icon

اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای

EN
شرکت:
گروه مالي ملت
سرمایه ثبت شده:
12,000,000
نماد:
وبملت7
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای 6 ماهه منتهی به 1398/06/31 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1398/12/29
وضعیت ناشر:
ثبت نشده نزد سازمان
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد


گزارش بررسی اجمالی
به هیئت مدیره گروه مالي ملت

1. 1-صورت¬هاي سود وزيان، تغييرات در حقوق مالکانه و جريان¬هاي نقدي گروه و شرکت گروه مالي ملت (سهامي عام) براي دوره مياني شش ماهه منتهي 31 شهريور 1398 و صورت وضعيت مالي گروه و شرکت در تاريخ مزبور، همراه با يادداشت‌هاي توضيحي 1 تا 45 پيوست، مورد بررسي اجمالي اين مؤسسه قرار گرفته است. مسئوليت¬ صورتهاي مالي ميان¬دوره¬اي با هيئت -مديره شرکت است. مسئوليت اين مؤسسه، بيان نتيجه¬گيري درباره صورتهاي مالي يادشده براساس بررسي اجمالي انجام شده است.

2. 2-به استثناي محدوديت هاي مندرج در بندهاي (3) الي(6)، بررسي اجمالي اين مؤسسه براساس استاندارد بررسي اجمالي 2410، انجام شده است. بررسي اجمالي اطلاعات مالي ميان¬دوره¬اي شامل پرس¬وجو، عمدتا از مسئولين امور مالي و حسابداري و به¬کارگيري روشهاي تحليلي و ساير روشهاي بررسي اجمالي است. دامنه بررسي اجمالي به مراتب محدودتر از حسابرسي صورتهاي مالي است و در نتيجه، اين مؤسسه نمي¬تواند اطمينان يابد از همه موضوعات مهمي که معمولا در حسابرسي قابل شناسايي است، آگاه مي¬شود و از اين رو، اظهارنظر حسابرسي ارائه نمي¬کند.

