icon

اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای

EN
شرکت:
توسعه پليمر پاد جم
سرمایه ثبت شده:
8,000,000
نماد:
جم5
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای  6 ماهه منتهی به 1400/06/31 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1400/12/29
وضعیت ناشر:
ثبت نشده نزد سازمان
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد


گزارش بررسی اجمالی
به هیئت مدیره توسعه پليمر پاد جم

1. صورت وضعيت مالي شرکت توسعه پليمر پادجم (سهامي خاص)- قبل از مرحله بهره برداري در تاريخ 31 شهريور ماه 1400 و صورتهاي سود و زيان و تغييرات حقوق مالکانه و جريانهاي نقدي آن براي دوره مالي شش ماهه منتهي به تاريخ مزبور، همراه با يادداشتهاي توضيحي 1 تا 27 پيوست، مورد بررسي اجمالي اين موسسه قرار گرفته است. مسئوليت صورتهاي مالي ميان ‌دوره‌اي با هيات‌ مديره شرکت است. مسئوليت اين موسسه، بيان نتيجه ‌گيري درباره صورتهاي مالي ياد شده بر اساس بررسي اجمالي انجام شده است.

2. به استثناي محدوديت مندرج در بند (3) زير، بررسي اجمالي اين موسسه بر اساس استاندارد بررسي اجمالي 2410، انجام شده است. بررسي اجمالي اطلاعات مالي ميان‌ دوره‌اي شامل پرس و جو، عمدتا ‌ از مسئولين امور مالي و حسابداري و به کارگيري روشهاي تحليلي و ساير روشهاي بررسي اجمالي است. دامنه بررسي اجمالي به مراتب محدودتر از حسابرسي صورتهاي مالي است و در نتيجه، اين مؤسسه نمي‌تواند اطمينان يابد از همه موضوعات مهمي که معمولا در حسابرسي قابل شناسايي است، آگاه مي‌شود و از اين‌رو، اظهارنظر حسابرسي ارايه نمي‌کند.

