icon

اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای

EN
شرکت:
سيمان لارستان
سرمایه ثبت شده:
3,399,999
نماد:
سلار
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
539404
اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای  6 ماهه منتهی به 1402/06/31 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1402/12/29
وضعیت ناشر:
ثبت شده پذیرفته نشده
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد


گزارش بررسی اجمالی
به هیئت مدیره سيمان لارستان

1. صورت وضعيت مالي شرکت سيمان لارستان (سهامي‌ عام) در تاريخ 31 شهريور ماه 1402 و صورتهاي سود و زيان و تغييرات حقوق مالکانه و جريانهاي نقدي آن براي دوره مالي شش ماهه منتهي به تاريخ مزبور، همراه با يادداشتهاي توضيحي 1 تا 36 پيوست، مورد بررسي اجمالي اين موسسه قرار گرفته است. مسئوليت صورتهاي مالي ميان ‌دوره‌اي با هيات‌ مديره شرکت است. مسئوليت اين موسسه، بيان نتيجه‌ گيري درباره صورتهاي مالي ياد شده بر اساس بررسي اجمالي انجام شده است.

2. به استثناي محدوديتهاي مندرج در بندهاي (3)، (5) الي (7) زير، بررسي اجمالي اين موسسه بر اساس استاندارد بررسي اجمالي 2410، انجام شده است. بررسي اجمالي اطلاعات مالي ميان‌ دوره‌اي شامل پرس و جو، عمدتا ‌ از مسئولين امور مالي و حسابداري و بکارگيري روشهاي تحليلي و ساير روشهاي بررسي اجمالي است. دامنه بررسي اجمالي به مراتب محدودتر از حسابرسي صورتهاي مالي است و در نتيجه، اين مؤسسه نمي‌تواند اطمينان يابد از همه موضوعات مهمي که معمولا در حسابرسي قابل شناسايي است، آگاه مي‌شود و از اين رو، اظهارنظر حسابرسي ارايه نمي‌کند.

