icon

اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای تلفیقی

EN
شرکت:
سيمان تهران
سرمایه ثبت شده:
1,750,000
نماد:
ستران
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
539412
اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای تلفیقی  6 ماهه منتهی به 1398/06/31 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1398/12/29
وضعیت ناشر:
پذيرفته شده در بورس تهران
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد


گزارش بررسی اجمالی
به هیئت مدیره سيمان تهران

1. 1- صورتهاي سود و زيان ، تغييرات در حقوق مالکانه و جريانهاي نقدي تلفيقي گروه و سيمان تهران (شرکت سهامي عام) براي دوره مياني 6 ماهه منتهي به تاريخ 31 شهريور ماه 1398 و صورت وضعيتهاي مالي تلفيقي گروه و شرکت در تاريخ 31 شهريور ماه 1398 ، همراه با يادداشت‌هاي توضيحي 1 تا 44 پيوست ، مورد بررسي اجمالي اين موسسه قرار گرفته است . مسئوليت صورتهاي مالي ميان دوره اي با هيئت مديره شرکت و مسئوليت اين موسسه ، بيان نتيجه‌گيري درباره صورتهاي مالي ياد شده بر اساس بررسي اجمالي انجام شده ، است .

2. 2- به استثناي محدوديتهاي مندرج در بندهاي 3 ، 5 و 6 زير ، بررسي اجمالي اين موسسه بر اساس استاندارد بررسي اجمالي 2410 ، انجام شده است . بررسي اجمالي اطلاعات مالي ميان دوره‌اي شامل پرس و جو ، عمدتا از مسئولين امور مالي و حسابداري و بکارگيري روش‌هاي تحليلي و ساير روش‌هاي بررسي اجمالي است . دامنه بررسي اجمالي به مراتب محدودتر از حسابرسي صورتهاي مالي است و در نتيجه ، اين موسسه نمي‌تواند اطمينان يابد از همه موضوعات مهمي که معمولا در حسابرسي قابل شناسايي است ، آگاه مي‌شود و از اين رو ، اظهار نظر حسابرسي ارائه نمي‌کند .