3. 3-توضيحات مربوط به وضعيت و چگونگي انتقال خالص ارزش دارايي¬ها و بدهي¬هاي برخي از شرکتهاي وابسته بانک ملت در خارج از کشور به شرکت فرعي طرح و انديشه بهساز ملت در يادداشت توضيحي 1-5-1-23 انعکاس يافته است. در رابطه با موارد مذکور شواهد و مدارک لازم که نشان دهنده خالص داراييها وبدهيهاي قابل دسترس، تسويه و پرداخت و چگونگي تعلق مزايا و مخاطرات وتعهدات فعلي و آتي مرتبط با تحصيل، تملک و فروش آنها باشد در اختيار اين مؤسسه قرار نگرفته که با اين ترتيب تعيين آثار احتمالي که در صورت دستيابي به اطلاعات و شواهد موردنياز، اعمال آن در صورتهاي مالي ضرورت داشت، مقدور نشده است.
4. 4-تا تاريخ اين گزارش، از بابت مبلغ 556 ميليارد ريال درآمد 4 ماهه ابتداي سال 1398 خدمات ارائه شده به بانک ملت توسط شرکت فرعي طرح و انديشه بهساز ملت که بر اساس معيار سال 1397 محاسبه گرديده، شواهد قابل اتکا از جمله قرارداد مورد توافق طرفين ملاحظه نشده و صورت تطبيق حساب در رابطه با بخشي از موجودي¬هاي ارزي اماني نزد کارگزاران به مبلغ 498 ميليارد ريال بشرح يادداشت توضيحي 2-25 و دريافتني از کارگزاران عمدتا مربوط به حوالجات برگشتي به مبلغ 275 ميليارد ريال در شرکت فرعي صرافي ملت موضوع يادداشت توضيحي 4-1-23 واصل نشده است .ضمنا مستندات تکميلي مراودات مالي و مانده حساب فيمابين شرکت اصلي با شرکت فرعي طرح و انديشه بهساز از جمله تحصيل 7 واحد آپارتمان در جزيره کيش و عدم دسترسي به مبايعه نامه آنها و مغايرت نامشخص در اين زمينه به مبلغ 43 ميليارد ريال ، نيز به اين موسسه ارايه نگرديده است. همچنين اطلاعات لازم در خصوص چگونگي تسويه بدهيهاي شرکت فرعي گسترش خدمات بازرگاني بهساز به مبلغ 161 ميليارد ريال (عمدتا راکد وسنواتي) و تعيين تکليف مبلغ 82 ميليارد ريال مغايرت نامساعد در مانده ابتداي دوره فيمابين با اداره بين¬الملل بانک ملت در شرکت مزبور، در اختيار قرار نگرفته است. با اين ترتيب، تعيين آثار احتمالي ناشي از مطابقت حسابهاي مزبور ،دريافت شواهد و مدارک مورد نياز و رفع مغايرات احتمالي فيمابين براي اين مؤسسه امکان پذير نمي¬باشد.
5. 5-وضعيت و توضيحات مربوط به تملک سهام موسسه اعتباري نور توسط شرکت فرعي تامين سرمايه بانک ملت و دو باب ملک تمليک شده در قبال تسويه مطالبات از اشخاص طرف حساب در شرکت فرعي گسترش خدمات بازرگاني بهساز در مناطق سعادت آباد و شهرک راه¬آهن تهران و سرمايه¬گذاري در سهام شرکت سرمايه¬گذاري ري به ترتيب در يادداشت هاي توضيحي 2-3-24، 1-15 و 2-1-19 منعکس مي¬باشد. در ارتباط با موارد فوق اقدامات و پيگيريهاي لازم درخصوص رفع مشکلات مطرح شده در جريان انجام بوده ولي شواهد و مدارک مورد نياز قابل اتکا که حسب مورد نشان دهنده ارزش بازيافتني، خالص ارزش فروش و احراز مالکيت و تصرف بر املاک باشد، ملاحظه نشده که در اين شرايط از لزوم يا عدم لزوم ايجاد زيان کاهش ارزش و ساير تعديلات احتمالي مورد نياز، اطلاع مستندي در اختيار نيست.
6. 6-به شرح جدول يادداشت توضيحي 3-18، در محاسبه ارزش ويژه سرمايه¬گذاري در شرکتهاي وابسته (شرکتهاي تامين سرمايه امين، توسعه صنايع صادرات فارس و فولاد مکران چابهار) از اطلاعات مالي حسابرسي نشده و يا غيرمرتبط با دوره مياني مورد گزارش استفاده گرديده و تا تاريخ اين گزارش، آخرين صورتهاي مالي حسابرسي شده در خصوص شرکت نفت و گاز بين¬الملل کيش (در جريان انحلال و مستثني از تلفيق) ارائه نگرديده که در اين شرايط، تعيين آثار تعديلاتي که احتمالا در صورت دستيابي به شواهد ومدارک قابل اتکا، اعمال آن در صورتهاي مالي تلفيقي گروه ضرورت مي¬يافت، امکان پذير نشده است.
