icon

اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای

EN
شرکت:
حمل ونقل بين المللي خليج فارس  
سرمایه ثبت شده:
2,523,904
نماد:
حفارس
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
602303
اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای  6 ماهه منتهی به 1401/06/31 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1401/12/29
وضعیت ناشر:
پذيرفته شده در بورس تهران
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد


گزارش بررسی اجمالی
به هیئت مدیره حمل ونقل بين المللي خليج فارس

1. صورت وضعيت¬ مالي شرکت حمل و نقل بين¬المللي خليج فارس (سهامي عام) در تاريخ 31 شهريورماه 1401 و صورت‌هاي سود و زيان، تغييرات در حقوق مالکانه و جريان‌هاي نقدي آن براي دوره مالي مياني شش ماهه منتهي به تاريخ مزبور، همراه يادداشت¬هاي توضيحي 1 تا 34 پيوست، مورد بررسي اجمالي اين موسسه قرار گرفته است. مسئوليت صورت‌هاي مالي ميان¬دوره¬اي با هيئت¬مديره شرکت است و مسئوليت اين موسسه، بيان نتيجه‌گيري درباره صورت‌هاي مالي ياد شده بر اساس بررسي اجمالي انجام شده مي¬باشد.

2. به استثناي محدوديت مندرج در بند 7، بررسي اجمالي اين موسسه بر اساس استاندارد بررسي اجمالي 2410، انجام شده است. بررسي اجمالي اطلاعات مالي ميان¬دوره¬اي شامل پرس و جو، عمدتا از مسئولين امور مالي و حسابداري و به کارگيري روش¬هاي تحليلي و ساير روش¬هاي بررسي اجمالي است. دامنه بررسي اجمالي به مراتب محدودتر از حسابرسي صورت‌هاي‌ مالي است و در نتيجه، اين موسسه نمي¬تواند اطمينان يابد از همه موضوعات مهمي که معمولا در حسابرسي قابل شناسايي است، آگاه مي¬شود و از اين رو، اظهار نظر حسابرسي ارائه نمي¬کند.

