icon

اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای

EN
شرکت:
توليد مواد اوليه الياف مصنوعي
سرمایه ثبت شده:
6,627,272
نماد:
شمواد
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
441111
اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای  6 ماهه منتهی به 1401/12/29 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1402/06/31
وضعیت ناشر:
ثبت شده پذیرفته نشده
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد


گزارش بررسی اجمالی
به هیئت مدیره توليد مواد اوليه الياف مصنوعي

1. 1-صورت¬ وضعيت مالي شرکت توليد مواد اوليه الياف مصنوعي (سهامي عام) به تاريخ 29 اسفندماه 1401 و صورت هاي سودوزيان، تغييرات در حقوق مالکانه و جريان¬هاي نقدي آن براي دوره مياني شش ماهه منتهي به تاريخ مزبور،¬ همراه با يادداشت‌هاي توضيحي 1 تا 35 پيوست، مورد بررسي اجمالي اين مؤسسه قرار گرفته است. مسئوليت صورتهاي مالي ميان¬دوره-اي با هيأت مديره شرکت است. مسئوليت اين مؤسسه، بيان نتيجه¬گيري درباره صورتهاي مالي يادشده براساس بررسي اجمالي انجام شده است.

2. 2-به استثناي محدوديت¬هاي مندرج در بندهاي (6) تا (8)، بررسي اجمالي اين مؤسسه براساس استاندارد بررسي اجمالي 2410، انجام شده است. بررسي اجمالي اطلاعات مالي ميان دوره¬اي شامل پرس¬وجو، عمدتا از مسئولين امور مالي و حسابداري و بکارگيري روش¬هاي تحليلي و ساير روش¬هاي بررسي اجمالي است. دامنه بررسي اجمالي به مراتب محدودتر از حسابرسي صورت هاي مالي است و در نتيجه، اين مؤسسه نمي¬تواند اطمينان يابد از همه موضوعات مهمي که معمولا در حسابرسي قابل شناسائي است، آگاه مي¬شود و از اين رو، اظهارنظر حسابرسي ارائه نمي¬کند.

