icon

اطلاعات و صورت‌های مالی تلفیقی

EN
شرکت:
صنعتي و کشاورزي شيرين خراسان
سرمایه ثبت شده:
965,073
نماد:
قشرين
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
154203
اطلاعات و صورت‌های مالی تلفیقی  12 ماهه منتهی به 1399/06/31 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1399/06/31
وضعیت ناشر:
ثبت شده پذیرفته نشده
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد


گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی
به مجمع عمومی صاحبان سهام صنعتي و کشاورزي شيرين خراسان

1. 1-صورتهاي مالي تلفيقي گروه و شرکت صنعتي و کشاورزي شيرين خراسان (سهامي عام) شامل صورتهاي وضعيت مالي به تاريخ 31 شهريورماه 1399 و صورتهاي سودوزيان، سودوزيان جامع، تغييرات در حقوق مالکانه، و جريان¬هاي نقدي گروه و شرکت براي سال مالي منتهي به تاريخ مزبور و يادداشت‌هاي توضيحي 1 تا 41 توسط اين مؤسسه، حسابرسي شده است.

2. 2-مسئوليت تهيه صورتهاي مالي يادشده طبق استانداردهاي حسابداري، با هيأت مديره شرکت است. اين مسئوليت شامل طراحي، اعمال و حفظ کنترلهاي داخلي مربوط به تهيه صورتهاي مالي است به¬گونه¬اي که اين صورتها، عاري از تحريف بااهميت ناشي از تقلب يا اشتباه باشد.

3. 3-مسئوليت اين مؤسسه، اظهارنظر نسبت به صورتهاي مالي يادشده براساس حسابرسي انجام شده طبق استانداردهاي حسابرسي است. استانداردهاي مزبور ايجاب مي¬کند اين مؤسسه الزامات آئين رفتار حرفه¬اي را رعايت و حسابرسي را به¬گونه¬اي برنامه¬ريزي و اجرا کند که از نبود تحريف بااهميت در صورتهاي مالي، اطمينان معقول کسب شود. حسابرسي شامل اجراي روشهايي براي کسب شواهد حسابرسي درباره مبالغ و ديگر اطلاعات افشا شده در صورتهاي مالي است. انتخاب روشهاي حسابرسي، به قضاوت حسابرس، ازجمله ارزيابي خطرهاي تحريف بااهميت ناشي از تقلب يا اشتباه در صورتهاي مالي، بستگي دارد. براي ارزيابي اين خطرها، کنترلهاي داخلي مربوط به تهيه و ارائه صورتهاي مالي به منظور طراحي روشهاي حسابرسي مناسب شرايط موجود، و نه به قصد اظهارنظر نسبت به اثربخشي کنترلهاي داخلي واحد تجاري، بررسي مي¬شود. حسابرسي همچنين شامل ارزيابي مناسب بودن رويه¬هاي حسابداري استفاده شده و معقول بودن برآوردهاي حسابداري انجام شده توسط هيأت مديره و نيز ارزيابي کليت ارائه صورتهاي مالي است. اين مؤسسه اعتقاد دارد که شواهد حسابرسي کسب شده، براي اظهارنظر مشروط نسبت به صورتهاي مالي، کافي و مناسب است. همچنين اين مؤسسه بعنوان بازرس قانوني مسئوليت دارد موارد عدم رعايت الزامات قانوني مقرر در اصلاحيه قانون تجارت و مفاد اساسنامه شرکت و ساير موارد لازم را به مجمع عمومي عادي صاحبان سهام گزارش کند.

