icon

اطلاعات و صورت‌های مالی

EN
شرکت:
سيمان پيوندگلستان
سرمایه ثبت شده:
813,974
نماد:
ستران7
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
اطلاعات و صورت‌های مالی 12 ماهه منتهی به 1395/09/30 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1395/09/30
وضعیت ناشر:
ثبت نشده نزد سازمان
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد

گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی
به مجمع عمومی صاحبان سهام سيمان پيوندگلستان

1. صورتهاي مالي شرکت سيمان پيوند گلستان (سهامي خاص) شامل ترازنامه به تاريخ 30 آذرماه 1395 و صورتهاي سود و زيان و جريان وجوه نقد براي سال مالي منتهي به تاريخ مزبور و يادداشتهاي توضيحي 1 تا 26 توسط اين سازمان، حسابرسي شده است.

2. مسئوليت تهيه صورتهاي مالي ياد شده طبق استانداردهاي حسابداري، با هيئت‌‌مديره شرکت است. اين مسئوليت شامل طراحي، اعمال و حفظ کنترلهاي داخلي مربوط به تهيه صورتهاي مالي است به گونه‌اي که اين صورتها، عاري از تحريف با اهميت ناشي از تقلب يا اشتباه باشد.

3. مسئوليت اين سازمان، اظهارنظر نسبت به صورتهاي مالي ياد شده براساس حسابرسي انجام شده طبق استانداردهاي حسابرسي است. استانداردهاي مزبور ايجاب مي‌کند اين سازمان الزامات آئين رفتار حرفه‌اي را رعايت و حسابرسي را به گونه‌اي برنامه‌ريزي و اجرا کند که از نبود تحريف با اهميت در صورتهاي مالي، اطمينان معقول کسب شود. حسابرسي شامل اجراي روشهايي براي کسب شواهد حسابرسي درباره مبالغ و ديگر اطلاعات افشا شده در صورتهاي مالي است. انتخاب روشهاي حسابرسي، به قضاوت حسابرس، از جمله ارزيابي خطرهاي تحريف با اهميت ناشي از تقلب يا اشتباه در صورتهاي مالي، بستگي دارد. براي ارزيابي اين خطرها، کنترلهاي داخلي مربوط به تهيه و ارائه صورتهاي مالي به منظور طراحي روشهاي حسابرسي مناسب شرايط موجود، و نه به قصد اظهارنظر نسبت به اثربخشي کنترلهاي داخلي واحد تجاري، بررسي مي‌شود. حسابرسي همچنين شامل ارزيابي مناسب بودن رويه‌هاي حسابداري استفاده شده و معقول بودن برآوردهاي حسابداري انجام شده توسط هيئت‌مديره و نيز ارزيابي کليت ارائه صورتهاي مالي است. اين سازمان اعتقاد دارد که شواهد حسابرسي کسب شده، براي اظهارنظر مشروط نسبت به صورتهاي مالي، کافي و مناسب است. همچنين اين سازمان مسئوليت دارد به عنوان بازرس قانوني، موارد عدم رعايت الزامات قانوني مقرر در اصلاحيه قانون تجارت و مفاد اساسنامه شرکت و نيز ساير موارد لازم را به مجمع عمومي عادي صاحبان سهام گزارش کند.

4. تاييديه دريافتي از بانک ملت از بابت تسهيلات ريالي و ارزي دريافتي به ترتيب حاکي از مبلغ 461ر236 ميليون ريال مغايرت نامساعد (بيشتراز دفاتر) و مبلغ 640ر161 ميليون ريال مغايرت مساعد (کمتر از دفاتر) مي‌باشد. علاوه بر اين در سال مالي مورد گزارش از بابت تسهيلات دريافتي ارزي از بانک ملت مبلغ 617ر2 ميليون ريال هزينه مالي شناسايي و ثبت شده که با توجه به در نظر گرفتن اصلاح آيين‌نامه قانون رفع موانع توليد مصوب اسفند ماه 1395، و به دليل عدم دسترسي به قراردادهاي تسهيلاتي مربوط و عدم تطبيق حسابهاي في‌مابين، اثبات موارد اشاره شده از طريق ساير روشهاي حسابرسي نيز مقدور نگرديده است.لذا تعيين آثار نتايج حاصل از رفع مغايرتهاي فوق و صحت ميزان هزينه مالي ثبت شده و ضرورت ساير تعديلات احتمالي ديگر، از جمله نحوه تسويه تسهيلات يارانه دريافتي از بانک ملي ايران بر صورتهاي مالي مورد گزارش در شرايط حاضر براي اين سازمان امکان‌پذير نگرديده است.
5. بر اساس دعوي اقامه شده از سوي يکي از پيمانکاران، واحد مورد گزارش محکوم به پرداخت مبلغ 470ر64 ميليون ريال گرديده و مبلغ مذکور در سنوات گذشته از محل حسابهاي بانکي شرکت برداشت و به حسابهاي دريافتني غير تجاري (يادداشت توضيحي 4-4 صورتهاي مالي) منظور شده است. عليرغم پيگيري جهت دادخواهي و رسيدگي مجدد به اين پرونده وفق ماده 18 قانون تشکيل دادگاه‌ها، تعديل حسابها از اين بابت ضروري است.