3. اهم موارد قابل ذکر در خصوص دريافتني¬هاي تجاري و ساير دريافتني¬ها موضوع يادداشت توضيحي 17، به شرح زير مي¬باشد: 1-3- سرفصل فوق شامل مبلغ 212 ميليارد ريال اقلام راکد انتقالي از سنوات قبل (از جمله مبلغ 50 ميليارد ريال برداشت شرکت احيا گستر هرمز از صاحبان سهام وقت در سال 1395) مي¬باشد که اقدامات انجام شده در مورد وصول آنها موثر نبوده و از اين بابت صرفا مبلغ 16 ميليارد ريال ذخيره در صورت¬هاي مالي منظور شده است. با توجه به مراتب فوق و عدم ارائه شواهد کافي در مورد قابليت وصول مبالغ مزبور، تعديل حساب¬ها از اين بابت ضروري است، ليکن بدليل عدم دسترسي به مدارک و مستندات کافي، تعيين مبلغ ذخيره مورد نياز از اين بابت ميسر نمي¬باشد. 2-3- با توجه به اختلاف حساب با شرکت¬هاي خدمات حمايتي کشاورزي و پشتيباني امور دام در سنوات قبل عمدتا به دليل عدم اجراي صحيح قراردادهاي في¬مابين، مبلغ 61 ميليارد ريال در سال 1395 (شامل مبلغ 48 ميليارد ريال توسط شرکت پشتيباني امور دام و مبلغ 13 ميليارد ريال توسط شرکت خدمات حمايتي کشاورزي) از حساب¬هاي بانکي شرکت برداشت شده است. در اين خصوص طلب از شرکت خدمات حمايتي کشاورزي و شرکت پشتيباني امور دام در تاريخ صورت وضعيت مالي به ترتيب 391ر94 ميليارد ريال مي باشد. با عنايت به برداشت وجوه فوق و وجود تضامين حسن اجراي تعهدات نزد شرکت¬هاي مذکور جمعا به مبلغ 127 ميليارد ريال و عدم حصول نتيجه از اقدامات انجام شده توسط شرکت در سنوات قبل، احتساب ذخيره کافي از اين بابت در حساب¬ها ضروري است، ليکن به دليل عدم دسترسي به مستندات لازم، تعيين مبلغ ذخيره مورد نياز امکانپذير نمي¬باشد.
4. طبق برگ¬هاي اعلام بدهي عوارض و ماليات بر ارزش افزوده صادره براي عملکرد سال¬هاي 1396 الي 1398، مبلغ 480 ميليارد ريال اصل و مبلغ 572 ميليارد ريال جرائم متعلقه به شرکت ابلاغ شده که مورد اعتراض قرار گرفته، ضمن اينکه عوارض و ماليات بر ارزش افزوده سال¬هاي 1399 و 1400 تا تاريخ اين گزارش رسيدگي نشده است. مضافا طبق يادداشت توضيحي 25، بدهي مربوط به برگ تشخيص ماليات عملکرد سال 1399 به مبلغ 70/6 ميليارد ريال در حساب¬ها شناسايي نشده و ماليات عملکرد دوره مورد گزارش و سال مالي قبل بر اساس سود ابرازي پس از کسر معافيت¬هاي قانوني در حساب¬ها منظور گرديده، ضمن اينکه بدهي مالياتي شرکت پس از کسر مبلغ 73/9ميليارد ريال مبالغ اضافه پرداختي بابت ماليات عملکرد سال مالي 1393 در صورت¬هاي مالي منعکس شده است. با توجه به مراتب فوق و مقررات و سوابق مالياتي شرکت، احتمال بخشودگي بخشي از جرائم متعلقه مزبور و عدم قطعيت تاييد تهاتر پيش¬پرداخت ماليات عملکرد سال مالي 1393 با بدهي قطعي سال¬هاي 1397 و 1398، تعيين مبلغ بدهي قطعي مالياتي و آثار مالي مربوطه بر صورتهاي مالي مورد گزارش ميسر نگرديده است.
5. الزامات ناظر بر گزارشگري مالي در رابطه با ارائه مناسب برخي اطلاعات در صورت¬هاي مالي عمدتا در خصوص معاملات با اشخاص وابسته و انعکاس مبالغ دريافتي و پرداختي در فعاليتهاي تامين مالي صورت جريان¬هاي نقدي، آثار استانداردهاي حسابداري جديد و تجديد نظر شده که در دوره مالي مورد گزارش لازم¬الاجرا شده¬اند، يادداشت-هاي فرعي مربوط به مباني تهيه و اندازه¬گيري استفاده شده در تهيه صورت¬هاي مالي ميان¬دوره¬اي و مبلغ منظور شده به اصلاح اشتباهات (يادداشت توضيحي 28)، رعايت نگرديده است.
6. مخارج تعميرات اساسي دارايي¬هاي ثابت مشهود مرتبط با ناوگان حمل و نقل شرکت به مبلغ 202 ميليارد ريال طي دوره مالي مورد گزارش، به عنوان هزينه دوره در حساب¬ها لحاظ گرديده است. با عنايت به مراتب فوق اعمال تعديلاتي از اين بابت در حساب¬ها ضروري است، ليکن به دليل عدم دسترسي به مستندات کافي از جمله مباني استفاده شده جهت تفکيک مخارج سرمايه¬اي و جاري، تعيين آثار مالي ناشي از مورد ياد شده بر صورت¬هاي مالي ميسر نمي¬باشد.
7. صورت تطبيق درخواستي در خصوص طلب از شرکت مادر تخصصي بازرگاني دولتي ايران (يادداشت توضيحي17) به مبلغ 567ر2 ميليارد ريال ناشي از فروش زمين يزد در سال¬هاي گذشته که تسويه بخشي از بدهي به شرکت مذکور از اين محل صورت پذيرفته و ساير مراودات عملياتي در دوره جاري، تا تاريخ اين گزارش دريافت است. مضافا طبق تاييديه دريافتي از وکيل حقوقي شرکت، تعداد 166 فقره پرونده حقوقي به نفع شرکت (از جمله طلب از شرکت احياگستر هرمز به مبلغ 50 ميليارد ريال موضوع يادداشت توضيحي 17) و تعداد 316 پرونده حقوقي عليه شرکت در مراجع حقوقي ذيربط در جريان بوده که امکان رديابي مدارک دريافتي از واحد حقوقي به طور مشخص با دفاتر شرکت فراهم نشده است. با توجه به مراتب فوق، تعيين آثار احتمالي ناشي از موارد ياد شده، بدليل دسترسي به اطلاعات کافي ميسر نگرديده است.

8. بر اساس بررسي اجمالي انجام شده، به استثناي آثار موارد مندرج در بندهاي 3 الي 6 و همچنين به استثناي آثار تعديلاتي که احتمالا در صورت نبود محدوديت مندرج در بند 7 ضرورت مي يافت، اين موسسه به مواردي که حاکي از عدم ارائه مطلوب صورت¬هاي مالي، از تمام جنبه¬هاي بااهميت، طبق استانداردهاي حسابداري باشد، برخورد نکرده است.

9. نتيجه¬گيري اين موسسه در اثر مفاد بندهاي 9 و 10 ذيل تعديل نشده است: طبق برگ اعلام بدهي سازمان تامين اجتماعي و بازداشت نامه براي پيمان¬هاي خاتمه يافته، مبلغ 254 ميليارد ريال از شرکت مورد گزارش مطالبه شده که در اين خصوص مبلغ 841 ميليارد ريال سپرده¬هاي دريافتني بيمه موضوع يادداشت توضيحي 1-1-17 و مبلغ 67 ميليارد ريال پيش¬پرداخت خدمات بيمه¬اي موضوع يادداشت توضيحي 2-15 در حساب¬ها انعکاس يافته است. در اين خصوص با توجه به راي ديوان عدالت شعبه 13 مورخ 16 تيرماه 1399 به نفع شرکت و نيز اعتراض مجدد سازمان مذکور، برگشت مبالغ به شرکت منوط به اظهار نظر نهايي مقامات ذيصلاح مي¬باشد.
10. با توجه به يادداشت توضيحي 12، دارايي¬هاي ثابت مشهود به استثناي وسائط نقليه و سيلوي فلزي ايستاده از پوشش بيمه¬اي کافي برخوردار نبوده، ضمنا اسناد مالکيت 11 دستگاه کمپرسي دريافتي از شرکت ريل پرداز آريا که به موجب راي شعبه 92 دادگاه عمومي تهران مورخ 28 فروردين¬ماه 1400 الزام به تنظيم سند خودرو به نام شرکت گرديده، تا تاريخ اين گزارش به نام شرکت انتقال نيافته است.