7. 7-سرفصل حسابهاي دريافتني و پيش پرداختها در حسابهاي تلفيقي گروه، موضوع يادداشت¬هاي توضيحي23 و 21 شامل مبلغ 4،196 ميليارد ريال( عمدتا مطالبات از مشتريان عمليات بازرگاني در شرکت گسترش خدمات بازرگاني بهساز، صرافي ملت و واسپاري ملت به ترتيب به مبالغ حدود 1،954 ميليارد ريال، 976 ميليارد ريال و 960 ميليارد ريال) مطالبات راکد، سنواتي، سررسيد گذشته، معوق و مشکوک الوصول بوده که از بابت بخشي از اين اقلام در حسابهاي شرکتهاي فرعي معادل حدود 437 ميليارد ريال و جزو تعديلات تلفيقي گروه معادل حدود 1،607 ميليارد ريال ذخيره مطالبات مشکوک الوصول لحاظ گرديده است. بنا به مراتب فوق و از آنجائيکه اقدامات و پيگيريهاي حقوقي و توافقات فيمابين حسب مورد در رابطه با وصول يا تسويه بخش عمده اين مطالبات منجر به نتيجه نشده و به شرح جدول يادداشت توضيحي1-44 ظهرنويسي و تضمين قراردادهاي تسهيلات شرکت خدمات بازرگاني بهساز وآذين تجارت آرمان نيز بر عهده شرکت گروه مالي ملت مي¬باشد، تعيين کسري زيان کاهش ارزش دريافتني¬ها، مازاد بر مبالغ انعکاس يافته در حسابها واحتساب ذخيره تعهدات شرکت اصلي، امکان پذير نگرديده است.
8. 8-توضيحات مربوط به چگونگي تملک و نگهداشت سهام شرکت صنايع شيميايي پترو ايمن سپاهان به بهاي تمام شده 6/1،271 ميليارد ريال وشرکت بيمه البرز با بهاي تمام شده 485 ميليارد ريال و عدم احتساب اين سرمايه¬گذاري¬ها به عنوان شرکتهاي مشمول ارزش ويژه در يادداشت¬هاي توضيحي 1-1-19 و 1-1-24 مندرج است.همچنين به دليل عدم ارايه اطلاعات مورد نياز، سرمايه¬گذاري در سهام شرکت مجتمع معدني و صنعت آهن و فولاد بافق در دوره مياني جاري از شمول به محاسبه ارزش ويژه مستثني گرديده است. در چارچوب استانداردهاي حسابداري ضروري بود اين سرمايه¬گذاري¬ها به عنوان شرکتهاي وابسته تلقي و مشمول اندازه-گيري به روش ارزش ويژه قرار مي¬گرفت و آثار مربوطه در چارچوب الزامات گزارشگري مرتبط در صورتهاي مالي تلفيقي گروه ارايه و افشاء مي¬گرديد.
9. 9-سازمان امور مالياتي از بابت ماليات عملکرد و ماليات و عوارض بر ارزش افزوده شرکت¬هاي فرعي جمعا مبلغ 635 ميليارد ريال (شامل مبلغ 152 ميليارد ريال اصل ماليات و عوارض ارزش افزوده و مبلغ 483 ميليارد ريال ماليات عملکرد به شرح يادداشت توضيحي 5-2-34) بيش از مبالغ منعکس شده در دفاتر و تعديلات تلفيقي¬گروه از شرکت¬هاي فرعي مطالبه نموده است. دراين خصوص اگرچه اعتراضات شرکتهاي فوق در مراجع ذيصلاح مربوطه در جريان رسيدگي بوده، ولي با توجه به رويه مراجع مذکور در تعيين مبالغ قطعي مورد مطالبه، برآورد حداقل کسري ذخيره مورد نياز جهت پوشش بدهيهاي مزبور، ميسر نشده است.
10. 10-شرکتهاي فرعي در جريان انحلال و تصفيه و بعضا متوقف شامل شرکت تيراژه تردينگ (مقيم مالزي) و 8 مورد از سرمايه¬گذاري¬هاي انجام شده در شرکتهاي فرعي گروه (يادداشت¬هاي توضيحي 3-19 و 4-19) جمعا با ارزش دفتري 264 ميليارد ريال از شمول به تلفيق مستثني شده است.از آنجايي که عمليات تصفيه برخي از اين شرکتها از سنوات قبل آغاز وخاتمه نيافته و از طرفي ويژگي و نشانه¬هاي اين سرمايه¬گذاريها منطبق با استاندارد حسابداري شماره 31 (دارايي نگهداري براي فروش و عمليات متوقف شده) بوده، مي¬بايست جمع داراييها و بدهيهاي هر کدام از آنها اندازه¬گيري مجدد و بطور جداگانه از ساير دارايي¬ها و بدهي¬هاي گروه در ترازنامه تلفيقي تحت عناوين داراييهاي نگهداري براي فروش و بدهيهاي مرتبط با داراييهاي نگهداري براي فروش لحاظ و مبلغ زيان خالص شرکت هاي فرعي مذکور پس از آثار اندازه-گيري مجدد تحت عنوان زيان عمليات متوقف شده و با اعمال اثر مالياتي در متن صورت سود وزيان تلفيقي منظور و جريانهاي نقدي آن نيز بطور جداگانه در متن صورت جريان وجوه نقد تلفيقي ارائه و افشاء مي¬گرديد.

