icon

اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای تلفیقی

EN
شرکت:
سرمايه گذاري صنايع شيميائي ايران
سرمایه ثبت شده:
9,640,176
نماد:
شيران
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
441117
اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای تلفیقی 6 ماهه منتهی به 1400/03/31 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1400/09/30
وضعیت ناشر:
پذيرفته شده در بورس تهران
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد


گزارش بررسی اجمالی
به هیئت مدیره سرمايه گذاري صنايع شيميائي ايران

1. صورت هاي وضعيت‌ مالي تلفيقي گروه و شرکت سرمايه گذاري صنايع شيميايي ايران (سهامي عام) در تاريخ 31 خرداد 1400 و صورت‌هاي سود و زيان، تغييرات در حقوق مالکانه و جريان‌هاي نقدي براي دوره مياني شش‌ماهه منتهي به تاريخ مزبور، همراه با يادداشت‌هاي توضيحي 1 تا 41 پيوست، مورد بررسي اجمالي اين سازمان قرار گرفته است. مسئوليت صورت‌هاي مالي ميان‌دوره‌اي با هيئت‌مديره شرکت است. مسئوليت اين سازمان، بيان نتيجه‌گيري درباره صورت‌هاي مالي ياد شده براساس بررسي اجمالي انجام شده، است.

2. بررسي اجمالي اين سازمان براساس استاندارد بررسي اجمالي 2410، انجام شده است. بررسي اجمالي اطلاعات مالي ميان‌دوره‌اي شامل پرس‌وجو، عمدتا از مسئولين امور مالي و حسابداري و بکارگيري روش‌هاي تحليلي و ساير روش‌هاي بررسي اجمالي است. دامنه بررسي اجمالي به مراتب محدودتر از حسابرسي صورت‌هاي مالي است و در نتيجه، اين سازمان نمي‌تواند اطمينان يابد از همه موضوعات مهمي که معمولا در حسابرسي قابل شناسايي است، آگاه مي‌شود و از اين رو، اظهارنظر حسابرسي ارائه نمي‌کند.

3. به شرح يادداشت‌هاي توضيحي 11 و 22 صورت‌هاي مالي، سرمايه‌گذاري‌هاي کوتاه‌مدت گروه و شرکت شامل مبلغ 433ر15 ميليارد ريال سرمايه‌گذاري در واحدهاي صندوق سرمايه‌گذاري اختصاصي بازارگرداني نماد صنعت و معدن مي‌باشد که در اين ارتباط در دوره مالي مورد گزارش مبلغ 020ر2 ميليارد ريال توسط گروه (تماما مربوط به شرکت فرعي) و در سال مالي قبل نيز مبلغ 002ر1 ميليارد ريال توسط گروه (مبلغ 774 ميليارد ريال توسط شرکت) سود شناسايي و تحت عنوان ساير درآمدهاي غيرعملياتي گزارش گرديده است. با توجه به اينکه وجوه پرداختي به صندوق ياد شده به منظور عمليات بازارگرداني سهام شرکت صورت گرفته است، مبالغ پرداختي به صندوق مزبور مي‌بايستي ابتدا تحت عنوان دريافتني‌ها ثبت و متعاقبا متناسب با ميزان خريد سهام شرکت تحت سرفصل سهام خزانه بعنوان يک رقم کاهنده در بخش حقوق مالکانه منظور و مابه‌التفاوت خالص مبلغ فروش و مبلغ دفتري سهام خزانه طبق رويه مندرج در يادداشت توضيحي 13-3 صورت‌هاي مالي شناسايي و اطلاعات مورد لزوم از اين بابت افشاء گردد. هرچند از اين بابت انجام تعديلات ضرورت دارد، ليکن تعيين ميزان آن در شرايط حاضر براي اين سازمان ميسر نمي‌باشد.

4. بر اساس بررسي اجمالي انجام شده، به استثناي آثار مورد مندرج در بند 3، اين سازمان به مواردي که حاکي از عدم ارائه مطلوب صورت‌هاي مالي ياد شده، از تمام جنبه‌هاي با اهميت، طبق استانداردهاي حسابداري باشد، برخورد نکرده است.

