icon

اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای

EN
شرکت:
گروه صنعت سلولزي تأمين گستر نوين
سرمایه ثبت شده:
1,700,000
نماد:
تاپيکو33
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای 6 ماهه منتهی به 1398/06/31 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1398/12/29
وضعیت ناشر:
ثبت نشده نزد سازمان
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد


گزارش بررسی اجمالی
به هیئت مدیره گروه صنعت سلولزي تأمين گستر نوين

1. صورت وضعيت مالي تلفيقي گروه و شرکت گروه صنعت سلولزي تأمين گستر نوين (سهامي خاص) در تاريخ 31 شهريور ماه 1398 و صورتهاي سود و زيان، تغييرات در حقوق مالکانه و جريان‌هاي نقدي گروه و شرکت براي دوره مالي شش ماهه منتهي به تاريخ مزبور همراه با يادداشتهاي توضيحي 1 تا 41 پيوست، مورد بررسي اجمالي اين موسسه قرار گرفته است. مسئوليت صورتهاي مالي ميان دوره‌اي با هيأت مديره شرکت است. مسئوليت اين موسسه، بيان نتيجه‌گيري درباره صورتهاي مالي ياد شده براساس بررسي اجمالي انجام شده، است.

2. به استثناي محدوديتهاي مندرج در بند 7، بررسي اجمالي اين موسسه براساس "استاندارد بررسي اجمالي2410"، انجام شده است. بررسي اجمالي اطلاعات مالي ميان‌دوره‌اي شامل پرس و جو، عمدتا از مسئولين امور مالي و حسابداري و بکارگيري روشهاي تحليلي و ساير روشهاي بررسي اجمالي است. دامنه بررسي اجمالي به مراتب محدودتر از حسابرسي صورتهاي مالي است و در نتيجه، اين موسسه نمي‌تواند اطمينان يابد از همه موضوعات مهمي که معمولا در حسابرسي قابل شناسايي است، آگاه مي‌شود و از اين رو، اظهار نظر حسابرسي ارائه نمي‌کند.

