icon

اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای

EN
شرکت:
توسعه معادن روي ايران
سرمایه ثبت شده:
2,413,950
نماد:
کروي
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
132003
اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای  6 ماهه منتهی به 1398/06/31 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1398/12/29
وضعیت ناشر:
پذيرفته شده در بورس تهران
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد


گزارش بررسی اجمالی
به هیئت مدیره توسعه معادن روي ايران

1. 1-صورت¬هاي سودوزيان، سودوزيان جامع، تغييرات در حقوق مالکانه و جريان¬هاي نقدي گروه و شرکت توسعه معادن روي ايران (سهامي عام) براي دوره مياني شش¬ماهه منتهي به 31 شهريور 1398 و صورت¬ وضعيت مالي گروه و شرکت اصلي در تاريخ مزبور، همراه با يادداشت‌هاي توضيحي 1 تا 42 پيوست، مورد بررسي اجمالي اين مؤسسه قرار گرفته است. مسئوليت صورتهاي مالي ميان¬دوره¬اي با هيأت مديره شرکت است. مسئوليت اين مؤسسه، بيان نتيجه-گيري درباره صورتهاي مالي يادشده براساس بررسي اجمالي انجام شده است.

2. 2-به استثناي محدوديت¬هاي مندرج در بندهاي (5)، (10) و (11)، بررسي اجمالي اين مؤسسه براساس استاندارد بررسي اجمالي 2410، انجام شده است. بررسي اجمالي اطلاعات مالي ميان-دوره¬اي شامل پرس¬وجو، عمدتا از مسئولين امور مالي و حسابداري و به¬کارگيري روشهاي تحليلي و ساير روشهاي بررسي اجمالي است. دامنه بررسي اجمالي به مراتب محدودتر از حسابرسي صورتهاي مالي است و در نتيجه، اين مؤسسه نمي¬تواند اطمينان يابد از همه موضوعات مهمي که معمولا در حسابرسي قابل شناسائي است، آگاه مي¬شود و از اين رو، اظهارنظر حسابرسي ارائه نمي¬کند.

