icon

اطلاعات و صورت‌های مالی

EN
شرکت:
کمپرسورسازي پادنا
سرمایه ثبت شده:
342,576
نماد:
واميد4
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
اطلاعات و صورت‌های مالی 12 ماهه منتهی به 1399/09/30 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1399/09/30
وضعیت ناشر:
ثبت نشده نزد سازمان
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد


گزارش حسابرس مستقل
به مجمع عمومی صاحبان سهام کمپرسورسازي پادنا

1. صورت وضعيت مالي شرکت کمپرسورسازي پادنا (سهامي خاص) در تاريخ 30 آذر ماه 1399 و صورتهاي سود و زيان، تغييرات در حقوق مالکانه و جريانهاي نقدي آن براي سال مالي منتهي به تاريخ مـزبور و يادداشتهاي توضيحي 1 تا 27 پيوست، توسط اين موسسه، حسابرسي شده است.

2. مسئوليت تهيه صورتهاي مالي ياد شده طبق استانداردهاي حسابداري، با هيات مديره شرکت است، اين مسئوليت شامل طراحي، اعمال و حفظ کنترلهاي داخلي مربوط به تهيه صورتهاي مالي است به گونه‌اي که اين صورتها عاري از تحريف با اهميت ناشي از تقلب يا اشتباه باشد.

3. مسئوليت اين موسسه، اظهارنظر نسبت به صورتهاي مالي ياد شده بر اساس حسابرسي انجام شده طبق استانداردهاي حسابرسي است. استانداردهاي مزبور ايجاب مي‌کند اين موسسه الزامات آيين‌ رفتار حرفه‌اي را رعايت و حسابرسي را به گونه‌اي برنامه‌ريزي و اجرا کند که از نبود تحريف با اهميت در صورتهاي مالي، اطمينان معقول کسب شود. حسابرسي شامل اجراي روشهايي براي کسب شواهد حسابرسي درباره مبالغ و ديگر اطلاعات افشا شده در صورتهاي مالي است. انتخاب روشهاي حسابرسي، به قضاوت حسابرس، از جمله ارزيابي خطرهاي تحريف با اهميت ناشي از تقلب يا اشتباه در صورتهاي مالي بستگي دارد. براي ارزيابي اين خطرها، کنترلهاي داخلي مربوط به تهيه و ارايه صورتهاي مالي به منظور طراحي روشهاي حسابرسي مناسب شرايط موجود، و نه به قصد اظهارنظر نسبت به اثربخشي کنترلهاي داخلي واحد تجاري، بررسي مي‌شود. حسابرسي همچنين شامل ارزيابي مناسب بودن رويه‌هاي حسابداري استفاده شده و معقول بودن برآوردهاي حسابداري انجام شده توسط هيات‌ مديره و نيز ارزيابي کليت ارايه صورتهاي مالي است. اين موسسه اعتقاد دارد که شواهد حسابرسي کسب شده، براي اظهارنظر مشروط نسبت به صورتهاي مالي، کافي و مناسب است. همچنين اين موسسه مسئوليت دارد، ضمن ايفاي وظايف بازرس قانوني، موارد لازم و نيز موارد عدم رعايت الزامات قانوني مقرر در اصلاحيه قانون تجارت و مفاد اساسنامه شرکت را به مجمع عمومي عادي صاحبان سهام گزارش کند.