3. سرفصلهاي دريافتني‌هاي تجاري و ساير دريافتني‌ها و پيش‌پرداختها (موضوع يادداشتهاي توضيحي 18 و 20 چوب و کاغذ مازندران به مبلغ 167 ميليارد ريال) اقلام راکد، سنواتي، مشکوک‌الوصول و سررسيد گذشته صورتهاي مالي) جمعا شامل مبلغ 612 ميليارد ريال (شرکت اصلي 195 ميليارد ريال عمدتا مربوط به شرکت گروه مي‌باشد که از بابت اين اقلام جمعا مبلغ 90 ميليارد ريال (شرکت اصلي 5 ميليارد ريال) ذخيره مطالبات مشکوک‌الوصول در حسابها منظور شده است. همچنين خالص مطالبات راکد و سنواتي شرکتهاي وابسته که ذخيره‌اي از بابت آن در حسابها منظور نشده جمعا به ميزان 50 ميليارد ريال مي‌باشد. علاوه بر اين مانده طلب گروه از شرکت فخر آريان تجارت در تاريخ صورت وضعيت مالي (به شــرح يادداشت توضيحــي 2-3-1-18 صورتهاي مالي) به مبلغ 80 ميليارد ريال بوده که وصول بخشي از آن از طريق تملک 3 واحـــد آپارتمان و يک قطعه زمين به بهاي کارشناسي 17 ميليارد ريال در حال پيگيري است که تاکنون به نتيجه قطعي نرسيده است. با توجه به مراتب فوق و عدم دسترسي به شواهد قابل اتکا در خصوص چگونگي بازيافت مطالبات مذکور، تعيين ميزان کسري ذخيره مطالبات مشکوک‌الوصول مورد نياز و آثار مالي آن بر صورتهاي مالي مورد گزارش، در شرايط حاضر براي اين موسسه مقدور نمي‌باشد.
4. به شرح يادداشتهاي توضيحي 5-1-28 و 4-1-28 صورتهاي مالي، از بابت حق بيمه‌هاي تکليفي سالهاي 1390 لغايت 1393 و همچنين ماليات بر ارزش افزوده سال 1395 شرکت فرعي محصولات کاغذي لطيف به ترتيب مبالغ 81/7 ميليارد ريال و 42/7 ميليارد ريال (جمعا معادل 124/4 ميليارد ريال شامل 37/7 ميليارد ريال جرائم) مطالبه گرديده که از اين بابت جمعا مبلغ 44 ميليارد ريال ذخيره در حسابها منظور شده و به دليل اعتراض شرکت نسبت به حق بيمه ياد شده مبلغ 53/9 ميليارد ريال وجوه پرداختي به حساب پيش‌پرداختها (يادداشت توضيحي 20 صورتهاي مالي) منظور گرديده است. همچنين بابت ماليات عملکرد مبلغ 87 ميليارد ريال (شامل 8 ميليارد ريال جرائم) مازاد بر ذخاير ايجادي براي شرکت اصلي و عمدتا شرکتهاي فرعي حرير خوزستان و محصولات کاغذي لطيف در سالهاي مختلف توسط سازمان امور مالياتي مطالبه گرديده که مورد اعتراض قرار گرفته و مبلغ 33 ميليارد ريال وجوه پرداختي از اين بابت در حسابهاي دريافتني منظور شده است. ضمن آنکه ماليات عملکرد، ماليات بر ارزش افزوده و حق بيمه تکليفي سنوات قبل و دوره مورد گزارش برخي از شرکتهاي گروه توسط مقامات ذيربط مورد رسيدگي قرار نگرفته است. با توجه به مراتب فوق، ذخاير موجود در حسابها جهت تسويه تعهدات مالياتي و حق بيمه‌هاي تکليفي گروه کافي نمي‌باشد. ليکن تعيين ميزان تعهدات قطعي گروه از اين بابت پس از مشخص شدن نتايج اعتراض و بررسي و اظهارنظر مقامات ذيصلاح در رابطه با سالهاي رسيدگي شده، امکان‌پذير مي‌باشد.
5. ارزش بازار پرتفوي سرمايه‌گذاريهاي کوتاه مدت سريع‌المعامله شرکت اصلي (به شرح يادداشتهــاي توضيحـي 1-22 و 2-22 صورتهاي مالي) نسبت به بهاي دفتري آن در تاريخ صورت‌وضعيت مالي فزوني دارد. عليرغم اين موضوع، مبلغ 52/5 ميليارد ريال کاهش ارزش منظور شده بابت سرمايه‌گذاريهاي مذکور درحسابها تعديل نشده است. در صورت اعمال تعديلات لازم از اين بابت سود انباشته ابتداي سال و داراييهاي جاري گروه و شرکت اصلي هر کدام به مبلغ مذکور افزايش خواهد يافت.
6. سرفصل داراييهاي غيرجاري نگهداري شده براي فروش (موضوع يادداشت توضيحي 1-24 صورتهاي مالي) درشرکت فرعي محصولات کاغذي لطيف شامل مبلغ 28 ميليارد ريال بهاي تمام شده زمين و ساختمان خيابان ستارخان بوده که در سال 1392 بر اساس مبايعه‌نامه تنظيمي به مبلغ 45 ميليارد ريال به آقاي دادلويي واگذار گرديده و از بابت آن مبلغ 11 ميليارد ريال دريافت شده است. ليکن عليرغم تحويل ملک فروخته شده و تحويل اسناد مالکيت آن به خريدار، به دليل عدم وصول مبلغ 34 ميليارد ريال چک دريافتي بابت باقيمانده ثمن معامله، مالکيت رسمي آن به نام خريدار انتقال نيافته و بابت فروش آن ثبتي در حسابها صورت نگرفته است. به دليل فقدان مدارک لازم در خصوص نتايج نهايي پي‌گيري‌هاي حقوقي انجام شده از اين بابت و موارد مندرج در بند 7 اين گزارش، تعيين آثار مالي ناشي از تعديلات مورد نياز بر صورتهاي مالي مورد گزارش، درشرايط حاضر براي اين موسسه ميسر نمي‌باشد.
7. در سنوات قبل مبلغ 114 ميليارد ريال (موضوع يادداشت‌هاي توضيحي 3-1-18 و 1-28 صورتهاي مالي) اسناد تضميني دريافتي شرکت فرعي محصولات کاغذي لطيف از آقاي دادلويي از حسابهاي انتظامي خارج و به طرفيت حسابهاي پرداختني به بدهکار نامبرده منظور گرديده که نتايچ پيگيريهاي حقوقي انجام شده جهت وصول مطالبات از ايشان تاکنون مشخص نشده است. علاوه براين مدارک و مستندات مربوط به دلايل عدم تسويه مبلغ 81 ميليارد ريال از حسابهاي پرداختني و پيش‌دريافتهاي راکد و سنواتي گروه (عمدتا مربوط به شرکت فرعي فوق‌الذکر) ارائه نشده است. به دليل عدم دسترسي به مدارک مورد نيازدر ارتباط با ميزان قابل بازيافت مطالبات مذکور و چگونگي تسويه بدهيهاي فوق، امکان تعيين آثار مالي تعديلات احتمالي ناشي از مراتب فوق بر صورتهاي مالي مورد گزارش، در شرايط حاضر براي اين موسسه مقدور نمي‌باشد.
8. شرکت در دوره مالي مورد گزارش اقدام به خريد 79/3 درصد از سهام شرکت حرير خوزستان از شرکت فرعي محصولات کاغذي لطيف (سهامي خاص) به مبلغ دفتري 188 ميليارد ريال(مشتمل بر 155 ميليارد ريال پيش‌پرداخت افزايش سرمايه) طي مبايعه نامه في‌مابين مورخ 1398/06/31 نموده است. با توجه به عدم انتقال رسمي سرمايه‌گذاري ياد شده به واحد مورد گزارش، در صورت اعمال تعديلات لازم از اين بابت، سرفصل سرمايه‌گذاريهاي بلند مدت و داراييهاي جاري شرکت هر کدام به مبلغ مذکور به ترتيب کاهش و افزايش خواهد يافت.