3. 3-به شرح مندرجات يادداشت توضيحي 1-31، مانده مطالبات از سازمان امور مالياتي در رابطه با اعتبار شناسايي شده بابت ماليات و عوارض بر ارزش افزوده سنوات قبل تا پايان سال 1396 در شرکتهاي فرعي مجتمع ذوب و احياي روي قشم و توليد روي بندرعباس که مـورد پذيرش قرار نگرفته به ترتيب بالغ بر 9/35 ميليارد ريال و 3/11 ميليارد ريال (جمعا 2/47 ميليارد ريال) مي¬باشد. همچنين تفاوت مطالبه شده از بابت ماليات و عوارض بر ارزش افزوده مازاد بر مبالغ منظور شده در حسابها از اين بابت تا پايان سال 1396 در شرکت مجتمع ذوب و احياي روي قشم بالغ بر 2/25 ميليارد ريال است. بنا به مراتب فوق، ايجاد کاهش ارزش مطالبات نسبت به مبلغ 2/47 ميليارد ريال فوق و ايجاد ذخيره ماليات و عوارض ارزش افزوده نسبت به مبالغ مطالبه شده به ميزان 2/25 ميليارد ريال در رعايت استانداردهاي حسابداري ضروري مي¬باشد. در اين شرايط ضمن آنکه سود انباشته ابتداي دوره و مانده ساير دريافتني¬ها به ترتيب به مبالغ 4/72 ميليارد ريال و 2/47 ميليارد ريال کاهش مي¬يافت، به مانده ساير پرداختني¬ها نيز مبلغ 2/25 ميليارد ريال اضافه مي¬گرديد.
4. 4-به شرح مندرجات يادداشت توضيحي 32، ماليات عملکرد سال 1397 و دوره منتهي به 31 شهريور 1398 شرکتهاي فرعي گروه بر مبناي سود مشمول ماليات ابرازي در حسابها لحاظ شده است. همچنين جهت عملکرد سال 1396 شرکت توليد روي بندرعباس و سالهاي 1394 و 1395 شرکت صنعت روي زنگان و عملکرد سالهاي 1386 الي 1393 و 1395 شرکت صنعتي و معدني شمالشرق شاهرود براساس برگهاي تشخيص ابلاغي به ترتيب به مبالغ 8/29 و 8/14 و 4/30 ميليارد ريال (جمعا 75 ميليارد ريال) مازاد بر مبالغ منظور شده در حسابها مطالبه شده است. در اين خصوص هرچند ايجاد ذخيره از اين بابت در رعايت استانداردهاي حسابداري ضروري به نظر مي¬رسد، معهذا تعيين ذخيره مورد لزوم پس از رسيدگي مراجع مالياتي نسبت به اعتراضات شرکت و خاتمه رسيدگي مأموران مالياتي مشخص خواهد شد.
5. 5-سرفصل داراييهاي ثابت مشهود (يادداشت توضيحي 13) شامل مبلغ 6/71 ميليارد ريال مخارج سرمايه¬اي مربوط به اجراي پروژه نيروگاه گازي (مشتمل بر خريد تجهيزات دست دوم با ظرفيت 10 مگاوات برق) شرکت توليد روي بندرعباس مي¬باشد که به دليل مشکلات مربوط به نصب و راه¬اندازي، امکان بهره¬برداري از آن در زمان پيش بيش بيني شده فراهم نگرديده است. با توجه به موارد فوق حصول اطمينان از قابليت بازيافت مخارج سرمايه¬اي انجام شده و در نتيجه تعيين آثار احتمالي ناشي از کاهش ارزش سرمايه¬گذاري انجام شده، به دليل عدم دسترسي به برخي مستدات تکميلي، براي اين مؤسسه امکان پذير نگرديده است.
6. 6-از بابت 4 درصد حق بيمه مقرر در قانون تأمين اجتماعي کارکنان در مشاغل سخت و زيان آور شرکتهاي فرعي مشمول قانون، ذخيره¬اي در حسابها منظور نگرديده است. همچنين مبالغ مطالبه شده در رابطه با حق بيمه سنوات قبل شرکت فرعي صنعتي و معدني شمالشرق شاهرود، براساس رأي هيأت حل اختلاف تجديد نظر بالغ بر 5/16 ميليارد ريال مي¬باشد. تعيين تعديلات مرتبط با موارد فوق به دليل عدم دسترسي به اطلاعات لازم براي اين مؤسسه امکان پذير نگرديده است.
7. 7-سرقفلي ناشي از تحصيل واحدهاي تجاري فرعي و سهم اقليت براساس خالص ارزش منصفانه داراييها و بدهيهاي قابل تشخيص در تاريخ تحصيل شناسايي و منعکس نگرديده است. اگرچه تعديل حسابها در رعايت استانداردهاي حسابداري ناظر بر تهيه و ارائه صورتهاي مالي تلفيقي ضروري بوده معهذا به دليل عدم دسترسي به اطلاعات مورد لزوم، تعيين ميزان آن در شرايط حاضر براي اين مؤسسه ميسر نگرديده است.
8. 8-بهاي تمام شده خدمات کارمزدي شرکت فرعي ذوب روي بافق از بهاي تمام شده محصولات توليدي شرکت تفکيک نگرديده است. همچنين ارزش 2,831 تن خاک مازاد ناشي از خدمات کارمزدي تبديل خاک سولفوره به شمش روي صرف کاهش بهاي تمام شده درآمدهاي عملياتي گرديده است. بنا به مراتب مذکور، استانداردهاي ناظر بر گزارشگري مالي در رابطه با طبقه بندي افشاء مناسب اطلاعات در صورت مالي رعايت نشده است.
9. 9-به شرح مندرجات يادداشت توضيحي 4-34، مانده اصل تسهيلات دريافتي شرکت فرعي صنعتي و معدني شمالشرق شاهرود از بانک صنعت و معدن در سنوات قبل بالغ بر 30 ميليارد ريال مي¬باشد که به دليل توقف عمليات اجراي طرح توسعه کنسانتره ذغال سنگ از سنوات قبل، سود و جرائم اين تسهيلات در حسابها منظور نگرديده است. اگرچه ايجاد ذخيره کافي در رابطه با سود و جرائم متعلقه تسهيلات دريافتي مذکور در رعايت استانداردهاي حسابدراي ضروري بوده، معهذا به دليل عدم دسترسي به مستندات کافي و چگونگي بازپرداخت اين تسهيلات، تعيين ميزان آن براي اين مؤسسه امکان پذير نگرديده است.
10. 10-صورتهاي مالي حسابرسي شده دوره مياني منتهي به 10 تيرماه 1398 (30 June 2019) شرکت فرعي زرمتال معدنچليک به اين مؤسسه ارائه نگرديده و در تهيه صورتهاي مالي تلفيقي گروه از تراز استخراجي دفاتر آن شرکت براي دوره مالي 8 ماه و 20 روزه منتهي به 31 شهريورماه 1398 (22 September 2019) استفاده شده است. تعيين تعديلات احتمالي که درصورت رفع محدوديتهاي ناشي از دريافت صورتهاي مالي حسابرسي شده شرکت مزبور براي دوره مياني 6 ماهه منتهي به 10 تيرماه 1398 آن شرکت، بر صورتهاي مالي تلفيقي گروه ضرورت مي¬يافت، در شرايط حاضر براي اين مؤسسه مشخص نمي¬باشد.
11. 11-مخارج اکتشاف، بهره¬برداري و موجودي خاک معدني توليد شده از معادن چودرچاي، قوزلو و آي قلعه سي در سنوات قبل در شرکت فرعي معدنکاران انگوران به ترتيب بالغ بر 7/7 ميليارد ريال و 9/12 ميليارد ريال مي¬باشد. در اين خصوص به دليل عدم دسترسي به خالص ارزش بازيافتني و ارزش فروش داريي¬هاي مذکور، تعيين آثار احتمالي ناشي از لزوم يا عدم لزوم ايجاد کاهش ارزش اقلام مذکور براي اين مؤسسه امکان پذير نگرديده است.

