icon

اطلاعات و صورت‌های مالی

EN
شرکت:
مهندسي و ساختمان صنايع نفت
سرمایه ثبت شده:
2,519,042
نماد:
شساخت( سنفت )
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
112001
اطلاعات و صورت‌های مالی  12 ماهه منتهی به 1397/12/29 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1397/12/29
وضعیت ناشر:
ثبت شده پذیرفته نشده
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد


گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی
به مجمع عمومی صاحبان سهام مهندسي و ساختمان صنايع نفت

1. صورتهاي مالي تلفيقي گروه و شرکت مهندسي و ساختمان صنايع نفت (سهامي عام) شامل ترازنامه‌ها به تاريخ 29 اسفندماه 1397 و صورتهاي سود و زيان و جريان وجوه نقد و صورت سود و زيان جامع تلفيقي براي سال مالي منتهي به تاريخ مزبور و يادداشتهاي توضيحي 1 تا 36 توسط اين سازمان، حسابرسي شده است.

2. مسئوليت تهيه صورتهاي مالي ياد شده طبق استانداردهاي حسابداري، با هيئت ‌مديره شرکت است. اين مسئوليت شامل طراحي، اعمال و حفظ کنترلهاي داخلي مربوط به تهيه صورتهاي مالي است به گونه‌اي که اين صورتها، عاري از تحريف بااهميت ناشي از تقلب يا اشتباه باشد.

3. مسئوليت اين سازمان، اظهارنظر نسبت به صورتهاي مالي ياد شده براساس حسابرسي انجام شده طبق استانداردهاي حسابرسي است. استانداردهاي مزبور ايجاب مي‌کند اين سازمان الزامات آئين رفتار حرفه‌اي را رعايت و حسابرسي را به گونه‌اي برنامه‌ريزي و اجرا کند که از نبود تحريف بااهميت در صورتهاي مالي، اطمينان معقول کسب شود. حسابرسي شامل اجراي روشهايي براي کسب شواهد حسابرسي درباره مبالغ و ديگر اطلاعات افشا شده در صورتهاي مالي است. انتخاب روشهاي حسابرسي، به قضاوت حسابرس، از جمله ارزيابي خطرهاي تحريف با اهميت ناشي از تقلب يا اشتباه در صورتهاي مالي، بستگي دارد. براي ارزيابي اين خطرها، کنترلهاي داخلي مربوط به تهيه و ارائه صورتهاي مالي به منظور طراحي روشهاي حسابرسي مناسب شرايط موجود، و نه به قصد اظهارنظر نسبت به اثربخشي کنترلهاي داخلي واحد تجاري، بررسي مي‌شود. حسابرسي همچنين شامل ارزيابي مناسب بودن رويه‌هاي حسابداري استفاده شده و معقول بودن برآوردهاي حسابداري انجام شده توسط هيئت ‌مديره و نيز ارزيابي کليت ارائه صورتهاي مالي است. اين سازمان اعتقاد دارد که شواهد حسابرسي کسب شده، براي اظهارنظر مشروط نسبت به صورتهاي مالي، کافي و مناسب است. همچنين اين سازمان مسئوليت دارد ضمن ايفاي وظايف بازرس قانوني، موارد لازم و نيز موارد عدم رعايت الزامات قانوني مقرر در اصلاحيه قانون تجارت و مفاد اساسنامه شرکت را به مجمع عمومي عادي صاحبان سهام گزارش کند.