9. براساس بررسي اجمالي انجام شده، به استثناي آثار موارد مندرج در بندهاي 3 الي 6 و 8 و همچنين به استثناي آثار تعديلاتي که احتمالا در صورت نبود محدوديتهاي مندرج در بند 7 ضرورت مي‌يافت، اين موسسه به موردي که حاکي از عدم ارائه مطلوب صورتهاي مالي ياد شده در بالا، از تمام جنبه‌هاي با اهميت طبق استانداردهاي حسابداري باشد، برخورد نکرده است.

10. نتيجه‌گيري اين موسسه در اثر مفاد بندهاي 1-10 الي 3-10 زير، مشروط نشده است: 1-10- داراييهاي ثابت مشهود (به استثناي زمين و وسايط نقليه) و موجودي مواد و کالا (موضوع يادداشتهاي توضيحي 3-14، 1-21 صورتهاي مالي) جمعا به بهاي تمام شده 936ر2 ميليارد ريال تا سقف 608ر2 ميليارد ريال از پوشش بيمه‌اي برخوردار مي‌باشد. ضمن آنکه داراييهاي غيرجاري نگهداري شده براي فروش (موضوع يادداشت توضيحي 5-24 صورتهاي مالي) تحت پوشش بيمه نمي‌باشد. 2-10- به شرح يادداشت توضيحي 4-14 صورتهاي مالي، اسناد مالکيت 20 هکتار از زمينهاي شرکت فرعي صنايع کاغذ بسته‌بندي بيستون تأمين (واحد تجاري فرعي گروه صنايع کاغذسازي کاوه) که به موجب مبايعه‌نامه در سال 1393 از شرکت صنايع کاغذ غرب خريداري گرديده، تاکنون به نام شرکت فرعي مزبور انتقال نيافته است. ضمن آنکه به شرح يادداشت توضيحي 5-14 صورتهاي مالي، تاريخ بهره‌برداري از پروژه بيستون (مربوط به شرکت فرعي ياد شده) در پايان نيمه دوم سال 1399 برآورد شده که اجراي آن به دليل عدم تأمين منابع مالي مورد نياز با تأخير قابل ملاحظه‌اي مواجه بوده است. 3-10- توجه استفاده کنندگان را به مطلب مندرج در يادداشت توضيحي 1-3-18 صورتهاي مالي، در رابطه با چگونگي نحوه ايجاد و تسويه مطالبات واحد مورد گزارش از شرکت چوب و کاغذ ايران (شرکت فرعي تاپيکو) جمعا به مبلغ 243ر1 ميليارد ريال مبني بر تهاتر مطالبات از شرکت ياد شده با بدهي به شرکت تاپيکو (براساس تأييديه شرکت تاپيکو) در صورت عدم وصول اين مطالبات، جلب مي‌نمايد.