5. به شرح يادداشت‌هاي توضيحي 3-2-31 و 1-3-40 صورت‌هاي مالي، اداره امور مالياتي استان اصفهان از سال مالي سال 1390 الي دوره مالي 3 ماهه سوم 1398 مواد اوليه خريداري شده شرکت از شرکت پالايش نفت اصفهان (هيدروکربورهاي خطي c10-c13) را معادل نفت سفيد مورد استفاده براي سوخت تلقي و در فهرست کالاي خاص منظور و مشمول 10% عوارض ارزش افزوده نموده و اقدام به وصول آن کرده است. شرکت مبلغ 178 ميليارد ريال از عوارض ارزش افزوده پرداختي طي سال‌هاي فوق را به حساب مطالبات از سازمان امور مالياتي (اعتبار مالياتي) و مبلغ 500ر3 ميليارد ريال آن را به حساب قيمت تمام شده مواد اوليه خريداري شده منظور نموده است. در اين ارتباط شرکت اقدام به طرح دعوي بابت 9 دوره 3 ماهه نموده و پرونده 6 دوره 3 ماهه در هيئت همعرض اداره امور مالياتي و پرونده 2 دوره 3 ماهه نيز در ديوان عدالت اداري در جريان رسيدگي مي باشد و دوره‌هاي 3 ماهه دوم سال 1394 تا دوره سوم سال 1398 تاکنون توسط سازمان امور مالياتي رسيدگي نشده و از دوره چهارم سال 1398 تا پايان دوره مالي مورد گزارش نيز طبق صورت‌حسابهاي صادره توسط شرکت پالايش نفت اصفهان عوارض مزبور به نرخ 3% محاسبه شده است. شايان ذکر اينکه به استناد آراء قطعي صادره توسط ديوان عدالت اداري بابت 4 دوره از 9 دوره فوق در سال‌هاي مالي قبل جمعآ مبلغ 422 ميليارد ريال از مبالغ مازاد پرداختي برگشت و به حساب ساير درآمدهاي غيرعملياتي سال‌هاي قبل منظور شده است. تعيين پيامد هاي ناشي از موارد فوق بر صورتهاي مالي مورد گزارش منوط به صدور آراء قطعي و اعلام نظر نهايي مراجع ذيربط مي‌باشد.
6. به شرح يادداشت‌هاي توضيحي 4-2-13 و 5-2-13 صورت‌هاي مالي، مانده دارايي‌هاي در جريان تکميل و سفارشات و پيش‌پرداخت‌هاي سرمايه‌اي جمعا شامل مبلغ 070ر1 ميليارد‌‌ريال پرداخت‌هاي ارزي انجام شده به شرکت‌هاي يو.او.پي انگلستان، اس.سي.تي کره جنوبي و همچنين مبلغ 143 ميليارد ريال پرداختي به شرکت‌هاي صنعتي و مهندسي استيم و مهندسين مشاور و حقوق و مزاياي کارکنان طرح افزايش ظرفيت دوم توليد LAB مي باشد. با توجه به اعلام عدم ادامه همکاري شرکت‌ يو.او.پي و اس.سي.تي به شرح يادداشت توضيحي 1-5-2-13 و قطع روابط في‌مابين، چگونگي ادامه همکاري، انجام تعهدات طرفين و اجراي کامل طرح توسعه و بهره‌برداري آن و تسويه مبالغ مذکور در شرايط فعلي براي اين سازمان مشخص نمي‌باشد و منوط به چگونگي رفع تحريم¬هاي ظالمانه و توافق طرفين در آينده مي‌باشد.
7. بشرح يادداشت توضيحي 1-1-17 صورت‌هاي مالي در تاريخ صورت وضعيت مالي ارزش بازار سرمايه¬گذاري در شرکت فرعي نيروکلر کاهش يافته، ليکن شرکت به دليل تسلط و اعمال کنترل بر شرکت نيروکلر، تکميل زنجيره توليد و قصد نگهداري سرمايه گذاري مزبور در بلندمدت، کاهش ارزش محاسبه و در صورت هاي مالي منظور ننموده است. پيامدهاي ناشي از استمرار کاهش ارزش و لزوم تعديل صورتهاي مالي منوط به وضعيت بازار سهام و نرخ سهام مزبور در آينده مي باشد.