4. پاسخ بخشي از تأييديه‏ هاي درخواستي شرکت اصلي و شرکتهاي فرعي در ارتباط با سرفصل‏هاي دريافتني‏هاي تجاري و غيرتجاري و پيش‏پرداخت‏ها جمعا به مبلغ 355 ميليارد ‏ريال و پاسخ تأييديه‏ هاي درخواستي از پنج فقره بانکهاي خارجي (درخصوص موجودي نقد، سپرده‏هاي ارزي و تسهيلات ارزي به‏ شرح يادداشت‏هاي توضيحي 3، 12 و 16) و پاسخ تائيديه‏ درخواستي از شرکت ملي نفت (کارفرماي اصلي) بابت پروژه طرح نگهداشت و افزايش توليد، تا تاريخ اين گزارش دريافت نشده است. مضافا پاسخ تائيديه درخواستي بابت فازهاي 10-9 و 21-20 پارس جنوبي حاکي از مبلغ 601ر1 ميليارد‌ ريال مغايرت مساعد و 564 ميليون دلار مغايرت نامساعد (عمدتا بدليل عدم احتساب صورت وضعيت تعديل شماره 43 به مبلغ 410/4 ميليون دلار و صورت وضعيت Optional به مبلغ 90 ميليون دلار توسط کارفرما در پروژه فازهاي 21-20 پارس جنوبي) مي‏باشد و تطبيق ساير تائيديه‏هاي دريافتي با مانده دفاتر شرکت بيانگر مبالغ 215 ميليارد ريال و 236 هزار يورو مغايرت مساعد و مبالغ 106ر1 ميليارد ريال و 14 ميليون يورو مغايرت نامساعد مي‏باشد. با توجه به مراتب فوق، تعيين ميزان تعديلات احتمالي که در صورت دريافت تأييديه¬هاي واصل نشده و رفع مغايرات مذکور بر صورتهاي مالي مورد گزارش ضرورت مي¬يافت، براي اين سازمان مشخص نمي¬باشد.
5. سرفصل‎ دريافتني‏ هاي تجاري و غيرتجاري و پيش‌پرداختهاي گروه (به‎ شرح يادداشتهاي توضيحي 5 و 7)، شامل مبلغ 338ر3 ميلياردريال مانده حسابهاي ‎راکد و سنواتي ‎و عمدتا فاقد تضامين لازم شرکت اصلي و مبلغ 336 ميليارد ريال مربوط به شرکتهاي فرعي مي‏باشد که علي‏رغم اقدامات حقوقي انجام شده براي بخشي از آنها، تاکنون وصول يا تسويه نشده و بابت آنها صرفا مبلغ 133 ميليارد ريال ذخيره مطالبات مشکوک‌الوصول در حسابها منظور گرديده است. همچنين مطالبات شرکت اصلي از شرکت فرعي نفت و گاز پرشيا قشم (در حال تصفيه) و سرمايه¬گذاري در شرکت مذکور جمعا به مبلغ 361 ميليارد ريال، با توجه به وضعيت مالي آن قابليت بازيافت کامل ندارد. با توجه به مراتب ياد شده و رسيدگيهاي انجام شده، احتساب ذخيره اضافي بابت بخشي‌ از حسابهاي فوق ضرورت دارد، ليکن به علت عدم دسترسي به مدارک و مستندات مورد نياز، تعيين آثار دقيق آن بر صورتهاي مالي مورد گزارش براي اين سازمان ميسر نمي‏باشد.
6. سرفصل دريافتني‏هاي تجاري و غيرتجاري و پرداختني‎هاي تجاري و غيرتجاري گروه به ترتيب شامل مبلغ 142 ميليارد ريال مبلغ قابل بازيافت پيمانها و مبلغ 500 ميليارد ريال بدهي و تعهدات، بابت پيمان شکافت اسيدي ميدان آذر (مربوط به شرکت فرعي خدمات مهندسي نفت کيش)، ايجادي در سنوات قبل مي‎باشد که عليرغم تکميل پروژه، تا تاريخ اين گزارش تعيين تکليف نشده است. مضافا عليرغم مفاد صورتجلسه في‎مابين با کارفرماي پروژه (شرکت مهندسي توسعه سروک آذر) مبني بر تائيد اضافه‎کاري شرکت خدمات مهندسي نفت‎ کيش به مبلغ 5/7ميليون يورو، آثار مالي آن‎ در دفاتر شرکت فرعي مذکور شناسايي نشده است. همچنين عليرغم خاتمه پروژه غرب کارون (اروندان) در سنوات قبل، مربوط به شرکت فرعي طراحي و مهندسي صنايع انرژي، مانده حسابهاي پروژه مذکور منعکس در سرفصل¬هاي مبالغ قابل بازيافت پيمانها، پيش‏دريافتها، پيمانهاي در جريان پيشرفت و پرداختني‎هاي تجاري و غيرتجاري گروه (طلب پيمانکاران) به ترتيب به مبالغ 355 ميلياردريال، 037ر1 ميليارد ريال، 507 ميليارد ريال و 485 ميليارد ريال، تا تاريخ اين گزارش تعيين تکليف نهايي نشده است. با توجه به مراتب فوق، هرچند تعديل حسابها ضرورت دارد، ليکن به‎دليل عدم دسترسي به مستندات مورد لزوم از جمله توافق نهايي با پيمانکاران و کارفرماي پروژه¬ها، تعيين تعديلات ناشي از موارد فوق‏الذکر بر صورت‏هاي مالي گروه در شرايط حاضر براي اين سازمان ميسر نمي‏باشد.
