icon

اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای

EN
شرکت:
چرخشگر
سرمایه ثبت شده:
952,095
نماد:
خچرخش
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
343025
اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای  6 ماهه منتهی به 1398/06/31 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1398/12/29
وضعیت ناشر:
پذيرفته شده در بورس تهران
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد


گزارش بررسی اجمالی
به هیئت مدیره چرخشگر

1. صورت وضعيت مالي تلفيقي گروه و شرکت چرخشگر (سهامي عام) در تاريخ 31 شهريور ماه 1398 و صورتهاي سود و زيان، سود و زيان جامع، تغييرات در حقوق مالکانه و جريانهاي نقدي تلفيقي گروه و شرکت اصلي براي دوره مالي شش ماهه منتهي به تاريخ مزبور، همراه با يادداشتهاي توضيحي 1 تا 40 پيوست، مورد بررسي اجمالي اين مؤسسه قرار گرفته است. مسئوليت صورتهاي مالي ميان دوره اي با هيأت مديره شرکت است. مسئوليت اين مؤسسه، بيان نتيجه گيري درباره صورتهاي مالي ياد شده براساس بررسي اجمالي انجام شده، است.

2. به استثناي محدوديتهاي مندرج در بندهاي 3 و 6 زير، بررسي اجمالي اين مؤسسه‌ براساس‌ "استاندارد‌ بررسي اجمالي 2410"، انجام‌ شده‌ است‌. بررسي اجمالي اطلاعات مالي ميان دوره اي شامل پرس و جو، عمدتا از مسئولين امور مالي و حسابداري و بکارگيري روشهاي تحليلي و ساير روشهاي بررسي اجمالي است. دامنه بررسي اجمالي به مراتب محدودتر از حسابرسي صورتهاي مالي است و در نتيجه، اين مؤسسه نمي تواند اطمينان يابد از همه موضوعات مهمي که معمولا در حسابرسي قابل شناسايي است، آگاه مي شود و از اين رو، اظهارنظر حسابرسي ارائه نمي‌کند.