4. بطوريکه در يادداشت 2-10 صورتهاي مالي درج گرديده، بر اساس توافقنامه ايجاد مشارکت انتفاعي مورخ 06/10/1396 مقرر گرديده شرکت جديدي با مشارکت شرکت و شرکت چيني (دارنده دانش فني) تاسيس گردد که به دلايل مندرج در يادداشت مزبور ثبت اين مشارکت انتفاعي (Joint Vencher) انجام نشده، متعاقبا در سال مالي 1397 مبلغ 49.308 ميليون ريال بابت خريد دانش فني کمپرسور از شرکت چيني شنژن ايترون در مقابل واگذاري 25 درصد سهام شرکت مورد گزارش توسط سرمايه گذاري اميد (سهامدار عمده)، اين مبلغ از يک طرف به عنوان دارايي نامشهود و از طرف ديگر به حساب بستانکاري شرکت سرمايه گذاري اميد (يادداشت 2-1-19 صورتهاي مالي) منظور گرديده است. در اين خصوص ضمن اينکه قرارداد جداگانه خريد دانش فني در چارچوب روال معمول که طي آن مبلغ قرارداد و تعهدات فروشنده و خريدار مشخص شده باشد، ملاحظه نشده، مستندات قابل اتکا قيمت گذاري دانش فني نيز که توسط هيات کارشناسان رسمي دادگستري (متخصص در اين امور) تعيين گرديده، در اختيار اين موسسه قرار نگرفته است. بنا به مراتب فوق، تعيين آثار احتمالي ناشي از موارد مزبور بر اقلام صورتهاي مالي مقدور نشده است.
5. بطوريکه در يادداشت 9 صورتهاي مالي درج گرديده، داراييهاي ثابت شرکت در اواخر سال مالي منتهي به 30/09/97 به منظور استفاده از مزيت مالياتي مقرر در بند "ز" تبصره 10 ماده واحده قانون بودجه سال 1397 کل کشور بر اساس کارشناسي‌هاي انجام شده تجديد ارزيابي گرديده است. در اين ارتباط هزينه استهلاک مازاد داراييهاي تجديد ارزيابي شده بدون توجه به مدت باقيمانده عمر مفيد داراييهاي فوق، بر اساس مدت تعيين شده در جدول استهلاک موضوع ماده 149 قانون مالياتهاي مستقيم، در نظر گرفته شده است. بنا به مراتب فوق، تعديل هزينه استهلاک در حسابها ضروري بوده ولي با توجه به اينکه عمر مفيد داراييهاي تجديد ارزيابي شده توسط کارشناس تعيين نگرديده، تعيين ميزان آن امکان پذير نشده است. مضافا اينکه جدول داراييهاي ثابت مشهود بر مبناي بهاي تمام شده و اختلاف استهلاک محاسبه شده بر مبناي تجديد ارزيابي و بهاي تمام شده به اين موسسه ارايه نشده است.
6. پاسخ تاييديه‌هاي ارسالي براي مانده موجودي کالاي اماني نزد ديگران به مبلغ 2.364 ميليون ريال و حسابهاي دريافتني به مبلغ 45.778 ميليون ريال (يادداشتهاي 13 و 14 صورتهاي مالي) و حسابهاي پرداختني و پيش دريافتها به مبلغ 216.660 ميليون ريال (يادداشتهاي 19 و 20 صورتهاي مالي) واصل نشده و اين موسسه نيز نتوانسته از طريق اجراي ساير روشهاي حسابرسي، آثار احتمالي ناشي از دريافت تاييديه‌هاي مزبور بر اقلام صورتهاي مالي را تعيين نمايد.
7. شرکت از سيستم مدوني براي محاسبه بهاي تمام شده استفاده ننموده و اطلاعات مربوط به آمار توليد محصول در طي سال به صورت گزارشهاي روزانه يا ماهانه به صورت کامل تهيه نشده و آمار و اطلاعات ضايعات توليد و ميزان ضايعات تحويلي جهت توليد پايه کمپرسور (از طريق برون سپاري) مشخص نمي‌باشد. مضافا مبلغ 12.077 ميليون ريال تخفيف دريافتي از فروشنده خارجي که مبلغ عمده آن مربوط به سفارشهاي در جريان و موجودي مواد اوليه پايان سال بوده کلا از بهاي تمام شده کالاي فروش رفته برگشت داده شده است. بنا به مراتب فوق، تعديل بهاي تمام شده کالاي فروش رفته و موجودي کالاي ساخته شده و در جريان ساخت ضروري مي‌باشد. ليکن به علت عدم دسترسي به اطلاعات، تعيين آثار آن امکان پذير نشده است.