7. قرارداد شرکت حفاري نفت وگاز پرشيا قشم (شرکت فرعي) منعقده با شرکت مهندسي و توسعه سروک آذر (کارفرما) در ارتباط با حفاري دو حلقه چاه ميدان نفتي آذر، به دلايل فني قبل از اتمام پروژه باتوافقات انجام شده با کارفرماي مزبور خاتمه و مبلغ قرارداد از 36/6ميليون يورو به مبلغ 28/2 ميليون يورو کاهش يافته است. بدليل افزايش هزينه‏ ها و عدم امکان بازيافت مخارج انجام شده، زيان پروژه مذکور تا پايان سال مالي مورد گزارش (يادداشت توضيحي1-1-23) بالغ بر مبلغ 689 ميليارد ريال گرديده که جهت جبران زيانهاي وارده به شرکت، ادعاهايي جمعا به مبلغ 26 ميليون يورو عليه کارفرما مطرح شده که تاکنون به نتيجه نرسيده و مانده حسابهاي کارفرما، در سرفصلهاي پرداختني تجاري و پيش‌دريافتهاي گروه به ترتيب به مبالغ 233 ميليارد ريال و 74 ميليارد ريال، تعيين تکليف نگرديده است. با توجه به موارد فوق، تعيين آثار احتمالي ناشي از تسويه حساب نهايي با کارفرما، براي اين سازمان مشخص نمي‏باشد.
8. بر اساس دو فقره قرارداد منعقده شرکت فرعي تأمين دکل صبا (سهامي خاص) با شرکت مهندسي و توسعه سروک آذر از بابت اجاره دکل 203 در سالهاي 1396 و 1397 معادل 15/3 ميليون يورو صورت¬وضعيت صادر شده که معادل 2/7 ميليون يورو آن به صورت ارزي و 456 ميليارد ريال آن به صورت ريالي دريافت شده است. شرکت تأمين دکل صبا عليرغم ثبت صورت¬وضعيت¬هاي ارزي بر مبناي نرخ رسمي ارز بانک مرکزي (هر يورو حدود 48 هزار ريال)، خواهان تسويه مطالبات ارزي با نرخ¬هاي نيمايي شده است. حل موضوع از طريق حکميت به کميته حل اختلاف محول شده ليکن نتيجه آن تا تاريخ اين گزارش مشخص نشده است. با توجه به مراتب فوق هرگونه اثرات احتمالي موارد فوق بر صورتهاي مالي مورد گزارش براي اين سازمان مشخص نمي¬باشد.
9. بهاي تمام شده پروژه فازهاي 9 و 10 پارس جنوبي به شرح يادداشت توضيحي 2-1-23 صورتهاي مالي، شامل برآورد مخارج رفع نواقص به مبلغ 285 ميليارد‌ ريال براساس صورتجلسه تنظيم شده در سال 1395 مي‏باشد که مستندات مربوط به صحت و کفايت مخارج پيش‏بيني شده ارائه نشده است. مضافا با توجه به تحويل قطعي پروژه ياد شده در ابتداي سال مالي مورد گزارش (1397/1/18) و همچنين تنظيم اقرارنامه ترک ادعا با کارفرما (شرکت ملي نفت ايران) مبني بر دريافت کليه حقوق و مطالبات مربوط به پروژه مذکور، چگونگي تسويه مطالبات پروژه مذکور عمدتا شامل سپرده نزد کارفرما به مبلغ 169 ميليارد‌ ريال (يادداشت‏توضيحي 1-2-5 صورتهاي‏مالي) و ساير مطالبات از کارفرما به مبلغ 374 ميليارد‌ ريال که بخشي از مانده حساب شرکت ملي نفت ايران به شرح يادداشت توضيحي 1-9-13 صورتهاي مالي را شامل مي گردد، مشخص نمي‏باشد. مضافا علي‏رغم اتمام عمليات مربوط به بخش مشترک پروژه مذکور با شرکت GS کره جنوبي در سنوات قبل و با توجه به اعلام کتبي شرکت GS مبني بر اينکه