3. 3- سرفصل سرمايه‌گذاريهاي بلندمدت (يادداشت توضيحي 17 صورتهاي مالي) شامل مبالغ 7 ميليارد ريال سرمايه‌گذاري در 75 درصد سهام شرکت فرعي پريفاب و 112 ميليارد ريال طلب از شرکت مزبور است که زيان انباشته آن در تاريخ 1398/04/31 بيش از 16 برابر سرمايه ثبت شده آن مي‌باشد ، جريانات نقدي شرکت فرعي مزبور منفي بوده و درآمدها و تعداد کارکنان کاهش يافته ، پروانه توليد فرآورده‌هاي بتني تمديد نگرديده و مطالبات سنواتي آن نيز تا کنون تعيين تکليف نشده است . با توجه به موارد مذکور و عدم دسترسي به مستندات کافي در خصوص برنامه‌هاي آتي شرکت مذکور ، حصول اطمينان از عدم زيان دهي سنوات آتي آن و قابليت بازيافت مبالغ فوق ، احراز نشده است .
4. 4- ذخيره مزاياي پايان خدمت کارکنان گروه (يادداشت توضيحي 32 صورتهاي مالي) به مبلغ 539 ميليارد ريال بر اساس يک ماه آخرين حقوق و مزاياي مستمر براي هر سال خدمت آنان در حسابها منعکس شده ، ليکن پرداختهاي آن طبق آيين نامه پرداخت مزاياي پايان خدمت کارکنان (که به صورت پلکاني و بيش از يک ماه بوده) صورت مي‌گيرد . افزايش ذخيره مذکور از اين بابت ضروريست که به دليل عدم دسترسي به اطلاعات کافي ، تعيين آن ميسر نگرديده است .
5. 5- صورت تطبيق حسابهاي فيمابين با اشخاص وابسته مشتمل بر شرکتهاي سيمان ايلام و گسترش کاوه معدني پارس در خصوص مبلغ 648 ميليارد ريال طلب و سيمان هگمتان و پيوند گلستان در خصوص مبلغ 290 ميليارد ريال بدهي ، تا کنون ارائه نشده است . آثار مالي احتمالي ناشي از موارد فوق ، بر صورتهاي مالي ارائه شده ، مشخص نمي‌باشد .
6. 6- سرفصل‌هاي دريافتني‌هاي تجاري و ساير دريافتني‌ها و پيش پرداختها (يادداشتهاي توضيحي 18 و 20 صورتهاي مالي) شامل مبلغ 580 ميليارد ريال مطالبات سنواتي سررسيد گذشته شرکتهاي فرعي سيمان هگمتان و ايلام (شامل مطالبات ارزي از شرکتهاي مجان و سولوبي به مبلغ 530 ميليارد ريال که به طور کامل مورد تسعير قرار نگرفته) مي‌باشد که از اين بابت مبلغ 78 ميليارد ريال ذخيره مطالبات مشکوک‌الوصول در حسابها منعکس گرديده است . به دليل فقدان مستندات کافي ، قابليت بازيافت مطالبات فوق و کفايت ذخيره مذکور ، احراز نشده است .
7. 7- تغييرات حاصل از جريانهاي نقدي و تغييرات غير نقدي در بدهي‌هاي حاصل از فعاليتهاي تامين مالي گروه ، مديريت ريسک‌هاي بازار ، ارز ، اعتباري و نقدينگي و سياستهاي فروش اعتباري و تعيين کاهش ارزش دريافتني‌ها ، در يادداشتهاي توضيحي صورتهاي مالي ، به نحو مناسب افشا نشده است .

8. 8- بر اساس بررسي اجمالي انجام شده ، به استثناي آثار موارد مندرج در بندهاي 4 و 7 و همچنين به استثناي آثار احتمالي موارد مندرج در بندهاي 3 ، 5 و 6 ، اين موسسه به موردي که حاکي از عدم ارائه مطلوب صورتهاي مالي ياد شده در بالا ، از تمام جنبه‌هاي با اهميت ، طبق استانداردهاي حسابداري باشد ، برخورد نکرده است .

9. 9- نتيجه گيري اين موسسه در اثر مفاد بندهاي ذيل تعديل نگرديده است : 9-1- به شرح يادداشت توضيحي 5-5 صورتهاي مالي ، فروش صادراتي شرکتهاي فرعي سيمان ايلام ، هگمتان و نهاوند به مبلغ 358 ميليارد ريال ، با صدور صورتحساب ريالي و به صورت ريال دريافت شده است . آثار احتمالي ناشي از رعايت بخشنامه ها و مصوبات صادره از مراجع ذيصلاح در خصوص برگشت منابع ارزي حاصل از صادرات ، منوط به اظهار نظر آنان مي‌باشد .
9. 9-2- به شرح يادداشت توضيحي 4-1-31 صورتهاي مالي ، مانده تسهيلات ارزي شرکت فرعي سيمان گيلان سبز به مبلغ 27/2 ميليون يورو (معادل 647 ميليارد ريال) ، مربوط به واردات ماشين آلات توليد سيمان در سنوات قبل مي‌باشد که با استناد به استفاده از معافيتهاي مندرج در ماده 20 قانون رفع موانع توليد رقابت پذير ، بدهي‌هاي ارزي فوق در تاريخ صورت وضعيت مالي ، تسعير نشده است . آثار مالي احتمالي ناشي از موضوع فوق ، منوط به مشخص شدن امکان استفاده از ضوابط مقرر در قانون ياد شده مي‌باشد .
9. 9-3- به شرح يادداشت توضيحي 5-1-31 صورتهاي مالي ، مبلغ 377ر2 ميليارد ريال از مانده تسهيلات ريالي شرکت صنايع سيمان گيلان سبز در سنوات گذشته در قالب تسهيلات اقساطي و سنديکايي از بانکهاي ملت شعبه اسلامبول و صنعت و معدن اخذ شده که به دليل عدم پرداخت اقساط در زمان‌هاي مقرر در موارد متعدد استمهال و تقسيط شده است که طبق نامه شماره 98/891729 مورخ 1398/06/11 ، در صورت پرداخت نقدي به مبلغ 1.900 ميليارد ريال ، تسهيلات مذکور تسويه مي‌گردد ، ليکن شرکت از اين بابت اقدام به طرح دعوي نموده که تا تاريخ تهيه اين گزارش منتج به نتيجه نهايي نشده است .
9. 9-4- به شرح يادداشتهاي توضيحي 5-2-33 و 2-1-3-34 صورتهاي مالي ، ماليات ارزش افزوده سنوات 1388 الي 1396 شرکت فرعي سيمان گيلان سبز مبلغ 221 ميليارد ريال (که مبلغ 111 ميليارد ريال آن پرداخت شده) و ماليات عملکرد سال 1396 شرکت فرعي سيمان ايلام ، بيشتر از ماليات ابرازي تعيين گرديده که مورد اعتراض شرکتهاي مذکور قرار گرفته و نتايج آن تا کنون مشخص نشده است .