3. شرکت اصلي طي سالهاي مالي 1396 و 1397، در راستاي قرارداد و الحاقيه مورخ 26/10/1391 منعقده با شرکت رنو پارس بابت توليد، مونتاژ و تأمين گيربکس خودرو، از بابت جبران خسارت کسري تأمين قطعات گيربکس ال 90، از سوي شرکت رنو پارس، به ترتيب مبالغ 099 37 و 894 156 ميليون ريال درآمد محاسبه و به حساب سرفصل درآمدهاي عملياتي، موضوع يادداشت توضيحي 5 صورتهاي مالي، به طرفيت مطالبات از شرکت رنو پارس شناسايي نموده است. شرکت مورد گزارش با وجود تسري موضوع کسري تأمين قطعات در دوره مالي جاري با توجه به مدت قرارداد بين طرفين، از اين بابت مبلغي براي دوره مالي مورد بررسي محاسبه و شناسايي ننموده، در حالي که در دوره مالي شش ماهه مشابه سال گذشته، از اين بابت مبلغ 959 42 ميليون ريال درآمد شناسايي گرديده است. همچنين در طي سال مالي گذشته و دوره مالي مورد بررسي، شرکت مورد بررسي اقدام به فروش به ترتيب120 3 و 10 دستگاه گيربکس ال 90، موضوع قرارداد فيمابين شرکت چرخشگر با شرکت رنو پارس، به غير از شرکت طرف حساب قرارداد مورد اشاره، به ترتيب به شرکتهاي ايران خودرو و بازرگاني سايپا يدک به مبالغ 400 140 و 900 ميليون ريال نموده که براساس صورت تطبيق تهيه شده فيمابين شرکت مورد گزارش و شرکت ايران خودرو، تعيين قيمت گيربکس هاي فروش رفته به شرکت ايران خودرو در سال مالي گذشته، منوط به بررسي در کميسيون خريد شرکت طرف حساب گرديده که تاکنون تعيين تکليف نگرديده است. با توجه به مراتب فوق و اينکه شرکت رنو پارس از سال مالي گذشته مراودات تجاري خود را با شرکت مورد گزارش قطع نموده و همچنين عدم دريافت پاسخ تأييديه درخواستي اين مؤسسه از طرف حساب، تعيين تعديلات احتمالي که در صورت دسترسي به مستندات کافي در ارتباط با موارد مطروحه بر صورتهاي مالي مورد بررسي ضرورت مي يافت، در شرايط فعلي براي اين مؤسسه مشخص نمي باشد.
4. با توجه به قطع مراودات شرکت رنو پارس با شرکت اصلي در سال مالي گذشته در خصوص توليد و فروش گيربکس سواري، به شرح يادداشت توضيحي 2-5 و عدم توليد و فروش در دوره مالي مورد بررسي از اين بابت، اطلاعات مرتبط با فعاليت تجاري مزبور در رعايت استانداردهاي حسابداري، مي بايست در صورتهاي مالي مورد گزارش به عنوان عمليات متوقف شده، طبقه بندي و ارائه مي گرديد. همچنين شرکت اصلي از بابت ذخيره گارانتي محصولات فروش رفته در دوره مالي مورد گزارش و دوره مالي شش ماهه سال قبل، موضوع يادداشت توضيحي 1-10-3 صورتهاي مالي، مبلغي را محاسبه و شناسايي ننموده است. لذا تعديل حسابها از بابت موارد مطروحه منجر خواهد گرديد که سرفصلهاي زيان دوره جاري و سود انباشته، به ترتيب افزايش و کاهش يابند.
5. براساس استانداردهاي حسابداري ناظر بر تهيه صورتهاي مالي تلفيقي، صورتهاي‌ مالي‌ تلفيقي‌ بايد با استفاده‌ از رويه ‌هاي‌ حسابداري‌ يکسان‌ در مورد معاملات‌ و ساير رويدادهاي‌ مشابهي‌ که‌ تحت‌ شرايط‌ يکسان‌ رخ‌ داده‌اند، تهيه‌ شود که در اين خصوص شرکت اصلي در سال 1394 از سرفصل داراييهاي ثابت مشهود، زمين خود را تجديد ارزيابي نموده، ليکن در شرکت فرعي- زرين فن آور چرخشگر، تغيير در رويه مزبور صورت نپذيرفته است. در ضمن در سال تحصيل سرمايه گذاري در سهام شرکت فرعي- سال 1390- مازاد بهاي تمام شده سرمايه‌گذاري بر خالص ارزش دفتري داراييهاي شرکتهاي سرمايه ‌پذير، در تاريخ تملک، به عنوان سرقفلي (موضوع يادداشت توضيحي 14 صورتهاي مالي) محاسبه و در صورتهاي مالي تلفيقي تاکنون ملاک استهلاک قرار گرفته است، در حالي که طبق شواهد موجود و گزارش کارشناسي تحصيل سرمايه گذاري، مبلغ مازاد پرداختي بابت بهاي تمام شده سرمايه گذاري نسبت به خالص ارزش دفتري داراييهاي شرکتهاي سرمايه ‌پذير در تاريخ تملک مربوط به تفاوت ارزش منصفانه و ارزش دفتري داراييهاي ثابت مشهود شرکت فرعي بوده است. همچنين با وجود مبادلات درون گروهي بين شرکتهاي گروه، تعديلات لازم از اين بابت در صورتهاي مالي تلفيقي صورت نگرفته است و ضمنا در تاريخ ترازنامه، بين طرفين مغايرت وجود داشته است. ضمن اينکه اطلاعات درخواستي از حسابرسان شرکت فرعي، نيز واصل نگرديده است. با توجه به مراتب فوق، هر چند تعديلات از اين بابت ضروري بوده، ليکن به علت عدم دسترسي به مستندات کافي، تعيين آثار مالي آن بر صورتهاي مالي تلفيقي مورد گزارش، در شرايط فعلي براي اين مؤسسه مقدور نگرديده است.
6. سرفصلهاي دريافتني هاي تجاري و ساير دريافتني ها و پيش پرداختها، موجودي مواد و کالا، داراييهاي ثابت مشهود و ساير داراييها، موضوع يادداشتهاي توضيحي 17 و 19، 20، 8-13 و 2-18 صورتهاي مالي، شامل مبلغ 354 25، 773 2، 949 6 و 221 9 ميليون ريال، به ترتيب مربوط به مطالبات راکد و انتقالي از سنوات مالي گذشته، موجوديهاي راکد و سنواتي، داراييهاي در دست تکميل معوق و پروژه هاي معوق شرکت اصلي بوده که از اين بابت مبلغ 324 1 ميليون ريال کاهش ارزش شناسايي گرديده است. همچنين در شرکت فرعي- زرين فن آور چرخشگر، مبلغ 885 15 ميليون ريال مربوط به طلب از شرکت زد اف آلمان نقل از سال مالي قبل بوده که تاکنون وصول نشده و صورت تطبيق حسابها نيز با طرف حساب تهيه نشده و در ضمن مبلغ 828 1 ميليون ريال از مطالبات بابت مبالغ پرداختي به سازمان تأمين اجتماعي معوق مي باشد. در ضمن در خصوص صورت تطبيق حسابهاي تهيه شده با شرکت زامياد در تاريخ ترازنامه مورد گزارش، مبلغ 400 19 ميليون ريال مغايرت نامساعد وجود داشته است. با توجه به موارد مطروحه و عدم دسترسي به مستندات کافي در ارتباط با قابليت بازيافت داراييهاي مزبور و نحوه رفع مغايرت ياد شده، تعيين تعديلات احتمالي از اين بابت، بر صورتهاي مالي مورد گزارش در حال حاضر براي اين مؤسسه ميسر نگرديده است.