کليه حسابهاي فيمابين با شرکت مورد گزارش بعنوان شريک و همچنين با کارفرما تسويه گرديده، ليکن تا تاريخ اين گزارش نتيجه مشارکت مذکور (سهم شرکت 35 درصد و سهم شرکت GS معادل 65 درصد)، مشخص نگرديده است. با توجه به مراتب فوق و به دليل عدم دسترسي به مستندات لازم تعيين اثرات احتمالي ناشي از تسويه حسابهاي مربوطه با کارفرما، بازيافت مطالبات فوق‏الذکر و آثار مالي مشارکت، بر صورتهاي مالي مورد گزارش در حال حاضر براي اين سازمان ميسر نمي‏باشد
10. 10 -اهم موارد قابل ذکر در خصوص پروژه 3100 NGL به شرح زير مي¬باشد: 10-1-باتوجه به يادداشت توضيحي 2-1-23 صورت هاي مالي، مخارج تحقق يافته انباشته پيمان 3100 NGL در شرکت اصلي تا پايان سال مالي مورد گزارش مبلغ 888ر5 ميليارد ريال (شامل هزينه‌هاي مالي و اداري تخصيص يافته به مبلغ 435ر2 ميليارد ريال) مي‌باشد که به استناد نامشخص بودن ماحصل پروژه، از اين بابت سود و زيان شناسايي نشده است. طبق شواهد موجود در رابطه با اجراي پروژه مذکور، قرارداد با کارفرماي جديد (شرکت پتروپالايش دهلران) امضاء شده، ليکن مستنداتي درخصوص اجرايي شدن آن، ارائه صورت وضعيت به کارفرماي جديد، پذيرش مخارج انجام شده قبلي توسط کارفرماي مذکور و برآورد هزينه‏ هاي اجرايي پروژه بطورکامل ارائه نگرديده است. با توجه به مراتب فوق، صحت تخصيص هزينه هاي مذکور و نحوه بازيافت مخارج انجام شده و آثار مالي تعديلات احتمالي ناشي از آن بر صورتهاي مالي مورد گزارش در حال حاضر براي اين سازمان مشخص نمي‌باشد.
10. 10-2-در سال مالي مورد گزارش بابت تسهيلات اخذ شده شرکت اصلي از صندوق توسعه ملي با عامليت بانک تجارت اسکان به مبلغ 30/7 ميليون يورو (يادداشت 2-6-1-16 صورتهاي مالي)، هزينه مالي به مبلغ 1/5ميليون يورو شناسايي نگرديده است. تعديل حسابها بابت شناسايي مبلغ مذکور و تخصيص آن به پروژه¬ مربوطه ضرورت دارد.
11. در سال مالي قبل مبلغ 070ر1 ميليارد ريال بابت بهاي 237ر7 قلم موجودي انتقال يافته از پروژه‎ فازهاي 17 و 18 پارس جنوبي به پروژه فازهاي 20 و 21 پارس جنوبي، از بهاي تمام شده پروژه فازهاي 17 و 18 کسر و به بهاي تمام شده پروژه فازهاي 20 و 21 افزوده شده است. دراين ‎رابطه ‏طبق مستندات ارائه ‏شده (مکاتبات‏ و‏ ‏صورتجلسات پروژه‎ها)، موجوديهاي مذکور مربوط به اقلام مازاد فازهاي 9 و 10 پارس جنوبي بوده که در سالهاي 1389 و 1390 به پروژه فازهاي 17 و 18 براي مصرف منتقل شده است، ليکن طبق مکاتبات مذکور موجودي‏هاي فوق عينا در سال 1394 به پروژه فازهاي 20 و 21 منتقل گرديده است. دراين‏خصوص با توجه به عدم وجود سيستم‏حسابداري انبار و انبارگرداني و عدم‏ دسترسي به مستندات قابل اتکا درخصوص ارزش موجوديهاي ‏مذکور و ساير موجوديهاي مربوط به تجهيزات پروژه‏ها، اثبات مصرف يا وجود و صحت ارزشيابي آنها براي اين سازمان ميسر نگرديده است.