12. 12- براساس بررسي اجمالي انجام شده، به استثناي آثار موارد مندرج در بندهاي (3)، (4)، (6) الي (9) و همچنين به استثناي آثار تعديلاتي که احتمالا در صورت نبود محدوديت¬هاي مندرج در بندهاي (5)، (10) و (11) ضرورت مي¬يافت، اين مؤسسه به موردي که حاکي از عدم ارائه مطلوب صورتهاي مالي تلفيقي گروه، از تمام جنبه‌هاي بااهميت، طبق استانداردهاي حسابداري باشد، برخورد نکرده است.

13. 13- براساس بررسي اجمالي انجام شده، اين مؤسسه به موردي که حاکي از عدم ارائه مطلوب صورتهاي مالي شرکت توسعه معادن روي ايران (سهامي عام)، از تمام جنبه‌هاي بااهميت، طبق استانداردهاي حسابداري باشد، برخورد نکرده است.

14. 14-وضعيت سرمايه¬گذاري در صددرصد سهام و حق امتياز معدن شابين آسارجيک شرکت فرعي زرمتال معدنچليک ثبت شده در کشور ترکيه به بهاي تمام شده 2/57 ميليارد ريال در يادداشت¬هاي توضيحي 1-16 و 1-17 مندرج است. در اين خصوص، از آنجائيکه اقدامات انجام شده منجر به بهره¬برداري از معدن شرکت مذکور نگرديده، بازيافت سرمايه¬گذاري انجام شده منوط به تأمين منابع مالي مورد لزوم جهت راه¬اندازي و بهره¬برداري از معدن براساس طرح توجيهي فني و اقتصادي مصوب هيأت مديره شرکت و بر منباي برنامه زمان بندي شده طبق طرح مذکور مي¬باشد.
15. 15-همانطور که در يادداشت توضيحي 2-13 مندرج است، مالکيت رسمي محل کارخانجات شرکت فرعي توليد روي بندرعباس به مساحت 12 هکتار که براساس قرارداد منعقده در سال 1389 از شرکت آلومينيوم ايران خريداري گرديده به نام شرکت انتقال نيافته و اقدامات حقوقي انجام شده منجر به اخذ رأي نهايي مبني بر الزام انتقال رسمي مالکيت زمين مزبور به نام شرکت گرديده است. همچنين بخشي از زمينهاي خريداري شده توسط شرکتهاي فرآوري مواد معدني ايران، توليد روي ايران و معدنکاران انگوران که براساس قولنامه¬هاي محلي خريداري شده، انتقال رسمي مالکيت آن به نام شرکت صورت نپذيرفته است.
16. 16-به شرح مندرجات يادداشت توضيحي 2-20، ضايعات و پسماندهاي خاک معدني حاصل از توليد کنسانتره و شمش روي از خاک معدني (موسوم به کيک ليچ) از بدو تأسيس شرکتهاي توليد کننده شمش روي تاکنون دپو و نگهداري شده که به دليل پائين بودن عيار فلز موجود در آنها توجيه اقتصادي جهت مصرف يا فروش را نداشته و نسبت به نگهداري سوابق مقداري و ارزيابي آن اقدامي صورت نگرفته است.
17. 17-به شرح يادداشت توضيحي 3-20، افزايش موجودي کالاي ساخته شده در پايان دوره مورد گزارش گروه عمدتا به دليل شرايط اقتصادي ناشي از صادرات کالا بوده که در راستاي سياستهاي گروه توسعه معادن روي مقدار حدود 12 هزار تن از شمش روي توليد شده گروه در انبارهاي استيجاري خارج از کشور جهت بازاريابي خارجي در راستاي قرارداد اجاره و کارگزاري منعقده با شرکت وابسته بازرگاني توسعه صنعت روي نگهداري مي¬شود.
18. 18-همانطور که در يادداشت توضيحي 7-13 مندرج است، طرحهاي توسعه و پروژه¬هاي در دست اجراي شرکتهاي فرعي توليد روي ايران، معدنکاران انگوران به ترتيب در ارتباط با طرح بازيافت سرب و روي از طريق فيلتر کيک شرکتهاي کالسيمين و فرآوري مواد معدني ايران و طرح احداث سنگ شکن و کارخانه فلوتاسيون به دليل مشکلات ناشي از عدم امکان تأمين منابع مالي مورد لزوم در زمانهاي پيش بيني شده به بهره¬برداري نرسيده و عمليات اجرايي پروژه¬هاي در دست اجرا متوقف گرديده است.