3. سرفصل داراييهاي ثابت مشهود شامل مبلغ 976 ميليارد ريال مخارج طرح توسعه کارخانه (يادداشتهاي توضيحي 3-12 الي 12-6) عمدتا شامل بهاي تمام شده ماشين ¬آلات طرح توسعه، ساختمان در جريان ساخت خطوط توليد و مخارج مشترک طرح مي‌باشد. در اين خصوص به دليل عدم تامين منابع مالي مورد نياز طبق برنامه زمان بندي اوليه (به شرح يادداشت توضيحي 5-12)، عمليات مربوط به تکميل و راه اندازي طرح توسعه انجام نگرفته و با توجه به تاخير به وجود آمده در عمليات اجرايي، اتمام دوره گارانتي ماشين ¬آلات توسط سازنده، افزايش قيمتها و عدم ارايه طرح توجيهي جديد با توجه به شرايط فعلي اقتصادي، از آثار احتمالي چگونگي و زمان بازيافت سرمايه گذاري انجام شده در طرح مزبور، اطلاعي حاصل نشده است. مضافا بشرح يادداشت توضيحي 2-4-12 در طي دوره مالي جاري يک دستگاه گيربکس از ماشين آلات طرح توسعه مزبور به صورت اماني در اختيار شرکت سيمان کارون (سهامدار عمده) قرار گرفته است. در غياب توافق نامه هاي فيمابين درخصوص شرايط تحويل و نحوه عودت دارايي مزبور و ...، تعيين آثار احتمالي ناشي از اين موضوع بر اقلام صورتهاي مالي امکان پذير نشده است.
4. همانگونه که در يادداشتهاي توضيحي 15 و 17 درج گرديده، در سال مالي قبل مبالغي به شرکت فرش پارس (اشخاص وابسته) در ارتباط با خريد کيسه سيمان پرداخت گرديده که در طي دوره مالي مورد گزارش مبلغ حدود 33 ميليارد ريال آن بصورت پرداخت اقساط تسهيلات مالي شرکت و تحويل کيسه سيمان تسويه گرديده و مانده مطالبات از شرکت مزبور در تاريخ صورت وضعيت مالي در سرفصل ‌هاي دريافتني هاي تجاري و ساير دريافتني ها و پيش پرداختها به ترتيب به مبالغ 45 و 60 ميليارد (جمعا 105 ميليارد) مي باشد. با توجه به اينکه در ارتباط با پرداختهاي مزبور توافق نامه اي که طي آن شرايط خريد، مقدار و زمان تحويل کالا، نحوه تسويه و ... مشخص شده باشد، ارايه نشده، تعيين آثار احتمالي ناشي از موارد فوق و نحوه تسويه مانده مطالبات بر اقلام صورتهاي مالي مقدور نشده است.
5. به شرح يادداشت توضيحي 5-1-24، مانده تسهيلات دريافتي از بانک ملي ايران به مبلغ 5/47 ميليارد ريال مي‌باشد که هزينه مالي مربوط به آن در حسابها شناسايي نشده و مانده آن در تاريخ صورت وضعيت مالي به عنوان بدهي‌ هاي بلند مدت طبقه ¬بندي گرديده است. همچنين طي نامه مورخ 18/04/1396 انجمن صنفي کارفرمايان صنعت سيمان از رياست محترم وقت مجلس شوراي اسلامي درخواست شده تا مبالغ مذکور براي کارخانجات سيمان به عنوان يارانه تلقي شود. بنا به مراتب مذکور و در نبود مستنداتي مبني بر تاييد درخواست انجمن صنفي کارفرمايان صنعت سيمان توسط مقامات ذيربط از هرگونه آثار احتمالي ناشي از اين موضوع بر اقلام صورتهاي مالي پيوست اطلاعي در دست نمي‌باشد.
6. سرفصل پرداختني ‌هاي تجاري و ساير پرداختني ‌ها (يادداشت توضيحي 2-26) شامل مبلغ 287 ميليارد ريال مانده بدهي به شرکت سيمان کارون مي‌باشد که اين بدهي عمدتا در ارتباط با تامين منابع مالي توسط شرکت مزبور جهت تسويه تسهيلات ارزي در سال 1399 بوده است. با توجه به اينکه تفاهم نامه‌اي که طي آن نحوه بازپرداخت، تعلق سود و ... مشخص شده باشد ارايه نگرديده، لذا آثار احتمالي ناشي از موضوع فوق بر اقلام صورتهاي مالي مشخص نمي‌باشد.
7. بطوريکه در يادداشت توضيحي 23 درج شده، بر اساس ضوابط ابلاغي سازمان بورس و اوراق بهادار، در سنوات قبل به منظور بازارگرداني سهام شرکت مبلغ 10 ميليارد ريال به صندوق سرمايه گذاري اختصاصي بازارگرداني اکسير سودا پرداخت گرديده و علاوه بر مبلغ فوق بخشي از منابع بازارگرداني نيز توسط سهامدار عمده تامين گرديده است. در اين ارتباط اطلاعات مندرج در صورتهاي مالي تحت سرفصل‌هاي سهام خزانه، صرف سهام و مطالبات از بازارگردان (يادداشتهاي توضيحي 23، 21 و 15) با اطلاعات مالي دريافتي از بازارگردان مزبور مطابقت ندارد. بنا به مراتب فوق، تعديل حسابها در اين خصوص ضروري بوده ولي در غياب دسترسي به اطلاعات کامل خريد و فروش سهام، تعيين آثار مالي ناشي از موضوع فوق بر اقلام صورتهاي مالي مشخص نمي باشد.

8. بر اساس بررسي اجمالي انجام شده، به استثناي آثار مورد مندرج در بند (7) و همچنين به استثناي آثار تعديلاتي که احتمالا در صورت نبود محدوديتهاي مندرج در بندهاي (3) الي (6) ضرورت مي¬يافت، اين موسسه به موردي که حاکي از عدم ارايه مطلوب صورتهاي مالي ياد شده، از تمام جنبه‌هاي با اهميت، طبق استانداردهاي حسابداري باشد، برخورد نکرده است.