11. صورتهاي مالي سال منتهي به 29 اسفند ماه 1397 و دوره مالي 6 ماهه منتهي به 31 شهريور ماه 1397 شرکت توسط موسسه ديگري به ترتيب مورد حسابرسي و بررسي اجمالي قرار گرفته و در گزارشهاي مورخ 20 تيرماه 1398 و 17 بهمن ماه 1397 آن موسسه نسبت به صورتهاي مالي مزبور، نظر مشروط اظهار شده است.

12. اهم موارد مربوط رعايت قوانين و مقررات شرکتهاي سرمايه‌گذاري مادر (هلدينگ) ـ سهامي خاص تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار در دوره مورد گزارش به شرح زير است: 1-12- انطباق اساسنامه با نمونه مصوب شرکتهاي سرمايه‌گذاري مادر (هلدينگ) تاکنون منجر به نتيجه نهايي نشده است. 2-12- مفاد بندهاي يک و دو ماده 7 دستورالعمل شناسايي و ثبت نهادهاي مالي به ترتيب درخصوص تخصيص 80 درصد از داراييها درسرمايه‌گذاري در اوراق بهادار و تخصيص 70 درصد از داراييها به سرمايه‌گذاري در اوراق بهاداري که به تنهايي يا به همراه اشخاص تحت کنترل در شرکت سرمايه‌پذير يا ناشر اوراق بهادار نفوذ قابل ملاحظه پيدا کند يا کنترل آن را بدست آورد، رعايت نشده است. 3-12- مفاد دستورالعمل ثبت، نگهداري و گزارش دهي اسناد، مدارک و اطلاعات توسط اشخاص تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار در رابطه با ارسال به موقع آگهي دعوت به مجمع عمومي، ارائه يک نسخه از صورتهاي مالي حسابرسي شده شرکت، ارسال صورتجلسه مجمع عمومي مصوب، ارسال نسخ آگهي‌هاي منتشره در روزنامه رسمي کشور در مهلت‌هاي مقرر، ارسال اطلاعات مربوط به هر گونه تغييرات در مديران و نمايندگان شخصيت حقوقي بلافاصله پس از تغيير و کسب مجوزهاي لازم، از طريق سايت کدال رعايت نشده است.
13. عليرغم انتخاب اعضاي حقوقي هيأت مديره در جلسه مجمع عمومي عادي به طور فوق‌العاده مورخ 1397/12/26 و ثبت آن در مرجع ثبت شرکتها، شواهدي دال بر معرفي رسمي نماينده يکي از اعضاي حقوقي عضو هيأت مديره (شرکت صنايع کاغذسازي کاوه) ملاحظه نشده است. ضمن آنکه نام نماينده يکي ديگر از اشخاص حقوقي عضو هيأت مديره تاکنون در مرجع ثبت شرکتها به ثبت نرسيده است.

05بهمن1398
موسسه حسابرسي بهراد مشار
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
شريک موسسه بهراد مشار Majid Reza Birjandi [Sign]8413761398/11/13 18:15:15
مدير موسسه بهراد مشار Farideh Shirazi [Sign]8004581398/11/13 18:20:57