19. 19-صورتهاي مالي شرکت مربوط به سال مالي منتهي به 29 اسفندماه 1397 و دوره مياني شش ماهه منتهي به 31 شهريورماه 1397، توسط مؤسسه حسابرسي ديگري مورد حسابرسي و بررسي اجمالي قرار گرفته و گزارش¬هاي مربوطه در تاريخ¬هاي 5 تير 1398 و 15 آذر 1397 به صورت اظهارنظر و نتيجه گيري "مشروط" صادر شده است.

20. 20-مسئوليت "ساير اطلاعات" با هيأت مديره شرکت است. "ساير اطلاعات" شامل اطلاعات موجود در گزارش تفسيري مديريت است. نتيجه¬گيري اين مؤسسه نسبت به صورتهاي مالي، دربرگيرنده نتيجه¬گيري نسبت به "ساير اطلاعات" نيست و نسبت به آن هيچ نوع اطميناني اظهار نمي¬شود. در ارتباط با بررسي اجمالي صورتهاي مالي، مسئوليت اين مؤسسه مطالعه "ساير اطلاعات" به منظور شناسايي مغايرت¬هاي بااهميت آن با صورتهاي مالي يا با اطلاعات کسب شده در فرآيند بررسي اجمالي و يا تحريف¬هاي بااهميت است. در صورتي که اين مؤسسه به اين نتيجه برسد که تحريف بااهميتي در "ساير اطلاعات" وجود دارد، بايد اين موضوع را گزارش کند. همانطور که در بخش "مباني نتيجه¬گيري مشروط" در بالا توضيح داده شده است، اين مؤسسه به اين نتيجه رسيده که ساير اطلاعات حاوي تحريف با اهميت بشرح بندهاي (3)، (4) و (6) الي (9) اين گزارش مي¬باشد. همچنين در تاريخ ترازنامه، اين مؤسسه به دليل عدم دسترسي به اطلاعات لازم نتوانسته است شواهد حسابرسي کافي و مناسب درخصوص موارد مندرج در بندهاي (5)، (10) و (11) به دست آورد. از اين رو، اين مؤسسه نمي¬تواند نتيجه¬گيري کند که "ساير اطلاعات" در ارتباط با اين موضوعات حاوي تحريف بااهميت است يا خير. همچنين اطلاعات مالي آتي مندرج در فرمهاي پيش بيني شده توسط سازمان بورس در ساير اطلاعات که مي¬بايستي در چارچوب گزارشگري اطلاعات مالي آتي مورد بررسي و نتيجه-گيري قرار گيرد، توسط اين مؤسسه مورد بررسي و نتيجه¬گيري قرار نگرفته است.