3. سرفصل داراييهاي در جريان تکميل به مبلغ 33.018 ميليارد ريال (97 درصد انتقالي از سال قبل) مرتبط با پروژه Rubber/ABS مي‌باشد. انتقال قرارداد مزبور (فيمابين پتروشيمي جم- سهامدار عمده و شرکت پيمانکاري جندي شاپور)، به شرکت مورد رسيدگي در تاريخ 12/06/1396 در مرحله 63/45 درصد پيشرفت کار صورت پذيرفته که قرارداد مزبور با الحاقيه‌هاي متعدد بعدي (عمدتا تغييرات تمديد اجراي پروژه) در طول 3 سال گذشته در تاريخ 30/10/1399 در مرحله 80 درصد پيشرفت کار با پيمانکار تمديد نگرديده که به تفصيل در يادداشت 4-7 صورتهاي مالي ارايه شده است. اهم موارد با اهميت درخصوص سرفصل فوق به شرح ذيل مي‌باشد: الف- پيش پرداختهاي سرمايه‌اي (يادداشت توضيحي 6-7 صورتهاي مالي) شامل مبلغ 5.357 ميليارد ريال (مشتمل بر 32.362.840 يورو و 1.807 ميليارد ريال) وجوه علي الحساب پرداختي به پيمانکار بوده که در مقابل آن تضاميني به مبلغ 5.748 ميليارد ريال (شامل 4.243 ميليارد ريال چک و 1.505 ميليارد ريال ضمانتنامه بانکي) دريافت گرديده، در اين ارتباط، (1/الف) برخلاف عرف معمول قراردادها در مقابل مبالغ ارزي پرداختي ضمانت نامه ريالي اخذ گرديده، تهاتر که بر خلاف عرف معمول دريافت ضمانتنامه‌هاي ريالي در ازاي پرداختهاي ارزي صورت گرفته که مغاير عرف معمول دريافت " ضمانتنامه‌هاي ارزي " بوده است. (2/الف) طبق تاييديه دريافتي از پيمانکار (شرکت جندي شاپور) در تاريخ 15/02/1400، پيمانکار پروژه مبلغ 19 ميليون يورو از علي الحسابهاي ارزي دريافتي را تاييد ننموده و شرکت نيز تا پايان سال 1398 حسب نظر مديريت علي الحسابهاي پرداختي را در مقابل صورتحسابهاي موقت مستهلک ننموده (که مغاير با اصول متعارف پيمانکاري و استاندارد حسابداري معاملات با اشخاص ثالث بوده است). (3/الف) شرکت در اواخر سال مالي قبل اقدام به ضبط 64 درصد از ضمانتنامه‌هاي دريافتي مزبور پيمانکار نموده و پيمانکار در اين خصوص نيز بر عليه شرکت اقدام حقوقي در مرکز داوري اتاق بازرگاني نموده و دعوي مزبور در جريان مي‌باشد که اين موضوع در يادداشت توضيحي 4-3-26 صورتهاي مالي به طور کامل تشريح گرديده است. ب- در ارتباط با صورت وضعيتهاي ارسالي پيمانکار پروژه (1/ب) براي مبلغ 23.520.520 يورو تجهيزات تحويل و نصب نشده که وجه آن به شرح فوق پرداخت شده در سايت صرفا به استناد صورت وضعيتهاي ارسالي پيمانکار در مخارج داراييهاي در جريان تکميل منظور شده که در تطبيق با استانداردهاي حسابداري نبوده، (2/ب) طبق توافقنامه‌ مورخ 18/02/1400 فيمابين با پيمانکار از مبلغ 9/5 ميليون يورو تجهيزات موجود در گمرک معادل مبلغ 2 ميليون يورو تجهيزات در دوره مالي مورد گزارش از گمرک ترخيص و تحويل شرکت شده و اقدامات عملي جهت دريافت تجهيزات مزبور و جلوگيري از تحميل هزينه‌هاي مازاد در جريان مي‌باشد. انباشت علي الحسابهاي پرداختي (ارزي و ريالي) خطرات ريسک ناشي از نوسانات ارزي و عدم احراز شرايط متعارف در معاملات با اشخاص ثالث گرديده که ضرر و زيان مترتب بر افزايش هزينه‌هاي اتمام کار و در نتيجه تحميل زيان عدم النفع براي شرکت شده است. مضافا ، اينکه اقدامات تکليفي مجمع به پيگيري موضوع تا تاريخ تنظيم اين گزارش به نتيجه نرسيده است. بنا به مراتب فوق، در غياب دسترسي به شواهد و مستندات مورد لزوم به شرح فوق به ويژه وضعيت و تعيين خسارات قابل مطالبه و نتيجه ادعاي طرفين در مرکز داوري اتاق بازرگاني از هر گونه آثار احتمالي ناشي از موضوعات فوق بر اقلام صورتهاي مالي اطلاعي در دست نمي‌باشد.
4. طي دوره مالي مورد گزارش، شرکت پتروشيمي جم به عنوان ذينفع ضمانتنامه از طريق عمليات اجرايي بانکي اقدام به ضبط يک فقره از ضمانتنامه‌هاي ارزي دريافتي بابت پيش پرداخت پرداختي به شرکت جندي شاپور (پيمانکار اصلي پروژه) در سنوات قبل را به مبلغ 8،400،000 يورو نموده، نظر به اينکه ثبت و انعکاس پيش پرداخت سرمايه‌‌اي مزبور در دفاتر شرکت مورد گزارش به عنوان داراييهاي ثابت صورت نپذيرفته متعاقبا طي يک فقره اعلاميه بستانکار دريافتي از شرکت پتروشيمي جم معادل ريالي ضمانتنامه مزبور را به مبلغ 2.315 ميليارد ريال به حساب مطالبات از شرکت مزبور به طرفيت حسابهاي داراييهاي ثابت به مبلغ 551 ميليارد ريال و ساير پرداختني‌ها به مبلغ 1.764 ميليارد ريال (بابت مابه التفاوت نرخ ارز زمان پرداخت پيش پرداخت تا زمان ضبط ضمانت نامه) (يادداشت 19 صورتهاي مالي) منظور نموده است. از سوي ديگر به شرح مندرجات يادداشت 3-19 صورتهاي مالي و تاييديه دريافتي از وکيل حقوقي شرکت، پيمانکار ذيربط بابت ضبط ضمانتنامه مزبور از طريق مراجع قضايي اقدام به طرح شکايت کيفري عليه شرکت مورد گزارش نموده که تا تاريخ تهيه اين گزارش راي قطعي توسط مرجع قضايي صادر و به شرکت ابلاغ نگرديده است. بنا به مراتب فوق، انجام تعديلاتي از اين بابت در حسابهاي شرکت ضروري بوده و ليکن به دليل فقدان مدارک و مستندات مورد تعيين آثار مالي ناشي از اين امر بر اقلام صورتهاي در شرايط حاضر مشخص نمي‌باشد.