12. طبق برگ هاي تشخيص، ماليات عملکرد سالهاي 1394 لغايت 1396 شرکت اصلي جمعا مبلغ060ر1 ميليارد ريال بابت اصل و 538 ميليارد ريال بابت جرائم و ماليات عملکرد سنوات 1393 الي 1395 شرکت‏هاي فرعي (عمدتا شرکتهاي طراحي و مهندسي صنايع انرژي، عمليات اکتشاف نفت و تامين دکل صبا)، جمعا مبلغ 594 ميليارد ريال بيش از ذخيره موجود در حسابها مطالبه گرديده که مورد اعتراض شرکتها قرار گرفته است. ضمنا براي ماليات عملکرد سال 1396 شرکت هاي فرعي و ماليات بر ارزش افزوده سال 1397 شرکت اصلي و سالهاي‏ 1396 و 1397 شرکتهاي فرعي تاکنون برگ تشخيص صادر نشده است. همچنين بابت ماليات تکليفي شرکت اصلي جهت سال 1394 و شرکت فرعي عمليات اکتشاف نفت جهت سال 1392 طبق برگهاي مطالبه به ترتيب مبالغ 167 و 27 ميليارد ريال و ماليات بر ارزش افزوده سالهاي 1390 الي 1395 شرکتهاي فرعي (عمدتا شرکتهاي طراحي و مهندسي صنايع انرژي و عمليات اکتشاف نفت) مبلغ 623 ميليارد ريال مطالبه گرديده که به دليل اعتراض شرکتها، ذخيره¬اي در حسابها منظور نشده است. مضافا در سال مالي مورد گزارش مبلغ 219 ميليارد ريال از حساب بدهي کارفرمايان به حساب طلب از اداره کل ماليات بر ارزش افزوده و مبلغ 173 ميليارد ريال به حساب پيش¬پرداخت ماليات و همچنين مبلغ 89 ميليارد ريال از حساب هزينه¬هاي پروژه به حساب اعتبار مالياتي منظور گرديده که شواهد پذيرش آن توسط حوزه مالياتي ذيربط ارائه نشده است. با‏توجه به مراتب فوق و درنظر گرفتن سوابق مالياتي گروه، احتساب ذخيره اضافي بابت موارد ياد شده و تعديل حسابها ضروري مي‌باشد، ليکن تعيين ميزان قطعي آن موکول به اعلام نظر نهايي مراجع مالياتي مي‌باشد.
13. طبق مفاد بند 1-31 قرارداد با شرکت ملي نفت ايران (کارفرماي پروژه‌هاي فازهاي 9 و 10، 17 و 18 و 20 و 21 پارس جنوبي) ماليات درآمد پروژه هاي مذکور بعهده کارفرما مي‌باشد، لذا بابت ماليات تکليفي (موضوع ماده 104 ق.م.م) تا پايان سال 1394 ، مبلغي از صورت‌وضعيتهاي شرکت کسر نگرديده و معادل آن رأسا توسط کارفرما به سازمان امور مالياتي پرداخت و فيش مالياتي مربوطه به شرکت ارائه گرديده که به حساب پيش‌پرداخت ماليات منظور شده و جهت تسويه بخشي از ماليات عملکرد شرکت استفاده شده و طرف حساب آن در سرفصل پرداختني‏هاي ‌تجاري و غيرتجاري-کارفرمايان، به شرح يادداشت توضيحي 9-13 صورتهاي مالي به مبلغ 067ر1 ميليارد ريال انعکاس دارد. با توجه به سود ده بودن پروژه هاي فوق و اينکه ماليات بر درآمد آنها به عهده کارفرما مي‏باشد تعديل حسابها ضروري است.
14. شرکت فرعي راه‏اندازي و بهره‌برداري صنايع نفت بابت فروش 62/5ميليون حواله يورو (شامل مبلغ 3 ميليون يورو و ارز فروخته شده توسط شرکت اصلي به آن شرکت) در 36 فقره معامله که با اسامي يازده شخص حقيقي و حقوقي صورت گرفته، معادل 666ر5 ميليارد ريال در حسابها ثبت نموده است (با ميانگين نرخ فروش هر يورو 656ر90 ريال). جهت اثبات مبلغ مزبور، دريافت تائيديه از خريداران به عنوان يکي از روش هاي حسابرسي لازم در شرايط موجود ضرورت داشته، ليکن مديريت شرکت فرعي بنابه ملاحظاتي، ارسال تأييديه را در شرايط حاضر مناسب ندانسته و از طريق اعمال ساير روشهاي حسابرسي نيز صحت مبالغ ثبت شده، براي اين سازمان محرز نشده است (توضيح اينکه تعدادي از چکهاي بانکي دريافتي از اشخاص حقيقي به شرکت مورد گزارش ارائه شده است).