10. 10- مسئوليت "ساير اطلاعات" با هيئت مديره شرکت است . "ساير اطلاعات" شامل اطلاعات موجود در گزارش تفسيري مديريت است . نتيجه گيري اين موسسه نسبت به صورتهاي مالي ، در برگيرنده اظهار نظر نسبت به "ساير اطلاعات" نيست و نسبت به آن هيچ نوع اطميناني اظهار نمي‌شود . در ارتباط با بررسي اجمالي صورتهاي مالي ، مسئوليت اين موسسه ، مطالعه "ساير اطلاعات" به منظور شناسايي مغايرت‌هاي با اهميت آن با صورتهاي مالي يا با اطلاعات کسب شده در فرآيند بررسي اجمالي و يا تحريف‌هاي با اهميت است . در صورتيکه اين موسسه به اين نتيجه برسد که تحريف با اهميتي در"ساير اطلاعات" وجود دارد ، بايد اين موضوع را گزارش کند . همانطور که در بند 4 بخش "مباني نتيجه گيري مشروط" شرح داده شده ، اين موسسه به اين نتيجه رسيده که ساير اطلاعات حاوي تحريف با اهميتي در خصوص سرفصل‌ ذخيره مزاياي پايان خدمت کارکنان مي‌باشد . همچنين همانطور که در بندهاي 3 ، 5 و 6 بخش "مباني نتيجه گيري مشروط "شرح داده شده ، اين موسسه به دليل عدم دسترسي به اطلاعات لازم ، نتوانسته است شواهد حسابرسي کافي و مناسب در خصوص داراييها و بدهي‌هاي گروه و شرکت به دست آورد . از اين رو ، اين موسسه نمي‌تواند نتيجه گيري کند که "ساير اطلاعات" در ارتباط با موارد فوق حاوي تحريف با اهميت است يا خير .