8. به نظر اين موسسه، به استثناي آثار موارد مندرج در بندهاي (5) و (7) و همچنين به استثناي آثار احتمالي موارد مندرج در بندهاي (4) و (6) صورتهاي مالي ياد شده در بالا، وضعيت مالي شرکت کمپرسور سازي پادنا (سهامي خاص) در تاريخ 30 آذر ماه 1399 و عملکرد مالي و جريانهاي نقدي آن ‌را براي سال مالي منتهي به تاريخ مزبور،‌ از تمام جنبه‌هاي با اهميت، طبق استانداردهاي حسابداري، به نحو مطلوب نشان مي‌دهد.

9. سرفصل پرداختني‌هاي تجاري و غير تجاري (يادداشتهاي 2-1-19 و 3-1-19 صورتهاي مالي) شامل مانده بدهي به سهامداران، شرکت سرمايه گذاري اميد و شرکت شنژن ايترون به ترتيب به مبالغ 328.544 و 37.611 ميليون ريال است. نحوه تسويه مبالغ فوق به شرح توضيحات مندرج در يادداشتهاي مزبور مي‌باشد.
10. بطوريکه در يادداشت 2-4 صورتهاي مالي بيان شده، طبق آيين نامه معاملات نرخ فروش محصولات شرکت، تخفيفات و ... بر اساس گزارشهاي واحد بازرگاني، پيشنهاد مديرعامل و تصويب هيات مديره شرکت تعيين و اجرا مي‌گردد. در اين ارتباط نرخهاي فروش در طي سال مالي عمدتا بر اساس صورتجلسات کميته فروش و تاييد مديرعامل انجام گرفته است.
11. بطوريکه در يادداشت 7-23 صورتهاي مالي درج گرديده، در سال مالي مورد گزارش، شرکت اقدام به خريد مواد اوليه و کالاي ساخته شده از شرکت شنژن ايترون نموده است. با توجه به معضلات تحميلي ناشي از تحريم، تشريفات بانکي درخصوص وجوه پرداختي به شرکت مزبور از طريق گشايش اعتبار اسنادي در سيستم بانکي کشور براي اين خريدها صورت نگرفته و پرداختهاي مرتبط با آن الزاما از طريق صرافي‌هاي مجاز صورت گرفته است. در غياب دسترسي به مباني مقايسه‌اي جهت قيمت خريد موجوديهاي فوق (با توجه به حاکميت قرارداد دانش فني)، مبالغ صورتحسابهاي شرکت مزبور که تماما توسط مقامات گمرک جمهوري اسلامي ايران بر اساس برگه‌هاي سبز گمرکي مورد ارزيابي قرار گرفته، مبناي رسيدگي اين موسسه بوده است.
12. وضعيت مالياتي شرکت در يادداشت 2-12 صورتهاي مالي توضيح داده شده است. در اين ارتباط: الف- طبق برگ تشخيص‌هاي صادره براي عملکرد سالهاي 1386، 1387، 1388 جمعا مبلغ 12.801 ميليون ريال زيان شرکت تاييد گرديده ولي با توجه به نحوه رسيدگي سازمان امور مالياتي، شرکت نسبت به برگ تشخيص‌هاي مزبور اعتراض نموده و در حال رسيدگي در هيات‌هاي حل اختلاف مالياتي مي‌باشد. ب- براي عملکرد سالهاي 1397 و 1398 با توجه به اينکه نتيجه عمليات شرکت زيان بوده، ذخيره در حسابها منظور نشده است ولي طبق برگ تشخيص صادره براي عملکرد سال 1397 بر اساس درآمد مشمول ماليات به مبلغ 3.526 ميليون ريال مبلغ 881 ميليون ريال ماليات مطالبه گرديده که مورد اعتراض شرکت مي‌باشد. ج- براي عملکرد سال مالي جاري با در نظر گرفتن زيانهاي تاييد شده سنوات قبل و اعمال درآمدهاي معاف، ذخيره ماليات در حسابها در نظر گرفته نشده است. بنا به مراتب فوق، قطعيت ماليات عملکرد سالهاي مالي مزبور منوط به رسيدگي و اعلام نظر قطعي سازمان امور مالياتي مي‌باشد. اظهارنظر اين موسسه در اثر مفاد بندهاي (9) الي (12) فوق، مشروط نشده است.

