icon

اطلاعات و صورت‌های مالی تلفیقی

EN
شرکت:
زامياد  
سرمایه ثبت شده:
5,529,892
نماد:
خزاميا
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
341006
اطلاعات و صورت‌های مالی تلفیقی  12 ماهه منتهی به 1394/12/29 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1394/12/29
وضعیت ناشر:
پذيرفته شده در بورس تهران
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد


گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی
به مجمع عمومی صاحبان سهام زامياد

1. صورتهاي مالي تلفيقي گروه و شرکت زامياد (سهامي عام) شامل ترازنامه‏‏‏‏‏‏ها به تاريخ 29 اسفندماه 1394 و صورتهاي سود و زيان، سود و زيان جامع و جريان وجوه نقد براي سال مالي منتهي به تاريخ مزبور و يادداشتهاي توضيحي 1 تا 33 توسط اين سازمان، حسابرسي شده است.

2. مسئوليت تهيه صورتهاي مالي ياد شده طبق استانداردهاي حسابداري، با هيئت‌مديره شرکت است. اين مسئوليت شامل طراحي، اعمال و حفظ کنترلهاي داخلي مربوط به تهيه صورتهاي مالي است به گونه‌اي که اين صورتها، عاري از تحريف با اهميت ناشي از تقلب يا اشتباه باشد.

3. مسئوليت اين سازمان، اظهارنظر نسبت به صورتهاي مالي ياد شده براساس حسابرسي انجام شده طبق استانداردهاي حسابرسي است. استانداردهاي مزبور ايجاب مي‌کند اين سازمان الزامات آيين رفتار حرفه‌اي را رعايت و حسابرسي را به گونه‌اي برنامه‌ريزي و اجرا کند که از نبود تحريف بااهميت در صورتهاي مالي، اطمينان معقول کسب شود. حسابرسي شامل اجراي روشهايي براي کسب شواهد حسابرسي درباره مبالغ و ديگر اطلاعات افشا شده در صورتهاي مالي است. انتخاب روشهاي حسابرسي، به قضاوت حسابرس، از جمله ارزيابي خطرهاي تحريف با اهميت ناشي از تقلب يا اشتباه در صورتهاي مالي، بستگي دارد. براي ارزيابي اين خطرها، کنترلهاي داخلي مربوط به تهيه و ارائه صورتهاي مالي به منظور طراحي روشهاي حسابرسي مناسب شرايط موجود، و نه به قصد اظهارنظر نسبت به اثربخشي کنترلهاي داخلي واحد تجاري، بررسي مي‌شود. حسابرسي همچنين شامل ارزيابي مناسب بودن رويه‌هاي حسابداري استفاده شده و معقول بودن برآوردهاي حسابداري انجام شده توسط هيئت‌مديره و نيز ارزيابي کليت ارائه صورتهاي مالي است. اين سازمان اعتقاد دارد که شواهد حسابرسي کسب شده، براي اظهارنظر مشروط نسبت به صورتهاي مالي کافي و مناسب است. همچنين اين سازمان مسئوليت دارد ضمن ايفاي وظايف بازرس قانوني، موارد لازم و نيز موارد عدم رعايت الزامات قانوني مقرر در اصلاحيه قانون تجارت و مفاد اساسنامه شرکت را به مجمع عمومي عادي صاحبان سهام گزارش کند.