6. به نظر اين سازمان، به استثناي آثار مورد مندرج در بند 5 و همچنين به استثناي آثار احتمالي مورد مندرج در بند 4، صورتهاي مالي ياد شده در بالا، وضعيت مالي شرکت سيمان پيوند گلستان (سهامي خاص) در تاريخ 30 آذر ماه 1395 و عملکرد مالي و جريانهاي نقدي آن را براي سال مالي منتهي به تاريخ مزبور، ازتمام جنبه‌هاي با اهميت، طبق استانداردهاي حسابداري، به نحو مطلوب نشان مي‌دهد.

7. نتايج عمليات شرکت عليرغم بهبود نسبي در سال مالي جاري، حاکي از روند کاهش قابل ملاحظه سود ناخالص تا پايان سال مالي قبل بوده و عملکرد سال مالي مورد گزارش و سال مالي قبل به ترتيب منجر به مبلغ 298ر119 ميليون ريال و 602ر101 ميليون ريال زيان خالص گرديده و مانده مطالبات 16درصد افزايش يافته و دوره وصول مطالبات 101 روز مي‎باشد. علاوه بر اين ساختار مالي و نقدينگي شرکت نيز از وضعيت مطلوبي برخوردار نبوده و بدهيهاي جاري شرکت در تاريخ ترازنامه بيش از داراييهاي جاري مي‌باشد که موجب ترديد در توانايي شرکت در بازپرداخت بدهيها و انجام عمليات جاري گرديده است. اظهار نظر اين سازمان در اثر مفاد اين بند مشروط نشده است.
8. به شرح يادداشت توضيحي 11 صورتهاي مالي، جهت عملکرد سال مالي منتهي به 30/9/1392 عليرغم مبلغ 437ر13 ميليون ريال زيان ابرازي،طبق راي هيات حل اختلاف تجديد نظر، مبلغ 472ر22 ميليون ريال و براي عملکرد سال منتهي به 30/9/1393 با توجه به سود ابرازي به مبلغ 570ر8 ميليون ريال، طبق برگ تشخيص مالياتي مبلغ 830ر19 ميليون ريال ماليات مطالبه شده است. همچنين طبق برگ مطالبه ماليات بر ارزش افزوده سالهاي 1392 لغايت 1394 (يادداشت توضيحي 3-10 صورتهاي مالي) مبلغ 686ر17 ميليون ريال ماليات (بابت اصل و جرايم به ترتيب به مبالغ 685ر12 ميليون ريال و 001ر5 ميليون ريال) مطالبه شده که شرکت نسبت به مراتب فوق اعتراض نموده که نتايج آن تاکنون مشخص نشده است. اظهار نظر اين سازمان در اثر مفاد اين بند مشروط نشده است.
9. در سال مالي مورد گزارش موضوع ادعاي يکي از پيمانکاران از بابت قراردادهاي منعقده في‌مابين در سنوات قبل (به شرح يادداشت توضيحي 9 صورتهاي مالي) نهايي شده و واحد مورد گزارش متعهد به پرداخت مبلغ 000ر13 ميليون ريال گرديده و مبلغ مذکور را به حساب پيش‌پرداخت سرمايه‌اي منظور نموده است. اظهار نظر اين سازمان در اثر مفاد اين بند مشروط نشده است.
10. شرکت با فرض امکان استفاده از قانون رفع موانع توليد تسهيلات ارزي دريافتي از بانک ملت به مبلغ 932ر481ر34 يورو را به نرخ يورو در تاريخ ترازنامه تسعير ننموده است. (يادداشت توضيحي 12 صورتهاي مالي) تعيين آثار مالي احتمالي ناشي از اين موضوع موکول به مشخص‌شدن استفاده از تسهيلات قانوني مذکور مي‌باشد . اظهار نظر اين سازمان در اثر مفاد اين بند مشروط نشده است.