7. براساس بررسي اجمالي انجام شده، به استثناي آثار موارد مندرج در بندهاي 4 و 5 و همچنين به استثناي آثار تعديلات احتمالي که در صورت نبود محدوديتهاي مندرج در بندهاي 3 و 6 ضرورت مي يافت، اين مؤسسه به مواردي که حاکي از عدم ارائه مطلوب صورتهاي مالي ياد شده در بالا، از تمام جنبه هاي با اهميت، طبق استانداردهاي حسابداري باشد، برخورد نکرده است.

8. به شرح ياداشت توضيحي 29 صورتهاي مالي، ماليات عملکرد شرکت اصلي تا پايان سال مالي 1396 قطعي و ترتيب پرداخت آن داده شده است. وضعيت ماليات و عوارض ارزش افزوده شرکت نيز، تا پايان سال 1396 مورد رسيدگي قطعي قرار گرفته است. در ضمن در شرکت فرعي- زرين فن آور چرخشگر، بابت عملکرد سالهاي 1394 و 1395 آن در مجموع مبلغ 864 3 ميليون ريال بيشتر از ماليات ابرازي آن، ماليات تشخيص گرديده که نسبت به آنها اعتراض گرديده است. همچنين بابت عملکرد سالهاي مالي گذشته و مورد گزارش گروه و شرکت اصلي، به ترتيب طبق سود ابرازي با اعمال معافيتهاي مقرر و داشتن زيان خالص، ذخيره ماليات ملاک شناسايي قرار گرفته است. با توجه به مراتب فوق، هر چند کسري ذخيره شرکت از بابت موارد مطروحه محتمل بوده، ليکن تعيين ميزان بدهي قطعي گروه، منوط به رسيدگي نهايي و اعلام نظر مقامات مربوط مي باشد.
9. موجودي مواد و کالا، موضوع يادداشت توضيحي 20 صورتهاي مالي، در تاريخ ترازنامه داراي پوشش بيمه اي به طور کامل نبوده است. نتيجه گيري اين مؤسسه در اثر مفاد بندهاي 8 و 9 فوق، مشروط نشده است.

10. صورتهاي مالي دوره مالي شش ماهه منتهي به 31 شهريور ماه 1397 و صورتهاي مالي سال مالي منتهي به 29 اسفند ماه 1397 شرکت مورد گزارش، توسط مؤسسه حسابرسي ديگري به ترتيب، مورد بررسي اجمالي و مورد حسابرسي قرار گرفته و در گزارشات مورخ 14 آبان ماه 1397 و مورخ 14 ارديبهشت ماه 1398 آن مؤسسه، نسبت به صورتهاي ميان دوره¬اي نتيجه گيري مشروط و نسبت به صورتهاي مالي مزبور اظهار نظر مقبول، ارائه شده است.

11. مسئوليت "ساير اطلاعات" با هيأت مديره شرکت است. "ساير اطلاعات" شامل اطلات موجود در گزارش تفسيري مديريت است. نتيجه گيري اين مؤسسه نسبت به صورتهاي مالي، در برگيرنده نتيجه گيري نسبت به "ساير اطلاعات" نيست و نسبت به آن هيچ نوع اطميناني اظهار نمي شود. در ارتباط با حسابرسي صورتهاي مالي، مسئوليت اين مؤسسه مطالعه "ساير اطلاعات" به منظور شناسايي مغايرتهاي با اهميت آن با صورتهاي مالي يا با اطلاعات کسب شده در فرآيند حسابرسي و يا تحريف هاي با اهميت است. در صورتي که اين مؤسسه، به اين نتيجه برسد که تحريف با اهميتي در "ساير اطلاعات" وجود دارد، بايد اين موضوع را گزارش کند. همانطور که در بخش "مباني نتيجه گيري مشروط" در بالا توضيح داده شده است اين مؤسسه به اين نتيجه رسيده است که "ساير اطلاعات" حاوي تحريفهاي با اهميت به شرح بندهاي 4 و 5 اين گزارش مي باشد. همچنين در ارتباط با بندهاي 3 و 6 "مباني نتيجه گيري مشروط"، در تاريخ ترازنامه اين مؤسسه به دليل عدم دسترسي به اطلاعات لازم، نتواسته است شواهد حسابرسي کافي به ترتيب، در خصوص مراودات با شرکت رنو پارس و قابليت بازيافت داراييهاي شرکت، بر صورتهاي مالي مورد بررسي، بدست آورد. از اين رو، اين مؤسسه نمي تواند نتيجه گيري کند که "ساير اطلاعات" در ارتباط با اين موضوع حاوي تحريف با اهميت است يا خير.