15. صورتهاي مالي حسابرسي شده شرکتهاي GP چين و شرکت فرعي ثبت شده در کشور عراق (جزء شرکتهاي فرعي گروه مهندسي و ساختمان صنايع نفت دبي) و همچنين مستندات مبالغ 359 و 246 هزار درهم هزينه مطالبات سوخت شده و 90 هزار درهم هزينه ويزاي مديران و مبالغ غير قابل بازيافت گمرک، مربوط به گروه مذکور ارائه نگرديده است. با توجه به مراتب فوق آثار احتمالي ناشي از رفع محدوديت¬هاي مذکور بر صورتهاي مالي تلفيقي گروه براي اين سازمان مشخص نمي‏باشد.
16. سرفصل دريافتني¬هاي تجاري و غيرتجاري شرکت وابسته طراحي و ساختمان نفت که سرمايه گذاري به روش ارزش ويژه در صورتهاي مالي تلفيقي منعکس مي¬باشد شامل مبلغ 162 ميليارد ريال (معادل 1/5 ميليون يورو) طلب از شرکت فرعي و مبلغ 640 ميليارد ريال (معادل 57/3ميليون درهم امارات) طلب از شرکت پوششي شرکت ياد شده مي¬باشد که با توجه به انتقال وجوه توسط مدير وقت شرکت پوششي، مبلغ 633 ميليارد ريال ذخيره مطالبات مشکوک¬الوصول در دفاتر شرکت وابسته از اين بابت در حسابها منظور شده است. در خصوص ضرورت احتساب مطالبات مشکوک¬الوصول و کفايت آن و چگونگي وصول مطالبات ياد شده، اطلاعات و مستندات کافي در اختيار قرار نگرفته است. لذا هرگونه آثار مالي مراتب فوق بر محاسبه ارزش ويژه سرمايه¬گذاري مذکور در صورتهاي مالي گروه براي اين سازمان مشخص نمي¬باشد.

17. به نظر اين سازمان، به استثناي آثار موارد مندرج در بندهاي 5، 6، 2-10، 12 و 13 و همچنين به استثناي آثار احتمالي موارد مندرج در بندهاي 4، 7 الي 9، 1-10، 11 و 14 الي 16 صورتهاي مالي ياد شده در بالا، وضعيت مالي گروه و شرکت مهندسي و ساختمان صنايع نفت (سهامي عام) در تاريخ 29 اسفند ماه 1397 و عملکرد مالي و جريانهاي نقدي گروه و شرکت را براي سال مالي منتهي به تاريخ مزبور، از تمام جنبه هاي با اهميت، طبق استانداردهاي حسابداري، به نحو مطلوب نشان مي‏دهد.

18. 18 -اظهارنظر اين سازمان در اثر مفاد بندهاي 1-18 الي 4-18 زير مشروط نشده است. 18-1-باتوجه به يادداشت توضيحي 3-2-1-23 صورتهاي مالي، مبلغ 410/5ميليون دلار به استناد ابلاغ مصوبه هيأت‌مديره شرکت ملي نفت ايران، مبلغ 90 ميليون دلار بابت صورت وضعيت optional (که دعاوي شرکت درخصوص آن درهيات حل اختلاف شرکت ملي نفت ايران در جريان مي‌باشد)، مبلغ 32/4 ميليون دلار بابت هزينه‏ هاي ريزش ارز به سقف مبلغ قرارداد فاز 20 و21 پارس جنوبي و همچنين مبلغ 27/2ميليون دلار علي ‏الحساب اخذ شده از کارفرما بابت اضافه‏کاري در پروژه فازهاي 17 و 18 پارس جنوبي، به سقف درآمدي قراردادهاي پروژه‎هاي در جريان شرکت، در دوره مالي مورد گزارش و سنوات قبل اضافه گرديده که پي‎گيري ايجاد شرايط براي تنظيم الحاقيه قرارداد آنها درجريان است.