4. 4-سرفصل¬هاي دريافتني¬ها و پيش¬پرداختهاي شرکت اصلي (يادداشت¬هاي توضيحي 19و 22) شامل حدود 77 ميليارد ريال اقلام راکد، سنواتي، سررسيد گذشته و معوق بوده که در رابطه با مطالبات مشکوک¬الوصول، جمعا مبلغ حدود 2 ميليارد ريال زيان کاهش ارزش در حسابهاي سنوات قبل لحاظ شده و اقدامات و پيگيريهاي لازم جهت تسويه يا وصول آنها توسط مديريت در جريان انجام مي¬باشد. در اين خصوص طبق بررسيهاي انجام شده حداقل زيان کاهش ارزش مطالبات موردنياز که لحاظ داشتن آن در حسابها در رعايت استانداردهاي حسابداري ضرورت داشته، در حدود 44 ميليارد ريال برآورد مي¬گردد که در صورت تعديل حسابها از اين بابت، زيان انباشته ابتداي دوره به مبلغ 44 ميليارد ريال افزايش و سرفصل¬هاي دريافتني¬ها و پيش پرداختها به ترتيب به مبالغ 29 ميليارد و 15 ميليارد ريال کاهش مي¬يابد.
5. 5-نظامهاي مدون وجامع حسابداري صنعتي در شرکت بطور کامل استقرار نيافته و محاسبه هزينه-هاي جذب نشده در توليد به منظور انعکاس جداگانه آن جزو ساير هزينه¬هاي عملياتي و تفکيک و تسهيم هزينه¬ها مابين مراکز توليدي و غيرتوليدي به نحو صحيح صورت نپذيرفته است. همچنين بخشي از هزينه¬هاي حقوق و مزاياي مديران موظف هيأت مديره جمعا در حدود 9 ميليارد ريال از سال مالي قبل تا پايان سال مالي مورد گزارش به دليل کمبود نقدينگي و شرايط نامساعد مالي شرکت در حسابها لحاظ نگرديده است. به دليل عدم دسترسي به اطلاعات و مدارک لازم، تعيين آثار ناشي از تعديلات مورد نياز مقدور نيست.
6. 6-در رعايت استانداردهاي حسابداري ضروري بود تا صورتهاي مالي تلفيقي گروه براي سال مالي مورد گزارش دربرگيرنده اطلاعات و صورتهاي مالي حسابرسي شده شرکت¬هاي فرعي (نيک انديشان شيرين خراسان و بازرگاني تجارت شيرين خراسان) باشد. با توجه به عدم انطباق سال مالي اين شرکتها و فاصله بيش از 3 ماهه قبل از پايان سال مالي شرکت اصلي، شرکتهاي مذکور از شمول به تلفيق خارج شده¬اند. همچنين در چارچوب الزامات افشا درخصوص سرمايه¬گذاري در شرکتهاي وابسته، اطلاعات مالي مربوط به وضعيت مالي و عملکرد و يا بدهي¬هاي احتمالي اين سرمايه¬گذاري¬ها به نحو مناسب در يادداشت¬هاي توضيحي ارايه و افشا نشده است.
7. 7-تا تاريخ اين گزارش، پاسخ تأييديه¬هاي ارسالي و يا شواهـد مستندي درخصوص تعيين تکليف و يا تطبيق حساب فيمابين با اشخاص طرف حساب با شرکت منـدرج در سرفصـل دريافتني¬ها و پيش پرداختها جمعا به مبلغ حدود 93 ميليارد ريال (عمدتا وزارت صنعت معدن و تجارت به مبلغ 3/64 ميليارد ريال، شرکت مادر تخصصي بازرگاني دولتي ايران به مبلغ 7/16 ميليارد ريال و شرکت تضامني محمد حسن طباطبائي و شرکاء به مبلغ 8/11 ميليارد ريال) و سرفصل پرداختني¬ها¬ و پيش دريافتها جمعا به مبلغ حدود 4/33 ميليارد ريال (عمدتا بورس کالا به مبلغ 8/15 ميليارد ريال، شرکت قند چهارمحال به مبلغ 3/3 ميليارد ريال) دريافت و يا ملاحظه نشده است. همچنين پاسخ تأييديه دريافتي از شرکت قند بيستون حاکي از مغايرت مساعد به مبلغ 4/4 ميليارد ريال نسبت به مطالبات دفتري شرکت مي¬باشد. بنا به مراتب فوق، تعيين آثار احتمالي که در صورت دريافت پاسخ تأييديه¬ها و يا تهيه صورت تطبيق حسابهاي فيمابين و رفع مغايرت مطرح شده، اعمال آن در حسابها ضرورت مي¬يافت، امکان¬پذير نگرديده است.
8. 8-به شرح يادداشت توضيحي 4-40 و به موجب تأييديه دريافت شده از بانک ملت شعبه المهدي مشهد حساب بانکي شرکت با مانده دفتري 21 ميليون ريال، از بابت شکايت مطرح شده توسط يکي از پيمانکاران طرف قرارداد (آقاي وحدتي) با شرکت فرعي کشاورزي و دامپروري قدس خراسان و براساس رأي مراجع قضايي و سازمان تأمين اجتماعي جمعا تا مبلغ 4/59 ميليارد ريال مسدود شده و به شرح قسمت اخير يادداشت 3-2-15 ساختمان باغشن نيز در قبال بدهي به سازمان تأمين اجتماعي بازداشت گرديده است. در ارتباط با موارد مذکور، تعيين آثار و پيامدهاي مرتبط احتمالي، ناشي از حل و فصل قطعي ادعاهاي مطرح شده امکان پذير نشده است.

