديده و عليرغم دريافت مبلغ 10 ميليارد ريال از ثمن معامله، بدليل نداشتن پايان کار شهرداري و صورتمجلس تفکيکي بابت فروش ثبتي در دفاتر اعمال نگرديده است. در صورت اعمال تعديلات لازم از اين بابت، سرفصلهاي دارايي‌هاي غير جاري نگهداري شده براي فروش و سود سهام پرداختني به ترتيب، مبلغ172/4 ميليارد ريال و مبلغ 504/4 ميليارد ريال کاهش و سرفصلهاي ساير دريافتني‌ها و ساير درآمدهاي غير عملياتي به ترتيب مبلغ 10 ميليارد ريال و مبلغ 342 ميليارد ريال افزايش خواهند يافت.
5. باتوجه به يادداشتهاي توضيحي 19 و 21 صورتهاي مالي، مطالبات شرکتهاي تابعه گروه تحت سرفصل‌هاي دريافتني‌هاي تجاري و پيش پرداخت‌ها به ترتيب شامل مبالغ 406ر1 ميليارد ريال و 30 ميليارد ريال مطالبات سنواتي و نيز مبلغ 520 ميليارد ريال چکهاي برگشتي عمدتا از شرکت توسعه دارويي رسا، شرکت توسعه جلال آرا، شرکت پخش دارو گستر ميهن و شرکت داروگستر جندي شاپور مي‎باشد که از اين بابت صرفا مبلغ 222 ميليارد ريال کاهش ارزش در حسابها منظور گرديده است. به دليل عدم حصول نتايج حاصل از پيگيري وصول مطالبات، اطمينان از قابليت بازيافت يا ضرورت احتساب کاهش ارزش از بابت موارد فوق براي اين سازمان محرز نشده است.

6. براساس بررسي اجمالي انجام شده، به استثناي آثار مورد مندرج در بندهاي 3 و 4 همچنين به استثناي آثار تعديلات احتمالي که در صورت نبود محدوديت مندرج در بند 5 ضرورت مي‌يافت، اين سازمان به موردي که حاکي از عدم ارائه مطلوب صورتهاي مالي ياد شده، از تمام جنبه‌هاي بااهميت، طبق استانداردهاي حسابداري باشد، برخورد نکرده است.

7. باتوجه به يادداشت توضيحي 1-2-44 صورتهاي مالي، دانشگاه علوم پزشکي تهران (مرکز تحقيقات) در مورخ 22/3/1395 بابت حق رويالتي 3 قلم داروي شرکت داروسازي اسوه (شرکت فرعي) برمبناي درصدي از فروش دادخواستي نزد مراجع قضايي مطرح نموده است. در اين ارتباط پس از انجام دو مرحله کارشناسي، پرونده توسط قاضي به کارشناس مالي ارجاع گرديده است. آثار مالي ناشي از مورد فوق منوط به اعلام رأي قطعي دادگاه مي‌باشد.
9. ضوابط و مقررات وضع شده توسط سازمان بورس و اوراق بهادار به شرح زير رعايت نشده است: 1-9-مفاد بند 10 ماده 7 و تبصره 8 آن و نيز ماده 10 دستورالعمل اجرايي افشاي اطلاعات شرکتهاي ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص افشاء صورتهاي مالي ميان دوره‌اي 6 ماهه حسابرسي شده شرکتهاي فرعي (پخش رازي، دارويي پخش رازي و داروسازي اسوه) ظرف مهلت مقرر بعد از پايان دوره 6 ماهه، تهيه گزارش تفسيري مديريت به طور کامل طبق ضوابط و مقررات و افشاء نسخه‌اي از صورتجلسه مجامع عمومي ارائه شده به مرجع ثبت شرکتها حداکثر ظرف يک هفته پس از ابلاغ ثبت. 2-9-مفاد ماده 5 دستورالعمل انضباطي ناشران پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، درخصوص پرداخت سود تقسيم شده مصوب مجمع عمومي ظرف مهلت قانوني. 3-9-مفاد بند 10 ماده 25 دستورالعمل پذيرش اوراق بهادار در بورس اوراق بهادار مبني بر انطباق اساسنامه ثبت شده با آخرين تغييرات اساسنامه نمونه شرکتهاي سهامي عام ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار. 4-9-دستورالعمل حاکميت شرکتي، شرکتهاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس، در برخي از موارد از جمله استقرار ساز و کارهاي اثربخش جهت کسب اطمينان معقول از محقق شدن اصول حاکميت شرکتي در شرکتهاي فرعي و نظارت بر اجراي اثربخش آن و مستندسازي ساز و کارهاي مناسب جهت دستيابي به اهداف مذکور، موظف شدن اعضاي هيئت مديره با تصويب هيئت مديره بدون حق رأي مدير ذينفع، ارائه اقرارنامه توسط اعضاي هيئت مديره به کميته انتصابات درخصوص عدم حضور در بيش از 3 شرکت به عنوان عضو غيرموظف هيئت مديره، پرداخت به موقع سود سهام، طراحي و پياده‎سازي ساز و کار رعايت قوانين درخصوص دارندگان اطلاعات نهاني، تشکيل کميته انتصابات حداقل از سه عضو طبق ضوابط، افشاي رويه‌هاي حاکميت شرکتي و ساختار آن و حقوق و مزاياي مديران اصلي در پايگاه اينترنتي شرکت و گزارش تفسيري مديريت، گزارش اقدامات شرکت در رابطه با رعايت اصول راهبري شرکتي در گزارش تفسيري.

8. مسئوليت «ساير اطلاعات» با هيئت مديره شرکت است. «ساير اطلاعات» شامل اطلاعات موجود در گزارش تفسيري مديريت است. نتيجه‌گيري اين سازمان نسبت به صورتهاي مالي، دربرگيرنده نتيجه‌گيري نسبت به «ساير اطلاعات» نيست و نسبت به آن هيچ نوع اطميناني اظهار نمي‌شود. در ارتباط با بررسي اجمالي صورتهاي مالي، مسئوليت اين سازمان مطالعه «ساير اطلاعات» به منظور شناسايي مغايرت‌هاي بااهميت آن با صورتهاي مالي يا با اطلاعات کسب شده در فرآيند بررسي اجمالي و يا تحريف‌هاي بااهميت است. در صورتيکه اين سازمان به اين نتيجه برسد که تحريف بااهميتي در «ساير اطلاعات» وجود دارد، بايد اين موضوع را گزارش کند. همانطور که در بخش"مباني نتيجه‌گيري مشروط" در بالا توضيح داده شده است، در تاريخ صورت وضعيت مالي، اين سازمان به اين نتيجه رسيده که " ساير اطلاعات" حاوي تحريف‌هاي بااهميت به شرح بندهاي 3 و 4 است. همچنين به دليل عدم دسترسي به اطلاعات لازم، نتوانسته شواهد حسابرسي کافي و مناسب درخصوص مورد مندرج در بند 5 اين گزارش را به دست آورد. از اين‎رو، اين سازمان نمي‌تواند نتيجه‌گيري کند که «ساير اطلاعات» در ارتباط با اين موضوع حاوي تحريف بااهميت است يا خير.

15بهمن1399
سازمان حسابرسي
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
مدير گروه سازمان حسابرسي Reza Mozafari [Sign]8715571399/11/21 17:09:45
مدير ارشد سازمان حسابرسي Reza Esmaeil Zade [Sign]8109761399/11/21 17:19:58
عضو هيئت عامل سازمان حسابرسي Alireza Asaadi [Sign]8000431399/11/21 17:46:49