18. 18-2-مبلغ 44 ميليون دلار معادل 681ر3 ميليارد ‏ريال مانده تسهيلات ارزي اخذ شده از بانک استاندارد چارتر مربوط ‏به تسهيلات اخذ شده در سال هاي 2002 و 2004 ميلادي از بانک مذکور (به ‏مبلغ کل 136 ميليون‏دلار با نرخ بهره Libor +چهار درصد و سررسيد نهايي 31 دسامبر 2007 و پيش‏ بيني2% جريمه تأخير) بابت پرداخت 10% سهم شرکت در طرح توسعه ميدان نفتي سروش و نوروز با شرکت شل مي‏باشد. با توجه به يادداشت 1-6-1-16 و اطلاعات موجود، قرارداد توسعه ميدان نفتي سروش و نوروز به صورت بيع متقابل بوده و اقساط تسهيلات اخذ شده از بانک استاندارد چارتر نيز، بايستي از محل فروش و عايدات ميدان نفتي مذکور تسويه گردد که در اين رابطه به شرح يادداشت 2-1-23 در سنوات قبل مبلغ 468ر1 ميليارد ريال درآمد و مبلغ 680ر1 ميليارد ريال هزينه پيمان شناسايي شده است. با توجه ‏به مراتب فوق و عدم تعيين تکليف قرارداد مشارکت در پروژه مذکور، چگونگي تسويه وام ارزي، ميزان سهم سود شرکت از مشارکت و صحت تعهدات شناسايي شده منوط به تعيين تکليف آتي مي‎باشد.
18. 18-3-همان گونه که در يادداشت¬هاي توضيحي 5-5 و 6-5 صورتهاي مالي منعکس مي‏باشد، مطالبات سود سهام از برخي شرکت‏هاي سرمايه‏پذير و همچنين ساير مطالبات از شرکت‎هاي تامين دکل صبا و سروک آذر به حيطه وصول در نيامده که در جريان پي‎گيري است.
18. 18-4-توجه مجمع عمومي صاحبان سهام را به يادداشت توضيحي 3-32 صورتهاي مالي که در آن ادعاي مطرح شده بر عليه شرکت ZPEC توصيف گرديده، جلب مي-نمايند.

19. 19 -نظر مجمع عمومي عادي صاحبان سهام را هنگام تصميم‌گيري در خصوص تقسيم سود، به آثار مالي موارد مندرج در‌بندهاي 4 الي 20 اين گزارش جلب مي‌نمايد.
20. درآمد ارائه خدمات تأمين نيروي انساني در سالهاي 1394 و 1395 به مشارکت آسفالت طوس، احداث و فلات پارس به مبلغ 273 ميليارد ريال در زمان مناسب آن شناسايي نشده و در سال مالي مورد گزارش به حساب بدهي شرکت مذکور منظور شده که به حيطه وصول نيز در نيامده است.
21. 21 - موارد عدم رعايت الزامات قانوني مقرر در اصلاحيه قانون تجارت و مفاد اساسنامه شرکت به شرح زير است: 21-1- مفاد ماده 32 اساسنامه شرکت درخصوص حداقل تعداد سهام وثيقه اعضاي هيأت‌مديره (به ميزان حداقل هزار سهم).
21. 21-2- مفاد ماده 240 اصلاحيه قانون تجارت درخصوص پرداخت سود سهام در موعد مقرر به طور کامل.
21. 21-3- مفاد ماده 50 اساسنامه شرکت درخصوص برگزاري مجمع ظرف 4 ماه پس از انقضاي سال مالي.
21. 21-4- مفاد ماده 33 اساسنامه شرکت درخصوص انتخاب رئيس و نايب رئيس در اولين جلسه هيئت مديره ظرف يک هفته پس از انتخاب در مجمع عمومي.
21. 21-5- پيگيريهاي شرکت جهت انجام تکاليف مقرر در مجمع عمومي عادي ساليانه مورخ 1397/5/2 صاحبان سهام با توجه به موارد مندرج در بندهاي4 الي 7 ،1-10، 11 الي 13، 1-18، 2-18 و 24 اين گزارش و همچنين اخذ سند مالکيت زمين خريداري شده از سازمان منطقه آزاد قشم، آزادسازي سپرده ضمانت¬نامه پروژه¬هاي خاتمه يافته، رعايت ضوابط و بخشنامه¬هاي ابلاغي سهامدار اصلي در خصوص سقف خالص دريافتي مديران، تسويه ماليات تکليفي مکسوره توسط کارفرمايان و انتقال کامل سپرده هاي ارزي بدون سود به سپرده¬گذاري¬هاي داراي سود، به نتيجه قطعي نرسيده است.