5. بر اساس بررسي اجمالي انجام شده، به استثناي آثار مورد مندرج در بند (4) و همچنين به استثناي آثار تعديلاتي که احتمالا در صورت نبود محدوديت مندرج در بند (3) فوق، ضرورت مي‌يافت، اين موسسه به مواردي که حاکي از عدم ارايه مطلوب صورتهاي مالي ياد شده، از تمام جنبه‌هاي با اهميت، طبق استانداردهاي حسابداري باشد، برخورد نکرده است.

6. وضعيت و چگونگي اجراي پروژه به تفصيل در يادداشت 3-7 صورتهاي مالي انعکاس يافته است. در اين ارتباط تاخير 45 ماهه در اجراي پروژه منجر به تحميل ضرر و زيان به پروژه گرديده علاوه بر اين افزايش قيمت پروژه تا مرحله تکميل به دليل زيان قبلي و تورم و افزايش آتي قيمتها، نامشخص بودن مطالبه خسارت از پيمانکار و همچنين ادعاي متقابل اتخاذ تدابير لازم براي تسريع رفع موانع موجود، تامين مالي، مطالبه خسارت از پيمانکار و خاتمه دادن به زيان عدم النفع ناشي از تاخير و تکميل پروژه ضروري مي‌باشد. با توجه به خاتمه مدت قرارداد در اواخر سال مالي قبل، در دوره مالي مالي مورد گزارش بخشي از عمليات اجراي پروژه (بخش مهندسي و ساختماني) از طريق برگزاري مناقصه به اشخاص ثالث واگذار گرديده و بخش تامين تجهيزات (داخلي و خارجي) پروژه از طريق واحد فني و مهندسي شرکت مورد گزارش و تامين مالي و پرداختهاي (ارزي و ريالي) مرتبط با آن توسط شرکت پتروشيمي جم (سهامدار اصلي) صورت گرفته است.
7. به شرح يادداشت 2-7 صورتهاي مالي، تشريفات قانوني مرتبط با انتقال مالکيت زمين سايت مجتمع تا تاريخ تهيه اين گزارش صورت نپذيرفته است. علاوه بر اين به شرح يادداشت 1-7 صورتهاي مالي دارايي در جريان تکميل تا سقف 4.164 ميليارد ريال داراي پوشش بيمه اي بوده در حاليکه طبق عرف معمول در شرکتهاي پتروشيمي، چنين بيمه نامه‌هايي به صورت ارزي صادر مي‌گردد و لذا با توجه به تغييرات نرخ ارز، پوشش بيمه‌اي پروژه متناسب با بهاي دفتري آن تعديل نگرديده است.
8. وضعيت مالياتي و بدهي‌هاي احتمالي شرکت که عمدتا مرتبط با حق بيمه سازمان تامين اجتماعي و معاملات فصلي موضوع ماده 169 مکرر قانون مالياتهاي مستقيم مي‌باشد، در يادداشت 3-26 صورتهاي مالي انعکاس يافته است. تعيين ميزان قطعي بدهي‌هاي مزبور موکول به رسيدگي و اعلام نظر قطعي مقامات ذيربط قانوني است.

11آبان1400
موسسه حسابرسي هشيار بهمند
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
شريک موسسه هشيار بهمند Mohammadali Nazeri [Sign]8312521400/09/01 15:51:35
شريک موسسه هشيار بهمند Abbas Hoshi [Sign]88008991400/09/01 15:58:28
مدير موسسه هشيار بهمند Hamid Yazdan Parasti [Sign]8009121400/09/01 16:13:24