icon

اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای

EN
شرکت:
سيمان لارستان
سرمایه ثبت شده:
234,800
نماد:
سلار
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
539404
اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای  6 ماهه منتهی به 1398/06/31 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1398/12/29
وضعیت ناشر:
ثبت شده پذیرفته نشده
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد


گزارش بررسی اجمالی
به هیئت مدیره سيمان لارستان

1. 1-صورت¬هاي سودوزيان، تغييرات در حقوق مالکانه و جريان¬هاي نقدي شرکت سيمان لارستان (سهامي عام) براي دوره مياني شش¬ماهه منتهي به 31 شهريور 1398 و صورت¬ وضعيت مالي آن در تاريخ مزبور، همراه با يادداشت‌هاي توضيحي 1 تا 33 پيوست، مورد بررسي اجمالي اين مؤسسه قرار گرفته است. مسئوليت صورتهاي مالي ميان¬دوره¬اي با هيأت مديره شرکت است. مسئوليت اين مؤسسه، بيان نتيجه¬گيري درباره صورتهاي مالي يادشده براساس بررسي اجمالي انجام شده است.

2. 2-بررسي اجمالي اين مؤسسه به استثناي محدوديت مندرج در بند (6)، براساس استاندارد بررسي اجمالي 2410، انجام شده است. بررسي اجمالي اطلاعات مالي ميان¬دوره¬اي شامل پرس¬وجو، عمدتا از مسئولين امور مالي و حسابداري و به¬کارگيري روشهاي تحليلي و ساير روشهاي بررسي اجمالي است. دامنه بررسي اجمالي به مراتب محدودتر از حسابرسي صورتهاي مالي است و در نتيجه، اين مؤسسه نمي¬تواند اطمينان يابد از همه موضوعات مهمي که معمولا در حسابرسي قابل شناسائي است، آگاه مي¬شود و از اين رو، اظهارنظر حسابرسي ارائه نمي¬کند.

3. 3-به شرح مندرجات يادداشت توضيحي 3-10، ماشين¬آلات طرح توسعه کارخانجات در سنوات قبل خريداري و حمل گرديده لکن عمليات اجرايي مربوط به بخش ساختماني طرح به دليل مشکلات نقدينگي و عدم تأمين اعتبارات ريالي پيش بيني شده توسط بانک عامل، طبق برنامه زمان بندي اوليه، انجام نشده و بهاي تمام شده پروژه شامل تفاوتهاي ناشي از تسعيـــر ارز و هزينه¬هاي مالي تسهيلات ارزي دريافتي مي¬باشد. بنا به مراتب فوق به دليل تأخير بوجود آمده در عمليات اجرايي طرح توسعه کارخانجات، ضمن آنکه دوره گارانتي ماشين¬آلات توسط سازنده خاتمه يافته، تغييرات بوجود آمده در نرخ ارز، تفاوتهاي تسعير ارز و هزينه¬هاي مالي تسهيلات دريافتي و افزايش قيمتها منجر به افزايش بهاي تمام شده طرح توسعه گرديده و از طرفي به دليل تغييرات عمده بوجود آمده در مقايسه با طرح اوليه و در اختيار نبودن ارزش اقتصادي طرح توسعه تعيين تعديلات ناشي از مبلغ بازيافتني سرمايه¬گذاري انجام شده در انطباق با بهاي تمام شده آن و ميزان هزينه¬هاي قابل انتساب به طرح براي اين مؤسسه امکان پذير نگرديده است.
4. 4-بشرح يادداشت توضيحي 5-1-22، مدت قرارداد تسهيلات مالي ارزي دريافتي از بانک صادرات ايران به اتمام رسيده و عليرغم پيگيريهاي بعمل آمد و طرح درخواست شرکت مبني بر شمول شرکت به ماده 20 قانون رفع موانع توليد در کارگروه استاني و ارجاع آن به کارگروه ملي وزارت صنعت، معدن و تجارت تا تاريخ اين گزارش وضعيت تسهيلات ارزي فوق و صحت نرخ اعمال شده براساس نرخ بانک مرکزي مشخص نشده است. همچنين سود تسهيلات دريافتي مذکور براساس 4 درصد سالانه محاسبه و در حسابها لحاظ شده که در غياب توافقنامه مستندي بين شرکت و بانک صادرات در رابطه با تعيين سود دوران مشارکت و سود و جرائم دوران تقسيط، ضمن آنکه از تعديلات مورد لزوم در اين خصوص اطلاعي حاصل نشده، صحت طبقه بندي تسهيلات مذکور ذيل سرفصل بدهيهاي بلندمدت نيز براي اين مؤسسه محرز نگرديده است.
5. 5-اهم موارد مربوط به ماليات عملکرد و ماليات بر ارزش افزوده به شرح زير است: 1-5-بشرح مندرجات يادداشت¬هاي توضيحي 24، جمع ماليات مطالبه شده براي عملکرد سالهاي 1382 و 1383، 1386 لغايت 1388 و 1393 لغايت 1395 که برحسب مورد براساس برگهاي تشخيص ابلاغي و يا برگ قطعي ماليات تعيين گرديده و به دليل اعتراض شرکت در هيأت¬هاي حل اختلاف مالياتي و يا شورايعالي مالياتي در دست رسيدگي مي¬باشد بالغ بر 32,779 ميليون ريال است. همچنين برگ تشخيص ماليات عملکرد سال 1397 به شرکت ابلاغ نگرديده و براي دوره جاري شرکت خود را مشمول ماليات ندانسته است. 2-5-مبالغ مطالبه شده در رابطه با ماليات حقوق و تکليفي سنوات قبل به مبلغ 3/1 ميليارد ريال و بابت اصل و جرائم ماليات و عوارض بر ارزش افزوده سنوات 1392 لغايت 1395 مبلغ 2/7 ميليارد ريال بوده که با توجه به اعتراض شرکت نسبت به مالياتهاي مطالباتي مذکور پرونده امر در مراجع ذيربط در جريان رسيدگي مي¬باشد. بنا به مراتب فوق، اگرچه ايجاد ذخيره براي موارد مذکور در رعايت استانداردهاي حسابداري ضروري بوده معهذا مبلغ ذخيره مورد لزوم تا زمان خاتمه رسيدگي مراجع مالياتي براي اين مؤسسه امکان پذير نمي¬باشد.
6. 6-بشرح يادداشت توضيحي 6-1-22 مانده تسهيلات مالي دريافتي از بانک ملي ايران به مبلغ حدود 5/47 ميليارد ريال مي¬باشد که هزينه مالي مربوط به آن در حسابها شناسايي نشده و مانده آن در پايان سال بعنوان بدهي¬هاي بلندمدت طبقه¬بندي گرديده است. همچنين طي نامه مورخ 18/4/1396 انجمن صنفي کارفرمايان صنعت سيمان از رياست محترم مجلس شوراي اسلامي درخواست شده تا مبالغ مذکور براي کارخانجات سيمان به عنوان يارانه تلقي شود. بنا به مراتب مذکور و در نبود مستنداتي مبني بر تأييد درخواست انجمن صنفي کارفرمايان صنعت سيمان توسط مقامات ذيربط از هرگونه آثار احتمالي ناشي از اين موضوع بر اقلام صورتهاي مالي پيوست اطلاعي در دست نمي¬باشد.
7. 7-سرفصل حسابهاي دريافتني و پيش پرداختها و پيش پرداختهاي سرمايه¬اي شامل مبلغ 9 ميليارد ريال مطالبات سنواتي (عمدتا انجمن صنفي کارفرمايان صنعت سيمان و فرآورده¬هاي نفتي) مي¬باشد که تا تاريخ اين گزارش وصول نشده است. از آنجائيکه پيگيريهاي در جريان جهت وصول مطالبات مزبور هنوز منجر به نتيجه قطعي نشده، ضروريست در رعايت استانداردهاي حسابداري معادل مبلغ مزبور ذخيره مطالبات مشکوک¬الوصول در حسابها ايجاد شود.
8. 8-دررابطه با فروش¬هاي صادراتي شرکت درطي دوره جاري که به مبلغ 39 ميليارد ريال در يادداشت توضيحي 3 مندرج است، تعيين تعديلات قابل اعمال در حسابها دررابطه با چگونگي رفع تعهدات ارزي شرکت دراجراي دستورالعملهاي بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران براي اين مؤسسه امکان پذير نگرديده است.