12. اين مؤسسه در ارتباط با موارد عدم رعايت مفاد ضوابط و مقررات وضع شده توسط سازمان بورس و اوراق بهادار، در شرکت مورد گزارش به جزء، ارائه به موقع اطلاعات و صورتهاي مالي ميان دوره اي در مقطع 3 ماهه حسابرسي نشده (با يک روز تأخير)، ارائه به موقع اطلاعات و صورتهاي مالي ميان دوره اي 6 ماهه حسابرسي شده شرکت تحت کنترل، ارائه به موقع صورتجلسه مجمع عمومي عادي به مرجع ثبت شرکتها و افشاي ابلاغ آن، افشاي فوري محدود شدن و توقف بخشي از فعاليت شرکت و همچنين توقف فعاليت با مشتريان و عرضه کنندگان عمده، افشاي فوري تعيين و تغيير در نمايندگان اشخاص حقوقي هيأت مديره با توجه به مجمع عمومي عادي مورخ 25/02/1398 و داشتن حداقل يک بازار گردان، به مورد با اهميت ديگري برخورد ننموده است. در ضمن براساس بررسي کنترلهاي داخلي حاکم بر گزارشگري مالي طبق چک ليست ابلاغي، با توجه به محدويتهاي ذاتي کنترلهاي داخلي، در اين خصوص در شرکت مورد گزارش، تهيه منشور کميته حسابرسي شرکت، تهيه منشور و آيين نامه رفتاري حرفه اي براي واحد حسابرسي داخلي، تجزيه و تحليل ريسکهاي فعاليت شرکت، تهيه مکانيزيم هاي لازم براي اطمينان معقول از اثر بخشي حسابرسي داخلي و کنترلهاي داخلي و مستندسازي ساختار کنترلهاي داخلي و همچنين ارائه يافته هاي واحد حسابرسي داخلي به حسابرسان مستقل، رعايت نگرديده است.
13. مفاد دستورالعمل حاکميت شرکتي مصوب سازمان بورس و اوراق بهادار، در شرکت مورد گزارش در ارتباط با مراتب، مفاد تبصره 6 ماده 4، در خصوص عدم عضويت اعضاي هيأت مديره در ساير شرکتها، مفاد ماده 8، در خصوص کارکرد واحد حسابرسي داخلي، مطابق با ضوابط و مقررات سازمان بورس، مفاد ماده 9، در خصوص بررسي هيأت مديره بابت سيستم کنترلهاي داخلي، مفاد ماده 13، در خصوص انتخاب هيأت عامل، جانشين يا قائم مقام مديرعامل، مفاد ماده 15، در خصوص تشکيل کميته هاي تخصصي هيأت مديره، مفاد ماده 16، مستند سازي اثر بخشي کميته حسابرسي و ساير کميته ‌هاي تخصصي هيأت مديره، مفاد ماده 21، دبيرخانه مستقل بابت هيأت مديره، مفاد ماده 24، در خصوص درج جلسات برگزار شده هيأت مديره و کميته هاي تخصصي در گزارش ساليانه هيأت مديره به مجمع عمومي صاحبان سهام سال قبل، مفاد ماده 38، در خصوص حداقل زمان درج آگهي دعوت به مجمع عمومي عادي صاحبان سال قبل، قبل از برگزاري در روزنامه، در مورد انتخاب اعضاي هيأت مديره شرکت، مفاد ماده 42، در خصوص درج مشخصات اعضاي هيأت مديره، کميته هاي تخصصي هيأت مديره و حقوق و مزاياي مديران اصلي شرکت و رويه هاي حاکميت شرکتي و ساختار آن در پايگاه اينترنتي شرکت و همچنين افشاي آن در يادداشت جداگانه در گزارش تفسيري مديريت و مفاد ماده 43، ارائه گزارش هيأت مديره در گزارش تفسيري مديريت در خصوص اقدامات شرکت در رابطه با رعايت اصول حاکميت شرکتي، رعايت نگرديده است.

05آذر1398
موسسه حسابرسي و خدمات مالي فاطر
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
شريک موسسه فاطر Mehdi Keshavarz Bahadori [Sign]8917071398/10/25 13:41:42
مدير موسسه فاطر Mohammad Reza Naderian [Sign] 1398/10/25 13:43:19