4. 4-اهم موارد قابل ذکر در خصوص سرفصل هاي دريافتني‏هاي تجاري و غيرتجاري و پيش‏پرداختهاي شرکت اصلي بشرح ذيل مي‏باشد: 1-4-سرفصل دريافتني‏هاي تجاري و غير تجاري و پيش‏پرداختها (يادداشتهاي توضيحي 5 و7) مشتمل بر مبلغ 130ر1 ميليارد ريال اقلام راکد و سنواتي است که عمدتا مربوط به اسناد سررسيد گذشته به مبلغ 031ر1 ميليارد ريال مربوط به خريداران خودروهاي شرکت ميباشد که عليرغم پيگيريهاي حقوقي و کيفري تا تاريخ اين گزارش وصول نگرديده و از اين بابت صرفا مبلغ 35 ميليارد ريال ذخيره مطالبات مشکوک‏الوصول در سنوات قبل در حسابها منظور شده است، با توجه به مراتب فوق و رسيدگيهاي انجام شده هر چند احتساب ذخيره اضافي در خصوص بخشي از مطالبات فوق ضرورت دارد ليکن به علت عدم دسترسي به مدارک و مستندات مورد نياز، امکان تعيين ميزان دقيق آن، براي اين سازمان ميسر نمي‏باشد.
4. 4-2-سرفصل دريافتني‏هاي تجاري و غيرتجاري (يادداشت توضيحي 5) شامل مبلغ 95 ميليارد ريال اقلام راکد و سنواتي به ترتيب شامل مبلغ 83 ميليارد ريال طلب از سازمان شهرداري ها و دهياريهاي کل کشور در ارتباط با فروش خودرو و مبلغ 12 ميليارد ريال از ستاد تبصره 13 بابت طرح خودروهاي فرسوده مي‌باشد. همچنين در ارتباط با بخشي از طلب از شرکت FAW در خصوص کليم قطعات به مبلغ 236 ميليارد ريال مستنداتي مبني‌بر پذيرش مبلغ کليم توسط شرکت FAW ارائه نشده است. تائيديه هاي درخواستي اين سازمان از طرفهاي تجاري فوق‏الذکر دريافت نگرديده، ضمن آنکه سازمان شهرداريها و دهياري‏ها مدعي خسارت بوده و در اين خصوص معادل 221 ميليارد ريال ضمانت‏نامه بانکي نيز در اختيار آن سازمان ميباشد که ساليانه تمديد مي‏گردد. با توجه به عدم دسترسي به مستندات مربوط به قابليت بازيافت آنها، آثار مالي احتمالي ناشي از تسويه کامل مطالبات مذکور بر صورتهاي مالي مورد گزارش، براي اين سازمان مشخص نمي‏باشد.
5. باتوجه به يادداشتهاي توضيحي 8 و 5-1-5، سرمايه‌گذاري در شرکت طراحي و مهندسي بهنگام آفرين سايپا (شرکت فرعي) و مطالبات از آن شرکت به ترتيب به مبالغ 33 و 197 ميليارد‌ريال مي‌باشد. مضافا مبلغ 41 ميليارد‌ريال از قالبهاي شرکت نيز بصورت اماني نزد آن شرکت است. زيان انباشته شرکت مذکور در تاريخ ترازنامه معادل مبلغ 30 ميليارد ريال مي‌باشد ضمن آنکه عمليات شرکت از سال قبل متوقف و ماشين آلات و خطوط توليد و کليه پرسنل آن به شرکتهاي گروه منتقل گرديده است. همچنين صورت تطبيق تهيه شده در خصوص حسابهاي في مابين نيز حاکي از مبلغ 74 ميليارد ريال مغايرت نامساعد ميباشد. باتوجه به مراتب فوق و به علت عدم ارائه مستندات مربوط به چگونگي و نحوه بازيافت سرمايه گذاري، تسويه مطالبات و رفع مغايرت مذکور، هر گونه اثرات مالي از اين بابت بر صورتهاي مالي، براي اين سازمان مشخص نگرديده است.
6. طبق برگهاي تشخيص صادره توسط سازمان امور مالياتي براي شرکت اصلي، ماليات عملکرد سال‌هاي مالي 1391 و 1392 به مبلغ 78 ميليارد ريال (يادداشت توضيحي 13)، ماليات تکليفي و حقوق سنوات 1389 لغايت 1392 به مبلغ 52 ميليارد ريال و جرائم مربوط به ماليات بر ارزش افزوده سنوات 1387 لغايت 1390 به مبلغ 315 ميليارد ريال تعيين گرديده که بعلت اعتراض شرکت ذخيره لازم از اين بابت در حسابها منظور نشده و همچنين براي عملکرد سال 1393 و سال مالي مورد گزارش بعلت زيان ابرازي ذخيره ماليات محاسبه نگرديده است. با توجه به مراتب فوق و سوابق مالياتي شرکت احتساب ذخيره ماليات در حسابها ضروريست، ليکن تعيين ميزان دقيق آن منوط به مشخص شدن نتيجه اعتراض شرکت و رسيدگي و اعلام نظر نهايي مقامات مالياتي مي‏باشد.
7. تا تاريخ اين گزارش، پاسخ تائيديه درخواستي درخصوص سرفصل‌هاي دريافتني‏هاي تجاري و غير تجاري و پيش‌پرداختها به شرح يادداشت‌هاي توضيحي 5 و 7 جمعا به مبلغ 235 ميليارد‌ريال (عمدتا مربوط به شرکتهاي مگاموتور،TGI و ايويکو)، پرداختني‏هاي تجاري و غيرتجاري به شرح يادداشت توضيحي 12 به مبلغ 434 ميليارد ريال (عمدتا شرکتهاي سازه گسترسايپا و سايپا يدک)و تأييديه‌هاي خاص درخواستي بابت کالاي اماني و محصولات اماني نزد ديگران به مبلغ 34 ميليارد‌ريال واصل نگرديده است. با توجه به مراتب فوق، اثرات ناشي از تعديلات احتمالي که در صورت دريافت تائيديه‌هاي واصل نشده بر صورتهاي مالي مورد گزارش ضرورت مي‌يافت، براي اين سازمان مشخص نمي‌باشد.
8. در سال مالي مورد گزارش بشرح يادداشتهاي توضيحي 2-1-12 و 4-1-5 مبلغ 287 ميليارد ريال از هزينه‏هاي مالي تحقق يافته شرکت برگشت و بعنوان سهم شرکتهاي سازه‏گستر سايپا و مگاموتور از تسهيلات مالي واگذار شده به حساب شرکتهاي مذکور منظور شده است. با توجه به اينکه شرکتهاي فوق از فروشندگان قطعات و جزو طلبکاران شرکت بوده‌اند و در اين خصوص مستندات مربوط به واگذاري تسهيلات، توافق في‏مابين مبني بر احتساب بهره و پذيرش آن توسط شرکتهاي مذکور ارائه نشده، قطعيت احتساب هزينه مذکور براي اين سازمان محرز نگرديده است. با توجه به مراتب فوق اثرات مالي ناشي از توافق نهايي في‌مابين و قطعيت موضوع بر صورتهاي مالي مورد گزارش، در حال حاضر براي اين سازمان مشخص نمي‌باشد.