3. 3-جزو ارقام دريافتني¬ها و موجودي مواد و کالا (يادداشت¬هاي توضيحي 19 و 18) جمعا مبلغ حدود 2/99 ميليارد ريال مطالبات معوق و راکد و موجوديهاي غيرقابل بازيافت و اماني نزد ديگران وجود داشته که تعيين تکليف نشده است. با توجه به نتيجه حاصل از رسيدگي¬هاي انجام شده و مدارک در اختيار و در نبود شواهد و قرائن مستندي مبني بر قابليت وصول، تسويه و بازيافت بخشي از اين اقلام، ضروري است در رعايت استانداردهاي حسابداري حداقل مبلغ 75 ميليارد ريال کاهش ارزش در رابطه با موارد فوق در حسابها منظور گردد. تعديل مذکور موجب کاهش دريافتني¬ها و موجودي مواد و کالا به ترتيب به مبالغ 44 و 31 ميليارد ريال و کاهش سود انباشته ابتداي سال و سود دوره جاري به ترتيب به مبالغ 36 و 39 ميليارد ريال مي-گردد.
4. 4-اگرچه براساس پيش بيني¬هاي بعمل آمده در سيستم حسابداري مالي شرکت، مراکز هزينه¬هاي توليدي و غيرتوليدي تعيين و مخارج انجام شده در مراکز مذکور انعکاس يافته، معهذا به دليل عدم استقرار نظام مدون و جامع حسابداري صنعتي در شرکت، انجام برخي از رسيدگي¬هاي معمول حسابرسي در زمينه حصول اطمينان از قابليت انتساب برخي از هزينه¬ها به محصولات توليدي، مقايسه و انطباق ترکيب مصرف واقعي مواد اوليه محصولات توليدي با ميزان استانداردهاي تعيين شده، تفکيک هزينه¬هاي ثابت و متغير توليدي و غيرتوليدي و تعيين هزينه-هاي جذب نشده و ضايعات توليد، در انطباق با مباني و مفروضاتي که در نظامهاي مذکور پيش بيني شده، در اين سيستم انجام نگرفته است. همچنين سوابق مربوط به تغييرات مقادير موجودي مواد اوليه و محصولات ساخته شده نسبت به مقادير مورد اندازه¬گيري و شمارش در پايان دوره شش ماهه مورد گزارش که در محاسبه بهاي تمام شده درآمدهاي عملياتي اعمال گرديده، ملاحظه نشده است. با توجه به مراتب مذکور و در غياب اطلاعات و سوابق مستند مورد نياز، تعيين آثار ناشي از اين موارد بر صورتهاي مالي پيوست مقدور نبوده است.
5. 5-در رابطه با عملکرد سالهاي مالي منتهي به 31/6/1398 و 31/6/1400 جمعا مبلغ حدود 9/5 ميليارد ريال (يادداشت توضيحي 2-3-26) ماليات مازاد بر مبالغ اعمال شده در حسابها مطالبه شده که نسبت به آن اعتراض گرديده و در تاريخ تهيه اين گزارش در جريان رسيدگي مراجع مالياتي مي¬باشد. همچنين به شرح يادداشت توضيحي 2-3-25، وضعيت بخشودگي جرائم تأخير ماليات بر ارزش افزوده به مبلغ حدود 5/131 ميليارد ريال و جرائم موضوع ماده 169 قانون مالياتهاي مستقيم و نتيجه رسيدگي به حق بيمه کارکنان، حسب مورد براي سالهاي مالي منتهي به 31/6/1393 تا 31/6/1401 و سه ماهه اول سال مالي منتهي به 31/3/1402 به شرکت ابلاغ نشده و مالياتهاي حقوق و تکليفي و ارزش افزوده و حق بيمه کارکنان حسب مورد از سالهاي مالي منتهي به 31/6/1395 تا 31/6/1401 توسط مراجع ذيربط مورد رسيدگي قرار نگرفته است. طبق بررسي¬هاي بعمل آمده، ايجاد ذخيره براي بخشي از موارد فوق ضرورت داشته، ليکن به دليل عدم دسترسي به مدارک و شواهد قابل اتکا، تعيين حداقل آن در حال حاضر مقدور نيست.
6. 6-به شرح يادداشت توضيحي 2-21، مبلغ حدود 155 ميليارد ريال از بهاي فروش محصول صادراتي شرکت نزد صرافي بهمني به عنوان تنخواه گردان ارزي انعکاس داشته است. از آنجائي که مدارک و مستندات رسمي مربوط به عمليات فيمابين با صرافي مذکور ملاحظه نگرديده و در قبال اين تنخواه وثيقه¬اي نيز در اختيار شرکت قرار نگرفته، اطلاع از هرگونه آثار مالي ناشي از تعديلات احتمالي موارد مذکور بر اقلام صورت¬هاي مالي پيوست، امکان پذير نمي¬باشد.
7. 7-همانطور که در يادداشت توضيحي 1-15 مندرج است، 11 درصد از سهام شرکت الياف زاينده رود به ارزش اسمي 11 ميليارد ريال و بهاي تمام شده حدود 137 ميليارد ريال به شرکت تعلق داشته که در اسفند 1392 درقبال انتقال بخشي از بدهي شرکت پخش عظيم به شرکت، توسط شرکت پلي اکريل به شرکت واگذار شده است. با توجه به وضعيت مالي شرکت الياف زاينده رود و عدم بازدهي مناسب اين سرمايه¬گذاري و ازآنجائيکه دارايي¬هاي ثابت واگذاري نيز هنوز رسما به نام آن شرکت انتقال نيافته، از لزوم يا عدم لزوم ايجاد کاهش ارزش براي اين سرمايه¬گذاري در رعايت استانداردهاي حسابداري اطلاعي حاصل نشده است.
8. 8-همانطور که در يادداشت توضيحي 2-5 مندرج است، اقدامات در جريان بابت تعديل نرخ فروش محصول دي متيل ترفتالات مذاب به شرکت پلي اکريل ايران تا پايان دوره شش ماهه مورد گزارش به مرحله قطعي و اجرا نرسيده است. در غياب توافقات نهايي فيمابين دو شرکت درخصوص تعيين نرخ قطعي فروش محصول فوق، تعيين آثار تعديلات احتمالي ناشي از اين موضوع امکان پذير نبوده است.