11. 11- براساس بررسي اجمالي انجام شده، به استثناي آثار موارد مندرج در بندهاي (7) الي (10) و همچنين به استثناي آثار تعديلاتي که احتمالا در صورت نبود محدوديت¬هاي مندرج در بندهاي (3) الي(6) ضرورت مي يافت، اين مؤسسه به موردي¬ که حاکي از عدم ارائه مطلوب صورتهاي مالي يادشده، از تمام جنبه¬هاي با اهميت، طبق استانداردهاي حسابداري باشد، برخورد نکرده است.

12. 12-به شرح يادداشت توضيحي 2-44، شرکت فرعي گسترش خدمات بازرگاني بهساز، مبلغ 30 ميليارد ريال از شرکت سوربن گستر طيور مطالبات داشته که متعاقب اقدام حقوقي انجام شده، شرکت فرعي براساس رأي دادگاه محکوم به پرداخت 486 ميليارد ريال شده و متعاقب شکايت ديگري توسط شرکت سوربن گستر طيور حکم دادگاه مبني بر ابطال معامله سهام شرکت سپهر صنعت سورنا به شرح يادداشت توضيحي 4-44 نيز عليه شرکت صادر که نسبت به آراي صادره در مراجع ذيربط اعتراض شده است. در اين خصوص تعيين آثار دعاوي حقوقي يادشده موکول به خاتمه رسيدگيها و صدور راي قطعي و نهايي مراجع ذيصلاح قانوني مربوطه خواهد بود.

13. 13-به شرح يادداشت توضيحي 3-1-24 و در تاريخ صورت وضعيت مالي، مالکيت 6 فقره از سرمايه¬گذاري¬هاي جاري و بلندمدت پذيرفته شده در بورس و فرابورس جمعا به بهاي تمام شده 1،920 ميليارد ريال به صورت وکالتي به شرکت تعلق داشته و تعداد حدود556 ميليون سهم بانک ملت به نام گروه مالي ملت بوده که وکالت تام الاختيار مالکيت و اداره آن در اختيار صندوق پس¬انداز، قرض‌الحسنه و سرمايه‌گذاري پارس مي¬باشد. نحوه عمل درخصوص موارد مزبور از انطباق لازم با مفاد بند (ب) ماده 36 قانون احکام دايمي برنامه هاي توسعه کشور مصوب 1/12/1395 برخوردار نيست. ضمنا مالکيت رسمي و سرمايه¬گذاري در سهام شرکت فرعي صرافي ملت و بانک قرض¬الحسنه مهر ايران (يادداشت توضيحي 2-3-19) جمعا با بهاي تمام شده 2،856 ميليارد ريال به نام شرکت انتقال نيافته است.
14. 14-موارد مربوط به عدم رعايت ضوابط و مقررات شرکتهاي مادر (هلدينگ)- سهامي عام تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار به شرح زير است: -مفاد مواد 34 و 61 اساسنامه مبني بر معرفي نماينده حقيقي توسط 2 نفر از اعضا هيئت مديره جهت ثبت مراتب تغيير نمايندگان و تعيين سمت ايشان نزد مرجع ثبت شرکتها. -بند 1 ماده 7 دستورالعمل شناسايي و ثبت نهاد مالي فعال در بازار اوراق بهادار نزد سازمان درخصوص تخصيص 80 درصد دارايي هاي شرکت به سرمايه گذاري در اوراق بهادار. -بند 2 ماده 7 دستورالعمل شناسايي و ثبت نهاد مالي فعال در بازار اوراق بهادار نزد سازمان مرتبط با تخصيص حداقل 70 درصد از دارايي هاي شرکت در اوراق بهاداري که به تنهايي يا به همراه اشخاص تحت کنترل خود در شرکت ناشر اوراق بهادار يادشده، نفوذ قابل ملاحظه پيدا کند يا کنترل آن را به‌دست آورد.

12آذر1398
موسسه حسابرسي بهمند
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
شريک موسسه بهمند Ahmadreza Sharifi Ghazvini [Sign]8715811398/09/16 19:22:28
شريک موسسه بهمند Hooman Hoshi [Sign]8715731398/09/16 19:28:46
مدير موسسه بهمند Ali Mashreghi Arani [Sign]8007351398/09/16 19:37:51