9. به نظراين سازمان ،به استثناي آثار موارد مندرج در بندهاي 1-4 و6 همچنين به استثناي آثار احتمالي مواد مندرج در بندهاي 2-4 ، 5 ، 7 و 8، صورت هاي مالي ياد شده در بالا، وضعيت مالي گروه و شرکت زامياد (سهامي عام) در تاريخ 29 اسفندماه 1394 و عملکرد مالي و جريانهاي نقدي گروه و شرکت را براي سال مالي منتهي به تاريخ مزبور، از تمام جنبه هاي با اهميت، طبق استانداردهاي حسابداري، به نحو مطلوب نشان مي‏دهد.

10. همانگونه که در يادداشت توضيحي 2-27 منعکس است، در سال مالي مورد گزارش طبق صورت‌جلسه في‌‌مابين نمايندگان دو شرکت زامياد و ايويکو مبلغ 2 ميليون يورو (معادل 62/8 ميليارد ريال) از تتمه بدهي شرکت مورد گزارش در جهت کمک به شرکت زامياد بعنوان تخفيف در نظر گرفته شده که در دفاتر شرکت مورد رسيدگي به حساب ساير درآمدهاي غير‏عملياتي منظور شده است. قطعيت تخفيف مذکور و تسويه بدهي طبق مفاد صورتجلسه منوط به تأييد نهايي آن توسط مديريت شرکت ايويکو مي‌باشد که تاکنون اعلام نشده است. اظهارنظر اين سازمان در اثر مفاد اين بند مشروط نشده است.