9. به شرح يادداشتهاي توضيحي 1-5 و 2-5، بخشي از فروش محصولات داخلي از طريق بورس کالا انجام شده و نرخهاي فروش صادراتي شرکت از طريق مذاکره و توافقهاي فيمابين با مشتريان تعيين مي شود. همچنين با توجه به شرايط تحريمي، خريدهاي خارجي در چارچوب ثبت سفارش بدون انتقال ارز انجام گرفته و دريافتها (بخشي به صورت وجه نقد) و پرداختهاي ارزي از طريق کارگزاريها (صرافي ها) صورت پذيرفته است.
10. همانگونه که در يادداشت توضيحي 1-2-26 درج شده، به منظور استفاده از تسهيلات موضوع تبصره 1 ماده 20 قانون رفع موانع توليد رقابت پذير و ارتقاي نظام مالي کشور مصوب 01/02/1394 مجلس شوراي اسلامي و آيين نامه و دستورالعمل‌ هاي اجرايي در ارتباط با بدهکاران به صندوق ذخيره ارزي، بدهکاراني که براي تعيين تکليف و تسويه بدهي خود اقدام نمايند، بدهي مذکور با نرخ ارز مرجع تا تاريخ 03/07/1391 محاسبه، سپس تا تاريخ تسويه با نرخ عقود مشارکتي 15 درصد محاسبه مي‌گردد. در اين راستا شرکت در سال مالي 1399 مبلغ 798 ميليارد ريال از طريق سهامدار عمده خود (سيمان کارون) به بانک عامل پرداخت نموده و مطابق محاسبات بانک عامل مانده بدهي ارزي تا تاريخ 03/07/1391 با نرخ ارز مرجع به ريال تبديل و از تاريخ فوق تا تاريخ 31/06/1399 نيز سود و کارمزد با نرخ 15 درصد محاسبه و در تاريخ 26/06/1399 با بانک عامل تسويه گرديده است. شايان ذکر است که طبق نامه مورخ 26/06/1399 بانک صادرات (بانک عامل) مبلغ فوق به صورت علي الحساب بوده و قطعي شدن آن منوط به راستي آزمايي از سوي بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران و تاييد سازمان حسابرسي مي‌باشد.
11. وضعيت ماليات عملکرد، ماليات بر ارزش افزوده و حق بيمه تامين اجتماعي در يادداشتهاي توضيحي 27 و 34 درج گرديده است. با توجه به مفاد يادداشتهاي مزبور، تعيين تکليف هر يک از موارد فوق موکول به خاتمه رسيدگي و اعلام راي و نظر نهايي مراجع قانوني مربوطه خواهد بود.
12. به شرح يادداشت توضيحي 5-18، موجودي مواد و کالا که مانده آن در تاريخ صورت وضعيت مالي به مبلغ 1.115 ميليارد ريال مي باشد تا سقف مبلغ 102 ميليارد ريال در مقابل خطرات ناشي از حوادث احتمالي آتي از پوشش بيمه اي برخوردار مي باشد.

13. در بررسي ضوابط حاکم بر شرکتهاي ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار (ثبت شده و پذيرفته نشده) در چارچوب چک ليستهاي ابلاغي آن سازمان، به استثناي عدم ارايه اطلاعات مربوط به طرح توسعه در جريان شرکت (هر 6 ماه يک بار)، و ارسال با تاخير صورتجلسه مجمع عمومي سالانه سال 1401 به مرجع ثبت شرکتها به موارد حايز اهميت ديگري که حاکي از عدم رعايت مقررات و ضوابط مزبور باشد، برخورد نشده است. مضافا اقدامات و پيگيريهاي در جريان به منظور رعايت مفاد بخشهاي لازم الاجرا دستورالعمل حاکميت شرکتي مصوب مورخ 18/07/1401 سازمان بورس و اوراق بهادار، تا پايان دوره مالي مورد گزارش منجر به استقرار و انجام کامل موارد مزبور نگرديده است.

04آذر1402
موسسه حسابرسي هشيار بهمند
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
شريک موسسه هشيار بهمند Hamid Yazdan Parasti [Sign]8009121402/09/07 18:07:50
شريک موسسه هشيار بهمند Roya Mehdizadeh [Sign]8413681402/09/07 18:14:10
مدير موسسه هشيار بهمند Mohammad Sakhaeefar [Sign]8110221402/09/07 18:37:50