8. مسئوليت "ساير اطلاعات" با هيئت مديره شرکت است. "ساير اطلاعات" شامل اطلاعات موجود در گزارش تفسيري مديريت است. نتيجه گيري اين سازمان نسبت به صورت‌هاي مالي، در برگيرنده نتيجه گيري نسبت به "ساير اطلاعات" نيست و نسبت به آن هيچ نوع اطميناني اظهار نمي‌شود. در ارتباط با بررسي اجمالي صورت‌هاي مالي، مسئوليت اين سازمان مطالعه "ساير اطلاعات" به منظور شناسايي مغايرت‌هاي با اهميت آن با صورت‌هاي مالي يا با اطلاعات کسب شده در فرآيند بررسي اجمالي و يا تحريف‌هاي با اهميت است. در صورتيکه اين سازمان به اين نتيجه برسد که تحريف با اهميتي در "ساير اطلاعات" وجود دارد، بايد اين موضوع را گزارش کند. در اين خصوص، به استثناي آثار مورد مندرج در بند 3 (در رابطه با سرمايه‌گذاري در صندوق سرمايه‌گذاري اختصاصي بازارگرداني نماد صنعت و معدن)، نکته قابل گزارشي وجود ندارد.

9. ضوابط و مقررات وضع شده توسط سازمان بورس و اوراق بهادار به شرح زير رعايت نشده است: مادهموضوع الف – دستورالعمل اجرايي افشاي اطلاعات شرکت‌هاي ثبت شده نزد سازمان بورس: بند 4 ماده 7افشاي صورت هاي مالي و گزارش تفسيري مديريت ميان دوره اي 6 ماهه حسابرسي شده ، حداکثر 75 روز پس از پايان دوره مالي 6 ماهه . تبصره 8 ماده 7تهيه گزارش تفسيري مديريت مطابق ضوابط سازمان بورس و اوراق بهادار (افشاي حقوق و مزاياي اعضاي هيئت‌مديره در گزارش تفسيري موضوع ماده 42 دستورالعمل حاکميت شرکتي و ارائه گزارش تفسيري مديريت تلفيقي). 9 و 10افشاء فوري تصميمات مجمع عمومي عادي ساليانه مورخ 18/1/1400 و همچنين افشاي نسخه‌اي از صورتجلسه مجمع عمومي مزبور حداکثر ظرف يک هفته پس از ابلاغ ثبت. 12افشاي جدول زمان‌بندي اصلاحي پرداخت سود نقدي حداکثر ظرف مهلت يک هفته پس از تاريخ مجمع عمومي. ب – دستورالعمل حاکميت شرکتي شرکت‌هاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ايران: تبصره 2 ماده 3مستند¬سازي سازوکارهاي مناسب جهت دسترسي به اهداف اثربخشي چارچوب حاکميت شرکتي، از جمله حفظ حقوق سهامداران و برخورد يکسان با آنان، رعايت حقوق ساير ذينفعان، انگيزه‌بخشي به ذينفعان، افشاء و شفافيت، مسئوليت¬پذيري هيئت¬مديره و نيز تحقق آن در شرکت‌هاي فرعي و نظارت بر اجراي اثر بخشي آن. تبصره 6 ماده 4ارائه اقرارنامه‌اي به کميته انتصابات در خصوص الزام عدم حضور اعضاي هيئت¬مديره به صورت همزمان در بيش از 3 شرکت بعنوان عضو غيرموظف هيئت مديره . 17مستند سازي مهارت‌ها و آگاهي اعضاي هيئت¬مديره در زمينه کسب و کار و حاکميت شرکتي. 42افشاي رويه‌هاي حاکميت شرکتي و ساختار آن به نحو مناسب در پايگاه اينترنتي شرکت و گزارش تفسيري مديريت. ج ـ دستورالعمل کنترل‌هاي داخلي براي ناشران پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار 62مستند کردن ساختارهاي کنترل‌هاي داخلي و انجام آزمون‌هاي کنترلي. 64استفاده از برنامه حسابرسي و کاربرگ حسابرسي جهت مستند¬سازي طراحي و اجراي آزمون‌ها.

08مهر1400
سازمان حسابرسي
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
مديرفني سازمان حسابرسي Mostafa Samimi Fard [Sign] 1400/07/12 17:54:55
مدير ارشد سازمان حسابرسي Hassan Kazemi [Sign]8006431400/07/12 17:57:56
عضو هيئت عامل سازمان حسابرسي Mahmoud Shali [Sign]8110281400/07/12 18:05:34