9. 9- به نظر اين مؤسسه، به استثناي آثار موارد مندرج در بندهاي (4) الي (6) و همچنين به استثناي آثار احتمالي موارد مندرج در بندهاي (7) و (8)، صورتهاي مالي يادشده در بالا، وضعيت مالي گروه و شرکت صنعتي و کشاورزي شيرين خراسان (سهامي عام) در تاريخ 31 شهريورماه 1399 و عملکرد مالي و جريانهاي نقدي گروه و شرکت را براي سال مالي منتهي به تاريخ مزبور، از تمام جنبه¬هاي بااهميت، طبق استانداردهاي حسابداري، به نحو مطلوب نشان مي¬دهد.

10. 10-همانطور که از صورت سودوزيان و يادداشت¬هاي توضيحي مرتبط با آن مشهود است، اگرچه نرخ فروش تضميني محصول اصلي (شکر چغندري) در طي سال مالي جاري در مقايسه با سال مالي قبل به ميزان 35 درصد افزايش يافته، ولي به دليل رشد 48 درصدي نرخ خريد و مصرف چغندر و عدم امکان افزايش مبلغ فروش با حاشيه سود مناسب و همچنين افزايش دستمزد و سطح عمومي قيمت¬ها و عدم بهره¬برداري از ظرفيت بلااستفاده، نتيجه عملکرد سال مالي جاري نيز منجر به 5/163 ميليارد ريال زيان ناخالص گرديده است. همچنين طبق مندرجات صورت وضعيت مالي، جمع بدهيهاي جاري شرکت در پايان سال مالي مورد رسيدگي به 2 برابر دارايي¬هاي جاري و زيان انباشته شرکت به مبلغ 348 ميليارد ريال (حدود 36 درصد سرمايه شرکت) بالغ گرديده است.
11. 11-توضيحات مربوط به وضعيت مالياتها، عوارض و حق بيمه¬هاي تکليفي مرتبط با عمليات شرکت که بعضا به دليل کمبود نقدينگي در سررسيدهاي مقرر پرداخت نشده در يادداشت¬هاي توضيحي 1-5-31 الي 4-5-31 و 2-1-32 انعکاس يافته است. تعيين تکليف نهايي هريک از موارد مذکور موکول به خاتمه رسيدگي و صدور رأي قطعي مراجع قانوني ذيربط مي¬باشد.
12. 12-به شرح يادداشت توضيحي 2-2-15، دارايي¬هاي ثابت مشهود شرکت تا سقف 970 ميليارد ريال در مقابل خطرات مختلف تحت پوشش بيمه¬اي قرار دارد و دارايي¬هاي خطرپذير شرکت فرعي کشاورزي و دامپروري قدس خراسان نيز تحت پوشش بيمه¬اي مناسب قرار نگرفته است.
13. 13-به شرح بند "پ" يادداشت¬ توضيحي 1-2، زيان تأييد شده شرکت تا تاريخ صورت وضعيت مالي بالغ بر 6/101 ميليارد ريال مي¬باشد که در سال مالي آتي به عنوان دارايي ماليات انتقالي قابل اندازه¬گيري و شناسايي مي¬باشد.
14. 14-با توجه به مسدود بودن حسابهاي بانکي شرکت به شرح مفاد يادداشت توضيحي 1-23، بخش عمده¬اي از دريافتها و پرداختهاي شرکت از طريق حسابهاي بانکي متعلق به شرکت انجام نشده است.

15. 15-صورتهاي مالي شرکت مربوط به سال مالي منتهي به 31 شهريور 1398 توسط مؤسسه حسابرسي ديگري مورد حسابرسي قرار گرفته و گزارش¬ مربوطه در تاريخ¬ 10 دي 1398 به صورت اظهارنظر "مشروط" صادر شده است.