22. -معاملات مندرج در يادداشت توضيحي4-34 صورتهاي مالي بعنوان کليه معاملات مشمول ماده 129 اصلاحيه قانون تجارت که طي سال مالي مورد گزارش انجام شده و توسط هيئت‌‌مديره شرکت به اطلاع اين سازمان رسيده، مورد بررسي قرار گرفته است. درمورد معاملات مذکور، مفاد ماده فوق مبني‌ بر کسب مجوز از هيئت‌مديره و عدم شرکت مدير ذينفع در رأي‌گيري رعايت نشده است. مضافا به نظر اين سازمان معاملات مذکور در چارچوب روابط خاص فيمابين شرکتهاي گروه سرمايه گذاري اهداف صورت گرفته است.
23. گزارش هيئت‌‌مديره درباره فعاليت و وضع عمومي شرکت، موضوع ماده 232 اصلاحيه قانون تجارت که به منظور تقديم به مجمع عمومي عادي صاحبان سهام تنظيم ‌گرديده،‌ مورد بررسي اين سازمان قرارگرفته است.با توجه به رسيدگيهاي انجام شده و در نظر گرفتن موارد مندرج در بندهاي اين گزارش، نظراين سازمان به موارد با اهميتي که حاکي از مغايرت اطلاعات مندرج در گزارش مذکور با اسناد و مدارک ارائه شده از جانب هيئت مديره باشد، جلب نشده است.
24. 24-ضوابط و مقررات وضع شده توسط سازمان بورس و اوراق بهادار در موارد زير رعايت نشده است: 24-1-انتشار و افشاي صورتهاي مالي سالانه حسابرسي شده شرکت اصلي و تلفيقي گروه، گزارش فعاليت هيأت ‌مديره، صورتهاي مالي 3، 6 و 9 ماهه حسابرسي نشده، صورتهاي مالي ميان دوره¬اي 6 ماهه حسابرسي شده تلفيقي گروه، صورت‏هاي مالي سالانه حسابرسي شده شرکت‏هاي تحت کنترل، افشاي تصميمات مجمع عمومي (عملکرد 1396)، افشاي فوري انتخاب اعضاي هيئت مديره و تغيير نمايندگان اشخاص حقوقي عضو هيئت مديره (تغيير نماينده شرکت مهندسي و ساختماني صبا نفت) و مدير عامل و انحلال شرکت فرعي حفاري نفت و گاز پرشيا قشم و ارائه صورتجلسه مجامع عمومي به مرجع ثبت شرکتها، در مواعد مقرر طبق دستورالعمل اجرايي افشاي اطلاعات. 24-2-پرداخت سود تقسيم شده مصوب مجمع عمومي، ظرف مهلت قانوني مقرر در ماده 240 اصلاحيه قانون تجارت و طبق برنامه اعلام شده (ماده 5 دستورالعمل انضباطي ناشران غير بورسي). 24-3-پرداخت هرگونه کمک بلاعوض به اشخاص خارج از شرکت با مصوبه مجمع عمومي عادي (ماده 18 دستورالعمل انضباطي ناشران غير بورسي).
25. در اجراي ماده 33 دستورالعمل اجرايي مبارزه با پولشويي، رعايت مفاد قانون مبارزه با پولشويي و آئين‌نامه‌ها و دستورالعملهاي اجرايي مرتبط، درچارچوب چک‌ليستهاي ابلاغي مرجع ذيربط و استانداردهاي حسابرسي، توسط اين سازمان مورد ارزيابي قرار گرفته است. در اين خصوص به استثناي عدم تهيه دستورالعملهاي لازم براي اجراي قانون و آيين‏نامه اجرايي آن، اين سازمان به موارد با اهميت ديگري که حاکي از عدم رعايت قوانين و مقررات ياد شده باشد، برخورد ننموده است.

31تیر1398
سازمان حسابرسي
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
مدير گروه سازمان حسابرسي Soleiman Seraj [Sign]8110231398/05/12 14:38:51
مدير ارشد سازمان حسابرسي Ali Meshkani [Sign]8110741398/05/12 15:46:46
عضو هيئت عامل سازمان حسابرسي Faraj Lotfollahi [Sign]8110661398/05/12 17:35:17