11. 11- ضوابط و مقررات وضع شده توسط سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص افشاي فوري اطلاعات مهم در خصوص توقف بخشي از فعاليتهاي خطوط توليد و واگذاري بخشي از سهام شرکتهاي فرعي (ماده 13) و پرداخت کامل سود سهام ظرف مهلت مقرر (ماده 240 اصلاحيه قانون تجارت) ، رعايت نشده و افشاي صورتهاي مالي ميان دوره‌اي تلفيقي حسابرسي شده و شرکتهاي فرعي (بندهاي 4 و 10 ماده 7) ، ارائه صورت جلسه مجمع حداکثر ظرف مدت 10 روز پس از تشکيل مجمع و افشاي آن حداکثر 7 روز پس از ابلاغ ثبت (ماده 10) و افشاي اطلاعات وضعيت عمليات ماهانه (ماده بند 6 مکرر ماده 7) ، با تأخير انجام شده است .
12. 12- در اجراي ابلاغيه چک ليست کنترل‌هاي داخلي حاکم بر گزارشگري مالي مصوب سازمان بورس و اوراق بهادار ، چک ليست مزبور مورد بررسي و تکميل قرار گرفته است . در اين خصوص مستندات رعايت بندهاي 26 الي 28 چک ليست مذکور بابت شناسايي ريسک هاي مربوط به اهداف و تصميم گيري هاي مديريت ، شناسايي ، ارزيابي ، تجزيه و تحليل و اقدام و تصميم گيري‌ بابت ريسک‌هاي تجاري شرکت و شناسايي موقعيت شرکت در بازارهاي داخلي ، شناسايي فرصتها و تهديدهاي مربوط ، ارائه نگرديده و موضوع بندهاي 19 ، 20 و 58 چک ليست مزبور به ترتيب در خصوص توجه به ساختار سازماني تعريف شده و تعريف وظايف پرسنل و حدود و اختيارات و مسئوليتها و تفکيک وظايف به نحو صحيح و روشن به گونه‌اي که بتواند ريسک اقدامات متقلبانه يا اشتباه را کاهش دهد و انتخاب مدير حسابرس داخلي به پيشنهاد کميته حسابرسي و تصويب هيئت مديره ، رعايت نگرديده است .
13. 13- دستورالعمل حاکميت شرکتي مصوب 1397/04/27 سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص استقرار ساز و کارهاي اثربخش جهت کسب اطمينان معقول از محقق شدن اصول حاکميت شرکتي در شرکتهاي فرعي (ماده 3) ، ارائه اقرارنامه از سوي هيئت مديره به کميته انتصابات در خصوص عدم عضويت در هيئت مديره بيش از 3 شرکت (تبصره 6 ماده 4) ، اتخاذ رويه‌هاي مناسب در چارچوب قوانين و مقررات در خصوص رعايت يکسان حقوق کليه سهامداران و پرداخت به موقع سود سهام (ماده 6) ، کسب اطمينان از کنترل مناسب تضاد منافع در معاملات با اشخاص وابسته و افشاء آن نزد هيئت مديره (ماده 7) ، تدوين ، اطلاع رساني و نظارت بر اجراي ساز و کار مناسبي جهت جمع آوري و رسيدگي بر گزارش‌هاي مربوط به نقض قوانين و مقررات و نارسايي رد شرکت (ماده 11) ، مستندسازي ارزيابي اثربخشي هيئت مديره ، مدير عامل ، کميته حسابرسي و ساير کميته‌هاي تخصصي شرکتهاي فرعي ، توسط هيئت مديره شرکت اصلي (ماده 16) ، افشاي نام ، مشخصات کامل ، تحصيلات ، تجارب و مدارک حرفه‌اي کميته‌هاي تخصصي هيئت مديره و اعضاي آنها ، عضويت اعضاي هيئت مديره در هيئت مديره ساير شرکتها به اصالت يا به نمايندگي ، حقوق و مزاياي مديران اصلي و رويه‌هاي حاکميت شرکتي و ساختار آن در پايگاه اينترنتي و گزارش تفسيري شرکت (ماده 42) ، رعايت نگرديده است .

23بهمن1398
موسسه حسابرسي مفيد راهبر
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
مدير فني موسسه مفيد راهبر Majid Najarnezhad Asl [Sign] 1398/11/28 13:20:35
مدير فني موسسه مفيد راهبر Ghasem Mohebbi [Sign]8006931398/11/28 13:22:57
مدير موسسه مفيد راهبر Houshang Naderian [Sign]8008101398/11/28 13:25:11