21. 21-در غياب برخي مستندات مورد لزوم، بررسي لازم درخصوص رعايت مقررات و دستورالعمل-هاي بانک مرکزي درخصوص تسويه تعهدات ارزي شرکتهاي صادر کننده محصولات توليدي مبني بر عرضه 70 درصد ارز ناشي از صادرات در سامانه نيما براي اين مؤسسه امکان پذير نگرديده است.
22. 22-با توجه به تمرکز فعاليتهاي بازرگاني خارجي گروه براساس تأکيد ارکان صلاحيت دار شرکت در شرکت بازرگاني توسعه صنعت روي و توسعه فعاليتهاي بازرگاني خارجي در طي دوره مورد رسيدگي و سنوات اخير، آئين نامه معاملات مربوطه به روز رساني نشده و شرکت درخصوص فروش ارز ناشي از کالاي صادراتي و تسويه وجوه مشتريان، فاقد ضوابط يا دستورالعمل مدون مي¬باشد. ضمن آنکه مستنداتي مبني بر چگونگي اعتبارسنجي مشتريان و شرکتهاي کارگزاري طرف قرارداد (در رابطه با کالاهاي اماني نزد آنها) و صرافي صبا (در رابطه با بخشي از منابع حاصل از فروش کالاهاي صادراتي نزد ايشان) در اختيار قرار نگرفته، تضامين کافي از شرکتهاي مزبور نيز اخذ نشده است. بعلاوه در دوره مورد گزارش کليه خريدها و فروشهاي انجام شده با مصوبات هيأت مديره و تصميمات مديريت اجرايي صورت گرفته، ضمن آنکه با توجه به شرايط تحريمي در دوره مالي مورد گزارش بخشي از معاملات با شرکتهاي خارجي از طريق شرکت جي کا اس انجام شده و وجوه دريافتي از خريداران کالا از طريق ساير اشخاص به نيابت از خريدار اصلي به حسابهاي شرکت واريز شده است.
23. 23-سرفصل دريافتني¬ها (يادداشت توضيحي 2-21) شامل مبلغ 1,255 ميليارد ريال (معادل 42,897,422 درهم امارات) مطالبات از شرکت سوپر متال در خصوص انتقال بخشي از وجوه ارزي متعلق به شرکت فرعي بازرگاني توسعه صنعت روي در رابطه با فروشهاي انجام شده در خارج از کشور و همچنين واريز بخشي از مطالبات از مشتريان در رابطه با فروشهاي انجام شده مي¬باشد که به استناد قرارداد دوجانبه مبلغ مزبور نزد شرکت فوق نگهداري مي¬شود. توضيحا مانده طلب از شرکت مزبور در زمان ايجاد (مردادماه 1397) معادل 65,750,000 درهم بوده که تا پايان دوره مالي مورد گزارش معادل 22,852,587 درهم از مانده مزبور وصول شده است. از آنجائيکه شرکت اقدام به اخذ تسهيلات طي دوره مورد گزارش و سال مالي قبل نموده عدم وصول مطالبات فوق براي مؤسسه توجيه نگرديده در نتيجه رعايت صرفه و صلاح شرکت براي مؤسسه محرز نگرديده است.
24. 24-در بررسي¬هاي بعمل آمده دررابطه با رعايت مقررات و ضوابط حاکم بر شرکتهاي پذيرفته شده در بورس و اوراق بهادار بجز در رابطه با داشتن حداقل يک بازارگردان، به مورد بااهميتي که حاکي از عدم رعايت مقررات و ضوابط مذکور توسط شرکت باشد، برخورد نگرديده است.
25. 25-کنترلهاي داخلي حاکم بر گزارشگري مالي شرکت براي دوره مالي مورد گزارش طبق الزامات سازمان بورس و اوراق بهادار بررسي شده است. در اين زمينه و با توجه به محدوديت¬هاي ذاتي کنترلهاي داخلي، اين مؤسسه به مواردي حاکي از وجود نقاط ضعف با اهميت کنترلهاي داخلي حاکم بر گزارشگري مالي، طبق چارچوب فصل دوم دستورالعمل کنترلهاي داخلي مصوب سازمان بورس و اوراق بهادار، برخورد نکرده است.
26. 26-مفاد دستورالعمل حاکميت شرکتي ابلاغي مورخ 12/8/1397 سازمان بورس و اوراق بهادار مورد بررسي قرار گرفته و به استثناي عدم تدوين و تصويب منشور هيأت مديره، استقرار فرآيندهاي ارزيابي اثربخش هيأت مديره و مديرعامل، کميته حسابرسي و ساير کميته¬هاي تخصصي هيأت مديره و مديرعامل، تشکيل جلسات کميته انتصابات تحت نظر هيأت مديره، تشکيل دبيرخانه مستقل هيأت مديره و افشاي رويه¬هاي حاکميت شرکتي و ساختار آن، به مورد حائز اهميت ديگري برخورد نشده است.

29دی1398
موسسه حسابرسي بهمند
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
شريک موسسه بهمند Hooman Hoshi [Sign]8715731398/10/30 19:09:30
مدير موسسه بهمند Ali Mashreghi Arani [Sign]8007351398/10/30 19:15:48