13. بطوريکه از بررسي صورت سود و زيان مشهود است، سود ناخالص و هزينه‌هاي عمومي و اداري و ساير هزينه‌ها نسبت به سال مالي قبل افزايش قابل توجهي داشته و نهايتا سود خالص شرکت بالغ بر 15.195 ميليون ريال شده است که دلايل آن عمدتا افزايش مقدار، تنوع توليد و نرخ فروش محصولات آن بوده و به تبع آن هزينه‌هاي شرکت نيز افزايش يافته است.
14. پيگيريهاي شرکت جهت انجام تکاليف مقرر در مجمع عمومي عادي سالانه مورخ 27/12/1398 صاحبان سهام، در موارد زير به نتيجه نرسيده است: -با رعايت قوانين حاکم بر سرمايه گذاري خارجي و دانش فني، نسبت به مستند سازي اسناد و مدارک مرتبط با قيمت گذاري دانش فني انتقال يافته به شرکت اقدام و به صورت مکتوب تدوين و به تاييد شرکت چيني رسانده شود. (موضوع بند 4 گزارش) -تهيه سيستم مدون بهاي تمام شده (موضوع بند 7 گزارش) -تهيه گزارش توجيهي افزايش سرمايه و ارايه آن به سهامدار عمده جهت تصميم گيري -تعيين تکليف اقلام راکد موجودي مواد و کالا -رعايت الزامات دستورالعمل اجرايي مبارزه با پولشويي
15. معاملات مندرج در يادداشت 25 صورتهاي مالي به عنوان کليه معاملات مشمول ماده 129 اصلاحيه قانون تجارت که طي سال مالي مورد گزارش انجام شده و توسط هيات مديره به اطلاع اين موسسه رسيده، مورد بررسي قرار گرفته است. در مورد معاملات مزبور مفاد ماده قانوني ياد شده درخصوص کسب مجوز از هيات مديره در برخي از معاملات صورت نپذيرفته است. مضافا به استثناي توضيحات مندرج در بند 11 اين گزارش درخصوص خريد مواد و کالاي ساخته شده از سهامدار خارجي شرکت، نظر اين موسسه به شواهدي حاکي از اينکه ساير معاملات مزبور با شرايط مناسب تجاري و در روال عادي عمليات شرکت انجام نگرفته باشد، جلب نگرديده است.
16. گزارش هيات ‌مديره درباره فعاليت و وضع عمومي شرکت (با 2 امضا از 3 امضا)، موضوع ماده 232 اصلاحيه قانون تجارت، که به منظور تقديم به مجمع عمومي عادي سالانه صاحبان سهام تنظيم گرديده، مورد بررسي اين موسسه قرار گرفته است. با توجه به رسيدگيهاي انجام شده، نظر اين موسسه به موارد با اهميتي که حاکي از مغايرت اطلاعات مندرج در گزارش مذکور با اسناد و مدارک ارايه شده از جانب هيات ‌مديره باشد، جلب نشده است.
17. در اجراي ماده 33 دستورالعمل اجرايي مبارزه با پولشويي توسط حسابرسان، رعايت مفاد قانون مزبور و آيين‌نامه‌‌ها و دستورالعمل‌هاي اجرايي مرتبط، در چارچوب چک ليستهاي ابلاغي مرجع ذيربط و استانداردهاي حسابرسي، توسط اين موسسه مورد ارزيابي قرار گرفته است. در اين خصوص به استثناي برقراري سيستم مدون به منظور شناسايي ارباب رجوع به طور کامل و ابلاغ دستورالعمل اجرايي به کارکنان و آموزش ايشان، اين موسسه به موارد با اهميتي حاکي از عدم رعايت قوانين و مقررات ياد شده برخورد نکرده است.

06اسفند1399
موسسه حسابرسي هشيار بهمند
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
شريک موسسه هشيار بهمند Abbas Hoshi [Sign]88008991400/01/19 10:13:15
مدير موسسه هشيار بهمند Hamid Yazdan Parasti [Sign]8009121400/01/19 10:16:08