16. 16-اهم موارد عدم رعايت الزامات قانوني مقرر در اصلاحيه قانون تجارت و مفاد اساسنامه شرکت به شرح زير است: 1-16-تا تاريخ اين گزارش، مفاد صورتجلسات هيأت مديره به تاريخ¬هاي 8/7/1399 و 24/9/1399 به ترتيب درخصوص معرفي نماينده يکي از اعضاي حقوقي هيأت مديره (شرکت مهندسي عمران سامان عصر) و تغيير نشاني مرکز اصلي شرکت در شهر تهران، نزد مرجع ثبت شرکتها به ثبت نرسيده است.
16. 2-16-در راستاي مفاد مواد 114 و 115 اصلاحيه قانون تجارت و ماده 32 اساسنامه، اقدامات شرکت جهت توديع سهام وثيقه مديران نزد صندوق شرکت هنوز به نتيجه منجر نشده است.
16. 3-16-مستنداتي دال بر دعوت از مجمع عمومي عادي سالانه شرکت براي عملکرد سال مالي منتهي به 31/6/1399 در مهلت 4 ماه پس از تاريخ صورت وضعيت مالي و در راستاي بند الف ماده 18 و ماده 50 اساسنامه ملاحظه نشده است.
16. 4-16-اقدامات و پيگيريهاي شرکت در رابطه با برخي از تکاليف مقرر در مجمع عمومي عادي سالانه سال قبل به شرح بندهاي (4)، (5)، (7)، (12) و (19) اين گزارش و با توجه به ماهيت اين تکاليف هنوز به نتيجه قطي و نهايي مورد نظر مجمع منجر نشده است.
17. 17-گزارش هيأت مديره به مجمع عمومي عادي سالانه درباره فعاليت و وضع عمومي شرکت مورد بررسي قرار گرفته است. با توجه به رسيدگيهاي انجام شده، نظر اين مؤسسه به موارد بااهميتي که حاکي از مغايرت اطلاعات مندرج در گزارش مذکور با اسناد و مدارک ارائه شده از جانب هيأت مديره باشد، جلب نگرديده است.
18. 18-معاملات مندرج در يادداشت توضيحي 3-39، بعنوان کليه معاملات مشمول ماده 129 اصلاحيه قانون تجارت که طي سال مالي مورد گزارش صورت گرفته، در زمان انجام عمليات حسابرسي توسط هيأت مديره به اطلاع اين مؤسسه رسيده و مورد بررسي قرار گرفته است. معاملات فوق با کسب مجوز از هيأت مديره و عدم شرکت مدير ذينفع در رأي¬گيري انجام گرديده و اين مؤسسه به شواهدي حاکي از اينکه معاملات مزبور با شرايط مناسب تجاري و در روال عادي عمليات شرکت انجام نگرفته باشد، برخورد ننموده است.
19. 19-اهم موارد مربوط به عدم رعايت مقررات و ضوابط حاکم بر شرکتهاي ثبت شده پذيرفته نشده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار در طي سال مالي مورد گزارش به شرح زير است: -عدم افشاي صورتجلسه مجامع عمومي ارسال شده براي مرجع ثبت شرکتها حداکثر ظرف يک هفته پس از ابلاغ ثبت. -عدم انجام حسابرسي شرکت¬هاي فرعي (نيک انديشان شيرين خراسان و بازرگاني تجارت شيرين خراسان) توسط حسابرسان معتمد سازمان بورس. -پرداخت يا تسويه نشدن سود سهام مصوب مجامع عمومي سنوات قبل شرکت به دليل عدم دسترسي به شماره حساب و يا عدم مراجعه سهامداران. -تأخير در افشاي صورتهاي مالي حسابرسي شده دوره مياني 6 ماهه مورد گزارش شرکت.
20. 20-مانده اسناد تضميني شرکت نزد ديگران در تاريخ صورت وضعيت مالي بالغ بر 1,248 ميليارد ريال مي¬باشد که عمليات مرتبط با آنها خاتمه يافته ولي اقدام مؤثري جهت استرداد و ابطال اسناد مذکور صورت نپذيرفته است.
21. 21-در اجراي ماده 33 دستورالعمل اجرائي مبارزه با پولشويي توسط حسابرسان، رعايت مفاد قانون مزبور و آئين نامه¬ها و دستورالعمل¬هاي اجرايي مرتبط در چارچوب چک ليستهاي ابلاغي مرجع ذيربط و استانداردهاي حسابرسي، مورد ارزيابي قرار گرفته و با توجه به مفاد بند (14) اين گزارش، ساير موارد با اهميتي که قوانين و مقررات يادشده انجام آنها بعهده شرکت و در حال حاضر امکان پذير بوده، معرفي نماينده مسئول مبارزه با پولشويي شرکت به واحد ذيربط انجام شده است.

30دی1399
موسسه حسابرسي بهمند
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
شريک موسسه بهمند Ahmadreza Sharifi Ghazvini [Sign]8715811399/10/30 23:24:23
مدير موسسه بهمند Hooman Hoshi [Sign]8715731399/10/30 23:30:57