9. 9- براساس بررسي اجمالي انجام شده، به استثناي آثار موارد مندرج در بندهاي (3) تا (5) و همچنين به استثناي آثار تعديلاتي که احتمالا در صورت نبود محدوديت¬هاي مندرج در بندهاي (6) تا (8) ضرورت مي¬يافت، اين مؤسسه به موردي که حاکي از عدم ارائه مطلوب صورتهاي مالي يادشده، از تمام جنبه¬هاي بااهميت، طبق استانداردهاي حسابداري باشد، برخورد نکرده است.

10. 10-به شرح يادداشت توضيحي 2-32، تعهدات ارزي ايفا نشده شرکت در پايان دوره بالغ بر 1,663,550 دلار بوده که 554,795 دلار آن سررسيد شده است.
11. 11-شرکت درسالهاي 1373 و 1375 اقدام به خريد 2 قطعه زمين به مساحت حدود 3,400 مترمربع در مجاورت کارخانه از شرکت پلي اکريل ايران و يک شخص حقيقي جمعا به مبلغ حدود 17 ميليون ريال نموده¬که جزو اقلام دارائي¬هاي ثابت مشهود شرکت (يادداشت توضيحي 1-13) انعکاس يافته و اقدامات مرتبط با انتقال مالکيت رسمي آن به نام شرکت در جريان است.
12. 12-به شرح يادداشت توضيحي 5-18، موجودي مواد و کالاي شرکت به بهاي تمام شده حدود 453 ميليارد ريال، تا سقف 382 ميليارد ريال به صورت شناور از پوشش بيمه¬اي برخوردار است.

13. 13-بشرح يادداشت¬هاي توضيحي 19 و 2-19، مانده مطالبات از شرکت پلي¬اکريل ايران در پايان دوره شش ماهه مورد گزارش به حدود 2,106 ميليارد ريال بالغ گرديده که بيش از 68 درصد دارايي¬هاي جاري شرکت را تشکيل داده است. اگرچه اقدامات مرتبط با اين موضوع منجر به کاهش حدود 740 ميليارد ريال از مطالبات نسبت به پايان سال مالي قبل گرديده، معهذا تداوم اين شرايط موجب ايجاد اشکالات بسياري در تأمين سرمايه در گردش مورد نياز به ويژه براي تأمين مواد اوليه بوده است.
14. 14-در تاريخ صورت وضعيت مالي، مبلغ حدود 3,088 ميليارد ريال اسناد تضميني نزد ديگران، شامل مبلغ حدود 2,014 ميليارد ريال تضمين تسهيلات مالي دريافتي توسط شرکت هاي گروه (يادداشت توضيحي 2-34) وجود داشته که عليرغم تعيين تکليف بخش عمده¬اي از آنها، اسناد مذکور به شرکت مسترد نگرديده است.
15. 15-اهم موارد مربوط به عدم رعايت مقررات و ضوابط حاکم بر شرکت هاي ثبت شده پذيرفته نشده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار و آئين نامه ماده 13 قانون توسعه ابزارها و نهادهاي مالي جديد و ضوابط مربوطه که در طي دوره مورد رسيدگي به آنها برخورد گرديده، مربوط به تأخير در ارائه و افشاي فوري صورت هاي مالي سالانه حسابرسي شده و گزارش هيأت مديره به مجمع، صورتجلسه مجمع عمومي به مرجع ثبت شرکتها، جدول زمان بندي پرداخت سود نقدي پيشنهادي و فک رهن دارايي¬ها و عدم ارائه و افشاي اطلاعات با اهميت، پرداخت سود تقسيم شده مصوب سنوات قبل ظرف مهلت قانوني و عدم وجود مدارک و مستندات مربوط به دارا بودن حداقل يکي از اعضاي غيرموظف هيأت مديره به تحصيلات مالي و آشنايي مديرعامل به مباني مالي بوده است. همچنين مستندات مربوط به تأييد صلاحيت يکي از اعضاي غيرموظف هيأت مديره شرکت مبني بر فاقد حکم صادره از مراجع ذيصلاح قضايي در رابطه با محکوميت قطعي کيفري مؤثر ملاحظه نشده است.

21اردیبهشت1402
موسسه حسابرسي بهمند
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
شريک موسسه بهمند Ali Mashreghi Arani [Sign]8007351402/02/28 15:56:07
مدير موسسه بهمند Reza Atash [Sign]8000031402/02/28 15:57:50