11. در سال مالي مورد گزارش تعداد 50 دستگاه اتوبوس با شرايط نقد و اقساط به شرکت نداي به‏آوران فروخته شده ليکن تا کنون توسط خريدار خودروها از شرکت خارج نگرديده است. طبق مفاد قرارداد خريدار بايستي در قبال چکهاي پرداختي ضمانتنامه معتبر از شرکت واحد اتوبوس‏راني تهران ارائه نمايد، ليکن تا تاريخ اين گزارش ضمانت‏نامه مذکور ارائه نشده است.
12. در سال مالي مورد گزارش از بابت ارزيابي بهاي ديوار احداثي توسط شرکت مگاموتور در حريم زمين سايت جنوبي شرکت به متراژ 850ر4 متر مربع، بدون اخذ نظر کارشناس رسمي و اصلاح اسناد مالکيت طبق توافق مسئولين مالي دو شرکت مبلغ 26/6 ميليارد ريال به عنوان درآمد حاصل از فروش دارايي ثابت در حساب‌ها شناسايي شده است. که در اين خصوص مستندات مربوط به نحوه قيمت گذاري ملک مذکور به اين سازمان ارائه نشده است.
13. مفاد ماده 22 قانون ارتقا سلامت اداري و مقابله با فساد درخصوص اخذ نظر شوراي عالي انفورماتيک نسبت به اصالت نرم‌افزارهاي مورد استفاده شرکت بطور کامل رعايت نگرديده است.
14. پيگيريهاي شرکت جهت انجام تکاليف مقرر در مجمع عمومي عادي مورخ 1394/4/24 صاحبان سهام، درخصوص بندهاي 1-4، 2-4، 5، 6، و 17 اين گزارش و در موارد زير به نتيجه نرسيده است: 1-14-اخذ پايان‌کار از شهرداري درخصوص بناهاي احداث شده از سال 1375. 2-14-اخذ سند مالکيت زمين کردان کرج و زمين رستوران شرکت.
15. معاملات مندرج در يادداشت توضيحي 3-32 ، بعنوان کليه معاملات مشمول ماده 129 اصلاحيه قانون تجارت که طي سال مالي مورد گزارش انجام شده و توسط هيئت‌مديره شرکت به اطلاع اين سازمان رسيده، مورد بررسي قرار گرفته است. در مورد معاملات مذکور، مفاد ماده فوق مبني بر کسب مجوز از هيئت‌مديره و عدم شرکت مدير ذينفع در رأي‌گيري به استثناي بند 12 اين گزارش رعايت شده است. مضافا به نظر اين سازمان، معاملات مزبور براساس روابط خاص في‌مابين شرکتهاي عضو گروه سايپا صورت پذيرفته است که تصويب نهايي آن در صلاحيت مجمع عمومي صاحبان سهام مي‏باشد.
16. گزارش هيئت‌مديره درباره فعاليت و وضع عمومي شرکت، موضوع ماده 232 اصلاحيه قانون تجارت، که به منظور تقديم به مجمع عمومي عادي صاحبان سهام تنظيم گرديده، مورد بررسي اين سازمان قرار گرفته است. با توجه به رسيدگيهاي انجام شده و در نظر داشتن موارد مندرج در اين گزارش، نظر اين سازمان به موارد بااهميتي که حاکي از مغايرت اطلاعات مندرج در گزارش مذکور با اسناد و مدارک ارائه شده از جانب هيأت‌مديره باشد، جلب نشده است.
17. ضوابط و مقررات وضع شده توسط سازمان بورس و اوراق بهادار به شرح زير رعايت نشده است: 1-17-ارسال صورتهاي مالي ميان‌دوره‌اي (حسابرسي شده) در موعد مقرر. 2-17-ارسال پيش‌بيني عملکرد سالانه شرکت اصلي (حسابرسي شده) در موعد مقرر. 3-17-ارائه اطلاعات و صورت مالي شرکت تحت کنترل در موعد مقرر. 4-17-ارائه پيش‌بيني عملکرد سالانه براساس عملکرد واقعي 6 ماهه (حسابرسي شده) در مهلت مقرر. 5-17-ثبت صورت جلسه مجمع عمومي عملکرد سال مالي قبل و افشاء آن در موعد مقرر. 6-17-رعايت مفاد چک ليست الزامات کنترلهاي داخلي حاکم بر گزارشگري مالي مبني بر انجام آزمونهاي کنترل توسط واحد حسابرسي داخلي شرکت و ارائه گزارش به کميته حسابرسي و ارائه گزارش کنترلهاي داخلي توسط هيأت‌مديره.
18. در اجراي ماده 33 دستورالعمل اجرايي قانون مبارزه با پولشويي توسط حسابرسان، رعايت مفاد قانون مزبور و آئين‌نامه‌ها و دستورالعملهاي اجرايي مرتبط، در چارچوب چک ليستهاي ابلاغي مرجع ذيربط و استانداردهاي حسابرسي، توسط اين سازمان مورد ارزيابي قرار گرفته است. در اين رابطه، اين سازمان به موارد با اهميتي حاکي از عدم رعايت قوانين و مقررات ياد شده، برخورد نکرده است.

15تیر1395
سازمان حسابرسي
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
مدير گروه سازمان حسابرسي Soleiman Seraj [Sign]8110231395/04/20 19:15:50
مدير ارشد سازمان حسابرسي Hossein Shahinfar [Sign] 1395/04/21 09:34:58
عضو هيئت عامل سازمان حسابرسي Parviz Moradi Hamed [Sign] 1395/04/21 10:11:31