11. مسئوليت "ساير اطلاعات" با هيئت¬مديره شرکت است. "ساير اطلاعات" شامل اطلاعات موجود در گزارش تفسيري مديريت است. نتيجه¬گيري اين موسسه نسبت به صورت¬هاي مالي، در برگيرنده نتيجه¬گيري نسبت به "ساير اطلاعات" نيست و نسبت به آن هيچ نوع اطميناني اظهار نمي¬شود. در ارتباط با بررسي اجمالي صورت¬هاي مالي، مسئوليت اين موسسه مطالعه "ساير اطلاعات" به منظور شناسايي مغايرت¬هاي بااهميت آن با صورت¬هاي مالي يا با اطلاعات کسب شده از فرايند بررسي اجمالي و يا تحريف¬هاي بااهميت است. در صورتيکه اين موسسه به اين نتيجه برسد که تحريف بااهميتي در "ساير اطلاعات" وجود دارد، بايد اين موضوع را گزارش کند. همانطور که در بخش "مباني نتيجه¬گيري مشروط" در بالا توضيح داده شده است، اين موسسه توجه استفاده¬کنندگان را به آثار موارد مطروحه در بندهاي 3 الي 6 اين گزارش بر "ساير اطلاعات" جلب مي¬نمايد. مضافا اين موسسه به دليل عدم دسترسي به اطلاعات لازم، نتوانسته است شواهد حسابرسي کافي و مناسب در خصوص موارد مندرج در بند 7 بدست آورد. از اينرو، اين موسسه نمي تواند نتيجه گيري کند که "ساير اطلاعات" در ارتباط با اين موضوع حاوي تحريف بااهميت است يا خير.

12. با توجه به يادداشت توضيحي 18، معاملات انجام شده طي دوره مالي مورد بررسي، به دليل محدوديت موجود در حساب¬هاي بانکي شرکت، عمدتا از طريق حساب مشترک سهامداران عمده صورت گرفته است.
13. مفاد دستورالعمل اجرايي افشاي اطلاعات شرکت¬هاي ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص ارائه به موقع صورتجلسات مجامع عمومي به مرجع ثبت شرکت¬ها و افشاي نسخه¬اي از صورتجلسه مجامع عمومي مربوطه، افشاي فوري رويدادهاي موثر بر فعاليت، تغيير در ترکيب اعضاي هيئت¬مديره، تعديلات سنواتي بااهميت، مفاد مواد 6، 10 و 11 دستورالعمل پذيرش اوراق بهادار در ارتباط با نسبت حقوق صاحبان سهام به کل دارايي¬ها و بند 10 ماده 25 در خصوص تاييد تغييرات اساسنامه ناشر توسط سازمان بورس و اوراق بهادار رعايت نشده است. همچنين ضوابط تهيه گزارش تفسيري مديريت در خصوص مقايسه¬ جريان¬هاي نقدي با دوره مشابه، بررسي تحليل عملکرد دوره¬اي در مقايسه با انتظارات و ميزان دستيابي به اهداف مدنظر قرار نگرفته است.
14. دستورالعمل حاکميت شرکتي ابلاغيه مورخ 12 آبان¬ماه 1397 سازمان بورس و اوراق بهادار، مورد ارزيابي اين موسسه قرار گرفته و بر اساس بررسي¬هاي انجام شده، اقدامات لازم عمدتا در خصوص تدوين و اطلاع رساني ساز و کار مناسب جهت جمع¬آوري و رسيدگي به گزارش¬هاي نقض قوانين و مقررات، نارسايي در شرکت توسط اشخاص مختلف و نظارت بر اجراي آن، تشکيل کميته¬هاي انتصابات و جبران خدمات و استقرار فرايند ارزيابي و مستندسازي اثربخشي هيئت¬مديره، مدير عامل و کميته حسابرسي، تشکيل دبيرخانه مستقل هيئت¬مديره و درج برخي از اطلاعات اعضاي هيئت¬مديره در پايگاه اينترنتي شرکت به عمل نيامده است.

24آبان1401
موسسه حسابرسي و خدمات مديريت آزموده کاران
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
شريک موسسه آزموده کاران Masoud Sourani [Sign]9118901401/08/30 20:54:55
شريک موسسه آزموده کاران Ali Asghar Farokh [Sign]8005921401/08/30 21:01:02
مدير موسسه آزموده کاران Masoud Bakhtiari Sojebalaghi [Sign]8001191401/08/30 21:04:59