9. 9- براساس بررسي اجمالي انجام شده، به استثناي آثار موارد مندرج در بندهاي (3) الي (5)، (7) و (8) و همچنين به استثناي آثار تعديلاتي که احتمالا درصورت نبود محدوديت¬هاي مندرج در بند (6) ضرورت مي¬يافت، اين مؤسسه به موردي که حاکي از عدم ارائه مطلوب صورتهاي مالي يادشده در بالا، از تمام جنبه‌هاي بااهميت، طبق استانداردهاي حسابداري باشد، برخورد نکرده است.

10. 10-بشرح يادداشت توضيحي 1-3 براساس کشش بازار سيمان، در سال جاري نيز همانند سال قبل نرخهاي اعمال شده فروش که براساس مصوبات کميسيون فروش و مصوبات هيأت مديره بوده، در برخي موارد کمتر از نرخهاي تعيين شده توسط انجمن صنفي کارفرمايان صنعت سيمان بوده است.

11. 11-اقدامات انجام شده درخصوص بخش عمده تکاليف مقرر در مجمع عمومي عادي سالانه سال قبل با توجه به ماهيت برخي از اين تکاليف هنوز به نتيجه قطعي و نهايي مورد نظر مجمع منجر نشده است.
12. 12-اهم مواردي که در رابطه با عدم رعايت مقررات و ضوابط حاکم بر شرکتهاي ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار (غير بورسي و غير فرابورسي) به آنها برخورد گرديده، شامل عدم رعايت کامل شرايط پرداخت سود سهام و عدم ارسال اطلاعات مربوط به اجراي طرح توسعه هر 6 ماه يکبار و حداکثر 60 روز پس از پايان دوره 6 ماهه، ثبت و افشاء بموقع صورتجلسه¬ مجمع نزد سازمان ثبت شرکتها، افشاي اطلاعات بااهميت ازجمله افزايش بيش از 10% نرخ فروش و فک رهن املاک شرکت و همچنين افشاي به موقع تغيير نمايندگان اعضاي حقوقي هيئت مديره مي¬باشد.

25آبان1398
موسسه حسابرسي بهمند
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
شريک موسسه بهمند Mohammad Reza Arezoumand Somehsaraei [Sign] 1398/09/04 19:19:30
مدير موسسه بهمند Ali Mashreghi Arani [Sign]8007351398/09/04 19:28:49