11. در سال مالي مورد گزارش مفاد آيين‎نامه فروش اعتباري شرکت مبني‎بر الزام به حداکثر 20 هزار تن فروش اعتباري به هر مشتري در مورد 3 نفر از مشتريان جمعا بالغ‎بر 725ر83 ميليون‎ريال رعايت نشده و از بابت مبلغ 122ر11 ميليون ريال از طلب مشتريان فروش اعتباري وثايق کافي معتبر سهل‎الوصول اخذ نگرديده و مبلغ 871ر36 ميليون ريال از مطالبات فروش در سررسيد وصول نشده و مبلغ 300ر24 ميليون ريال مطالبات نيز به مدت بيش از 2 ماه تمديد گرديده است.
12. سرفصل موجودي مواد و کالا (يادداشت توضيحي 5 صورتهاي مالي) شامل مبلغ 601ر282 ميليون‌ريال بهاي تمام شده مقدار 518ر579 تن کلينکر در تاريخ ترازنامه مي‌باشد که بدليل رکود در بازار فروش محصول نهائي (سيمان)، در محوطه روباز کارخانه انباشته شده است. با توجه به آسيب پذيري و کاهش قيمت کلينکر ناشي از تأثيرات آب و هوايي در اثر گذشت زمان، اتخاذ تدابير و راهکارهاي مناسب در خصوص جلوگيري از افزايش هزينه‌هاي توليد ضرورت دارد. همچنين سرفصل حسابهاي دريافتني عملياتي و موجودي مواد و کالا (به شرح يادداشتهاي توضيحي 4 و 5 صورتهاي مالي) جمعا شامل مبلغ 731ر19 ميليون ريال اقلام راکد و سنواتي مي‌باشد که اقدام موثري در رابطه با تسويه يا تعيين تکليف آنها به عمل نيامده است.
13. زيان انباشته شرکت در تاريخ ترازنامه بالغ‎بر 422ر496 ميليون ريال معادل 61 درصد سرمايه ثبت شده آن مي‎باشد. نظر مجمع عمومي را به مفاد ماده 141 اصلاحيه قانون تجارت جلب مي‌نمايد.
14. پيگيريهاي شرکت جهت انجام تکاليف مقرر در مجمع عمومي عادي سالانه مورخ 25/1/1395 صاحبان سهام، علاوه بر بندهاي 4، 5، 7، 8، 11، 12 و 17 اين گزارش، در خصوص اخذ مفاصا حساب بيمه و تسويه حساب با پيمانکاران و مشاوران و همچنين اخذ اسناد مالکيت 059،143 مترمربع از اراضي کارخانه نيز به نتيجه نرسيده است.
15. معاملات مندرج در بند "الف" يادداشت توضيحي 25 صورتهاي مالي، به عنوان کليه معاملات مشمول ماده 129 اصلاحيه قانون تجارت که طي سال مالي مورد گزارش انجام شده و توسط هيات مديره به اطلاع اين سازمان رسيده، مورد بررسي قرار گرفته است. در مورد معاملات مذکور، مفاد ماده فوق، مبني بر کسب مجوز از هيات مديره و عدم شرکت مدير ذينفع در رأي‌گيري رعايت شده است. مضافا معاملات مزبور براساس روابط خاص تجاري في‌‌مابين شرکت‌هاي تابعه بنياد مستضعفان انقلاب اسلامي صورت پذيرفته است.
16. گزارش هيئت‌مديره درباره فعاليت و وضع عمومي شرکت، موضوع ماده 232 اصلاحيه قانون تجارت، که به منظور تقديم به مجمع عمومي عادي صاحبان سهام تنظيم گرديده، مورد بررسي اين سازمان قرار گرفته است. با توجه به رسيدگيهاي انجام شده، نظر اين سازمان به موارد با اهميتي که حاکي از مغايرت اطلاعات مندرج در گزارش مذکور با اسناد و مدارک ارائه شده از جانب هيئت‌مديره باشد، جلب نشده است.
17. دراجراي ماده 33 دستورالعمل اجرايي مبارزه با پولشويي توسط حسابرسان،‌ رعايت مفاد قانون مزبور و آيين‌نامه‌ها و دستورالعملهاي اجرايي مرتبط،‌ در چارچوب چک‌ليستهاي ابلاغي مرجع ذيربط و استانداردهاي حسابرسي،‌ توسط اين سازمان مورد ارزيابي قرارگرفته است. بدليل عدم استقرار واحد مبارزه با پولشويي در شرکت، حصول اطمينان از رعايت قوانين و مقررات ياد شده، براي اين سازمان، ميسر نگرديده است.

22اسفند1395
سازمان حسابرسي
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
مدير گروه سازمان حسابرسي Asghar Hasanpour [Sign] 1396/03/06 14:16:24
مدير ارشد سازمان حسابرسي Majid Mehrabi Jirhandeh [Sign] 1396/03/06 14:41:01
عضو هيئت عامل سازمان حسابرسي Mirmajid Vakilzadian [Sign] 1396/03/06 17:23:11